Waar de meeste teams al winterstop hadden moest SVZW MO13-1 afgelopen zaterdag 15 december nog een wedstrijd spelen vanwege de hevige regenval van vorige week. Bij winst zou SVZW MO13-1 in de TOP 3 eindigen, een fantastische resultaat van het harde werken van de meiden en de ontwikkelingen binnen het team.
De meiden moesten deze frisse ochtend om 09:00 aanwezig zijn bij SVZW voor een korte wedstrijdbespreking om vervolgens koers te zetten richting PH Almelo. Terwijl de meiden zich gingen omkleden in de kleedkamer nam de trainer een lekker bakje koffie. De meiden hadden er blijkbaar erg zin in en lieten dit ook merken, ze stonden al na 5 minuten op het veld terwijl de trainer nog aan het genieten was van zijn heerlijke koffie. De meiden begonnen op eigen initiatief aan de warming-up en niet veel later kwam een blij verraste trainer het veld op.
Om 10:00 begon de bal te rollen en had de coach inmiddels zijn 2e bakje koffie kop, iedereen was dus klaar voor een waar spektakel. In de eerste helft ging het gelijkwaardig op en kregen beide partijen de nodige kansen om de score te openen. Helaas lukte het niemand om te scoren en daardoor was de ruststand ook 0-0. De trainer van SVZW wist dat er wat anders moest en kreeg hierbij advies van de ingevallen assistent Johan Schipper, Johan moest invallen omdat de overige 2 assistenten niet aanwezig konden zijn, hiervoor dank. Na de wijzigingen door gevoerd te hebben begonnen we erg goed aan de 2e helft. PH testte onze keepster Loes nog wel eens maar verder waren ze niet gevaarlijk. In de 50ste minuut gaf Anna een fantastische diepte bal op onze spits Elyse en in tegenstelling tot Brandley Kuwas van Heracles in de wedstrijd tegen PSV wist Elyse de 1 op 1 kans met de keepster van PH wel te verzilveren, 0-1 dus voor SVZW! Na de 0-1 werd SVZW gevaarlijker en uit een goed genomen corner wist onze spits Elyse de bal in te tikken in de 58ste minuut, 0-2! Na 61 minuten vond de scheidsrechter het wel goed en besloot te fluiten voor het einde van de wedstrijd.
Door deze mooie overwinning zijn de meiden van SVZW MO13-1 uiteindelijk 2e geëindigd in de competitie, een fantastisch resultaat dus voor de meiden. Wij zijn als staf superblij met deze plek en zijn van mening dat het ook dik en dik verdiend is! Daarvoor onze complimenten naar de meiden die ontzettend hard hebben gevochten, elke wedstrijd weer.
Aanstaande maandag 17 december staat er nog een oefenwedstrijd tegen DETO MO13-1 op het programma voor de meiden van SVZW MO13-1. De bal begint om 18:45 te rollen op Sportpark ’t Lageveld te Wierden.
SVZW MO13-1 speelt overigens ook nog mee in de KNVB beker, de meiden hebben een korte winterstop van maar liefst 2 weken want op dinsdag 8 januari staat de 1e training van 2019 alweer op het programma als het weer het toe laat. Want op zaterdag 12 januari 2019 moeten de meiden helemaal klaar zijn voor een zeer zware wedstrijd in de beker tegen Avanti W. MO13-1, uitkomend in de 1ste klasse waar zij overigens ongeslagen kampioen zijn geworden. Het word dus een zware maar hele leuke uitdaging!
U komt SVZW MO13-1 toch ook aanmoedigen om door te bekeren?
Dan zien we u graag op zaterdag 12 januari 2019 om 11:15 in Enschede op Sportpark het Zoutendijk.
Namens de speelsters, ouders en de staf wensen wij iedereen fijne feestdagen en een sportief en gelukkig 2019 toe!
Patrick Jansen