Nadat beide teams elkaar al hadden ontmoet in de competitie op zaterdag 13 oktober, de ontmoeting die helaas voor onze dames verloren ging met 3-2, waren de meiden er op gebrand om afgelopen donderdag revanche te nemen. Dit keer voor de eerste ronde in de knock-outfase van de beker.
De leiding wist dat er anders gespeeld moest worden om dit keer te winnen en dus werd besloten om met een andere speelstijl te spelen. Ook waren er weer een paar blessures waardoor Marit, Willemke en Sophie mee deden, hiervoor dank dames! Om 18:45 floot scheidsrechter E. ten Brinke voor de aftrap. De eerste 10 minuten gingen gelijk op, beide ploegen creëerde veel kansen maar tot een doelpunt resulteerde het niet. Het schoof een beetje op en neer met wie de betere was en dus was de ruststand ook 0-0. Al een andere tussenstand dan de vorige ontmoeting want toen stond het bij rust 2-0 in ons voordeel.
De leiding wist dat er vandaag gewonnen kon worden maar wist ook dat het juist in de 2e helft fout ging in de voorgaande ontmoeting. Er moest dus een tandje bij gezet worden en toen de meiden wisten dat als het na 60 minuten 0-0 stond ze penalty’s moesten nemen wisten ze het wel! Wij willen en gaan deze wedstrijd winnen!
In de 2e helft liet SVZW duidelijk zien dat ze wouden winnen en was dan ook de betere ploeg, ze kregen goede kansen om te scoren maar het mocht helaas nog niet baten. Maar toen, de keeper van ASV’57 probeert via een doeltrap de bal naar haar medespeelster te spelen maar i.p.v. dat zij een medespeelster bereikt komt de bal bij Julie terecht, Julie besluit een actie in te zetten en op goal te schieten, en u raadt het al. 1-0 voor SVZW door een goal van Julie! Een grote opluchting voor de speelsters en staf. De meiden wisten op basis van de voorgaande wedstrijd dat ze door moesten zetten want ASV’57 liet daar in zien dat ze makkelijk konden scoren. En dat deden de meiden ook, ze bleven gaan en uiteindelijk resulteerde dit ook in de 2-0! Na goed verdedigend werk van Esmee kwam de bal bij Julie terecht, Julie gaf een diepe bal op Elyse en na het uitspelen van een verdediger besloot ze te schieten, via de binnenkant van de paal belandde de bal in het net. Een prachtige aanval en doelpunt. De meiden bleven na de 2-0 nog voetballen  en kansen creëren maar het resulteerde niet meer in een goal. Na 62 minuten voetballen vond scheidsrechter E. ten Brinke het wel goed en floot ze voor het einde van de wedstrijd. SVZW MO13-1 heeft laten zien dat ze met een tegenslag om kunnen gaan en dat is iets waar wij als staf alleen maar heel erg trots op kunnen zijn. Door deze overwinning blijft de MO13-1 nog steeds in de race voor de beker en heeft het revanche genomen op ASV’57 MO13-1.
Toen de wedstrijd afgelopen was kregen de meiden nog een applaus van SVZW 1 die inmiddels waren begonnen aan de warming-up. Dit vonden wij en de meiden erg leuk!
Volgende week zaterdag 27 oktober speelt SVZW MO13-1 de thuiswedstrijd tegen de koploper SVV’56/Kloosterhaar MO13-1. Bij winst komt SVZW op gelijk aantal punten, de aftrap van deze wedstrijd is om 9:30 op Sportpark ’t Lageveld.
Namens SVZW MO13-1 wensen wij iedereen een goed weekend en hopelijk zien wij u volgende week!