Na vorige weekend niet te hebben gevoetbald wegens pasen, mochten de meiden van SVZW MO13-1 afgelopen zaterdag met het mooie zonnetje weer de wei in.

De tegenstander was dit keer Stevo uit Geesteren die momenteel de rode lantaarn draagt in de 2e klasse. Door het late tijdstip dat wij moesten voetballen in Geesteren waren de meiden goed uitgerust en klaar om de punten weer mee te nemen naar Wierden. Om 11:15 uur floot scheidsrechter Wermelink voor de aftrap, wij begonnen direct volle bak aan de wedstrijd hierdoor waren de eerste kansen voor SVZW. Door goed samenspel kon Diede onze linksbuiten een goeie verzet geven op Merlynn die de bal net verkeerd raakte en de bal naast schoot. Verder waren er weinig kansen in de eerste helft ruststand 0-0. Begin van de 2e helft was Stevo de betere ploeg, maar door goed het doel te verkleinen hield Femke de ballen tegen. 7 minuten verder gaf Julie een goeie diepte bal op Elyse die naar een actie langs de verdedigers was en op randje 16 op doel schoot en tegen de netten 0-1 voor SVZW. Na deze treffer kreeg SVZW weer het vermogen en al snel was daar weer Elyse die naar een goeie opgezette aanval via de rechterkant uit de voorzet van Kailie de bal binnenschoot 0-2. Stevo wist van geen opgeven en kregen ook weer de nodige kansen, maar wederom staan onze verdedigers op de goeie plek. Na 23 minuten spelen kreeg Jasmijn op het middenveld de bal en ze kreeg alle ruimte van Stevo om tot aan de 16 te komen en de bal tegen het net te schieten 0-3. De wedstrijd was al beslist maar de trainer van SVZW voelde dat er meer in zat en ging de laatste 5 minuten 4-2-4 spelen in de hoop dat er nog 1 treffer bij kwam. Stevo kreeg uit een genomen de corner van SVZW de bal niet goed weg en zo schoot Elyse de bal rechtsboven in het hoekje (kruising) hard de 0-4 binnen. De laatste seconden tikten weg en Julie werd nog even gecoacht dat ze de solo actie mocht inzetten, ze kwam helemaal van eigen helft tot aan de goal en schoot de bal helaas over. Toen vond scheidsrechter Wermelink het genoeg een floot voor het einde.

Door de resultaten van de concurrenten staat SVZW MO13-1 bovenaan met 10 punten maar met 1 wedstrijd meer gespeeld als nummer 2 en 3.

Volgende week zaterdag 14 april staat de kraker tegen onze overburen Juventa’12 op het programma, de wedstrijd begint op 09:30 uur op het sportpark van SVZW.

U komt onze meiden toch aanmoedigen om de 1e plek in de 2e klasse te behouden?

Met vriendelijke groet,

Patrick Jansen