Afgelopen zaterdag stond voor de meiden van SVZW  MO13-1 de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau MO13-2 op het programma. Door wat blessures deed Floor dit keer mee, waarvoor dank!

Om 9:50 floot scheidsrechter T. Dekker voor de aftrap. Na iets minder dan 4 minuten bezig te zijn kreeg Merlynn via een goed uitgespeelde aanval over rechts de bal, Merlynn had geen ruimte om uit te halen en besloot de bal op Elyse af te leggen die vervolgens de bal goed binnen schoot. 1-0 voor SVZW.

Na de 1-0 bleef SVZW de druk er op houden, Julie kreeg op de rand van de 16 een goede kans om te schieten, helaas werd dit schot geblokt en resulteerde het in een corner. Uit deze goed ingestudeerde corner kwam de 2-0 tot stand door een in de kruising geschoten schot van Anna. Na de 2-0 zakte Oranje Nassau helemaal in en kreeg SVZW  dus alle ruimte om te voetballen. Dit resulteerde dan in de 12de minuut ook tot een goal voor SVZW, na een goede voorzet van Jasmijn en een goed schot van Merlynn werd het 3-0!

Nog geen 4 minuten later lag de 4-0 er al in door een goede actie naar binnen van Lotte die vervolgens de bal afspeelde naar Merlynn om het af te ronden voor de 4-0.
Vlak voor rust kreeg SVZW nog een hoekschop, via een kort genomen hoekschop kreeg Julie op de 16 meter de bal en schoot via de onderkant van de lat de 5-0 binnen.

De ruststand is dan ook 5-0. In de rust was de staf van SVZW zeer tevreden over het vertoonde spelbeeld, het enige punt waar nog aan gewerkt moet worden is het naar vooruit kijken, dus wat zijn de mogelijkheden vooruit. Ook werd een bijzondere aanpassing gedaan aan de opstelling, Julie werd namelijk doorgeschoven naar het middenveld.

Ongeveer 4 minuten in de 2e helft ging Julie op weg naar het doel en werd er goed samen gespeeld tussen de meiden. Julie zag dat Chloë de diepte inliep en speelde de bal naar Chloë die vervolgens alle ruimte had voor een schot en ook wist te scoren. De 6-0 was niet alleen mooi voor SVZW maar al helemaal mooi voor Chloë, haar eerste doelpunt van het seizoen. In de 11e minuut wist Floor op aangeven van Jasmijn vanaf 20 meter te scoren en dus de 7-0 te maken, een erg mooi afstandsschot van onze verdedigster. SVZW MO13-1 wist inmiddels wel dat de punten in huis waren en besloot om in de 15de minuut dan ook nog maar eens te scoren, Merlynn kreeg de kans om binnen te schieten en schoot dan ook binnen, de 8-0 voor SVZW! Er waren zeker nog mogelijkheden om de 10 te halen maar wij als staf zijn uiterst tevreden met de 8-0 overwinning tegen ON. Weer een geweldige prestatie van deze meiden..

Naast dat we 3 punten hebben behaald en we nog steeds ongeslagen zijn staat SVZW MO13-1 nu ook op de eerste plek in de competitie. Een geweldige start van het seizoen!

Staf SVZW MO13-1