Afgelopen zaterdag stond de lastige uitwedstrijd tegen Wilhelminaschool MO13-1 op het programma voor de dames van SVZW MO13-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg iedereen een muts van SVZW vanwege het 70-jarige bestaan van de club. Door wat afzeggingen binnen het team van SVZW MO13-1 was de staf genoodzaakt Alicia te lenen van SVZW MO11-1, daarvoor dank! Door de afzegging van onze keeper was Jasmijn door de staf gekozen om deze wedstrijd te keepen. Na alle veranderingen binnen de ploeg was dan om 9:40 eindelijk het begin van de wedstrijd. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en aan beide kanten werd er ook veel gecreëerd. De beste kansen waren voor Wilhelminaschool maar door goed verdedigen en ontzettend goed keeperswerk werden de kansen niet omgezet in een doelpunt. De bedoeling was om Jasmijn maar één helft te laten keepen maar door een dealtje tussen de staf en Jasmijn besloot ze ook de 2e helft te gaan keepen, waar wij als staf natuurlijk erg blij mee waren!

Na 15 minuten gespeeld te hebben in de 2e helft kreeg SVZW de beste kans om van de 0 af te komen maar helaas ging het schot niet tegen het net. Wilhelmina probeerde uit te verdedigen maar dat mislukte en zo kwam de bal bij de voeten van Alicia, die zag dat Elyse helemaal vrij stond en wist haar zelfs te bereiken. Elyse twijfelde geen moment en schoot de bal in één keer op het doel, GOAL! 1-0 voor SVZW door doelpuntenmaker Elyse! De laatste vijf minuten van de wedstrijd waren zeer spannend, Wilhelminaschool geloofde er nog in en probeerde alles om alsnog een punt te pakken. Hierdoor moest de staf van SVZW omschakelen en dus besloten we iedereen mee te laten verdedigen. In een scrimmage wist Hinke, met geluk, de bal weg te werken om voor even onder de druk weg te komen. In de laatste minuut kreeg SVZW nog twee hoekschoppen, iedereen mocht mee naar voren op Julie en Jasmijn na. De keeper van Wilhelminaschool redde goed op de hoekschop en dus kon Wilhelminaschool nog eenmaal counteren. Iedereen van SVZW ging op haar laatste krachten terug naar achteren om mee te verdedigen. Er kwam nog een schot van Wilhelmina maar Julie wist gelukkig het schot te blokkeren en de bal weg te trappen. De scheidsrechter besloot te fluiten voor het einde en dus wisten de inmiddels helemaal kapotte meiden van SVZW te winnen van Wilhelminaschool MO13-1.

 Als staf zijn wij ontzettend trots op onze meiden, die ondanks dat ze al helemaal leeg, en eigenlijk kapot, waren toch nog zo veel doorzettingsvermogen toonde om echt te willen winnen. Daarvoor onze complimenten naar de meiden! Wat een vechtlust!

Hierdoor blijft SVZW MO13-1 dit seizoen nog steeds ongeslagen

Staf SVZW MO13-1