Tijdens de winterstop zijn er een aantal zaken binnen het meidenvoetbal van SVZW veranderd, hier door is er nog maar één MO13 elftal, de MO13-2 is door de aanpassingen nu MO13-1 geworden. Bij deze nieuwe MO13-1 zijn er 7 van het oude MO13-1 gebleven.

Het bestuur heeft hierbij ook besloten dat de trainers van SVZW MO13-2 Marijn en Patrick mee verhuizen naar de MO13-1.

Afgelopen zaterdag 17 februari begonnen de 1e competitiewedstrijden weer, zo ook voor SVZW MO13-1 die met een thuiswedstrijd tegen GFC MO13-1 begon.

Om 08:45 uur was iedereen aanwezig voor de teambespreking. Tijdens de bespreking werd er door de staf gezegd dat verliezen geen schande is, omdat het de 1e wedstrijd met elkaar is.

Om 09:35 uur floot scheidsrechter J. Bruggink voor het begin, SVZW kwam veel aan voetballen toe omdat GFC veel inzakte en ons het spel liet maken. Hierdoor kwam onze aanval weinig aan de bal. Na  5 minuten ging ook GFC voetballen hierdoor kregen wij de ruimte die we zochten, 11 minuten onderweg gaf Merlynn een fantastische steekbal op Elyse. Na dat Elyse de laatste man passeerde schoot ze op goal en de bal vloog tegen het net 1-0 voor SVZW. Er werd goed gevoetbald door beide partijen maar waar SVZW toch de betere was. Aangekomen in de 25e minuut kwam Elyse via een geweldige actie voor de goal en schoot ze de 2-0 binnen voor SVZW (ruststand 2-0). De staf van SVZW was zeer tevreden en blij hoe er gevoetbald werd, en ze motiveerden de meiden om deze tussenstand vast te houden zodat ze na de wedstrijd een patatje kregen. De scheidsrechter floot voor de aftrap van de 2e helft, deze keer was GFC de eerste 10 minuten de baas. De verdediging van SVZW stond fantastisch te verdedigen namens de staf nog de complimenten voor Mirre, Julie, Hinke en Merle.

Julie vond na 15 minuten spelen het wel keer leuk om alleen te spelen, ze speelde iedereen van het veld maar in 16 meter van de tegenstander werd ze neer gehaald en floot de scheidsrechter voor een penalty. Merlynn mocht de penalty nemen en schoot hem zelfvertrouwen hard en laag in een hoekje 3-0.

Na dit doelpunt vond de trainer het mooi en ging hij de laatste 10 minuten 3-3-4 spelen. Uiteindelijk floot scheidsrechter Bruggink om 10:50 uur voor het einde, hierdoor wint SVZW MO13-1 verdiend de 1e competitie wedstrijd met 3-0.

Volgende week zijn wij vrij, zaterdag 3 maart wordt er om 11:15 uur weer aftrapt in Almelo bij Luctor Et Emergo.

Staf SVZW MO13-1