Zaterdag 22-09-2018 was het dan zo ver, de derby van Wierden tussen SVZW MO13-1 en Juventa’12 MO13-1!

Om 9:40 floot scheidsrechter E. ter Avest/ten Brinke(?) voor het begin van de wedstrijd. Bij beide teams werden er veel kansen gecreëerd maar telkens zat er net een verdediger tussen of ging het schot net naast. Dat resulteerde dan ook in een 0-0 ruststand. Nadat SVZW 20 kansen had gecreëerd was het dan eindelijk zover, de 21ste kans resulteerde in een doelpunt van Merlynn, 1-0 voor SVZW!

De meiden wisten dat er nog een goal nodig was om de overwinning veilig te stellen. Onze verdediger Julie wist de bal te onderscheppen op het middenveld en op advies van de staf mocht ze haar ding gaan doen, ze kwam helemaal tot aan de 16 en besloot te schieten met een mooi afstand schot. 2-0! Voor SVZW. Na 60 minuten floot scheidsrechter E. ter Avest voor het einde van de wedstrijd en dus wist SVZW met 2-0 te winnen van de overburen. Een geweldige start van de competitie!

Dinsdag 25-09-2018 was de bekerwedstrijd tegen Rohda Raalte MO13-1

De staf van SVZW MO13-1 verwachte dit keer een zeer lastige wedstrijd, in de eerste 10 minuten waren beide ploegen dan ook aan elkaar gewaagd. Na 20 minuten gespeeld te hebben kwam er een voorzet van Anna die goed werd afgemaakt door Elyse, 1-0 voor SVZW. Na deze goal ging het snel, nog binnen acht minuten wist SVZW tweemaal te scoren door goals van Elyse en Jasmijn, 3-0 bij rust.

Na de rust was Rohda Raalte de eerste 10 minuten de baas. Ze creëerden veel kansen maar door goede reddingen van onze keeper Loes bleef het doel schoon. Na 15 minuten gespeeld te hebben in de 2e helft kreeg SVZW op ongeveer 30 meter een vrije trap, deze werd genomen door Julie en met heel veel geluk ging de bal in het doel en kwam SVZW dus op een 4-0 voorsprong. De meiden bleven goed door drukken en binnen zeven minuten was het zelfs 6-0 door goals van Elyse en Diede. Met nog 30 seconde te gaan in de wedstrijd kregen de meiden nog één kans om de 7-0 te maken, door de oplettendheid van Merlynn wist ze de bal op het doel af te vuren en zo werd het dus 7-0 voor SVZW. Na de aftrap van Rohda Raalte besloot scheidsrechter J. Seppenwoolde om te fluiten voor het einde. Door deze overwinning bekert SVZW MO13-1 dus verder en blijft het ongeslagen.

3 bekerwedstrijden gespeeld, behaalde punten: 9
1 competitiewedstrijd gespeeld, behaalde punten: 3

 Staf SVZW MO13-1