SV DFS – SVZW  3-1 verslag 13-10-2019

SVZW loopt tegen eerste nederlaag aan in Opheusden.
 
Een onbekende tegenstander in de Betuwe was gistermiddag gastheer van SVZW, de fiere koploper tot op dat moment in de eerste klasse D. Scheidsrechter Beekman floot om 14.30 uur voor het begin van de wedstrijd in Opheusden en al in de 1e minuut kreeg DFS haar eerste kans na balverlies van Aron Pouls, SVZW doelman Julian Bakker was wakker en redde prima. De thuisploeg viel aan, was gretig en creëerde de nodige kansen zoals in de 13e minuut toen de gasten ontsnapten aan het eerste tegendoelpunt. Vervolgens was er een gele kaart voor een DFS speler en opnieuw een grote kans op een treffer, de thuisclub benutte haar kansen duidelijk niet. Het was maar goed dat SVZW doelman Julian Bakker in bloedvorm stak (dubbele redding in de 17e minuut) anders was het duel in die eerste helft al gespeeld. Geel dan ook voor SVZW verdediger Taner Sen vanwege onderuithalen Alper Yaldiz, datzelfde lot onderging de tegenstander Kerem Cifci een minuut later. DFS was dus gewoon sterker, scherper en gevaarlijker maar de ploeg verzuimde om de vele kansen te verzilveren en dus werd de ruststand bereikt met een 0-0 stand, met dank aan de Zwaluwen doelman, zonder meer de uitblinker bij de gasten.

Beide trainers hadden in de rust gewisseld: Philip Agteres liet Aron Pouls achter in de kleedkamer ten faveure van Levi van der Spek, DFS trainer Arno Arts verving Noe Bokila voor Furkan Alakmak. Meteen na het fluitsignaal scoorde DFS dan toch via Cedric Badjeck, die alert en beheerst de 1-0 aantekende, het kon niet uitblijven. Diezelfde Badjeck deed dat in de 52e minuut nogmaals, dit keer via een zeer fraaie tegendraadse kopbal, daarmee de score verdubbelend: 2-0. Daarop besloot Philip Agteres Sefa Yildirim te vervangen door Yoshua ter Avest teneinde wat meer druk naar voor te willen zetten. Ook DFS wisselde daarna: in de 67e minuut zocht Alper Yaldiz de kleedkamer op, voor hem verscheen Zefanho Kiriwenno, aan exotische namen ontbrak het ook in Opheusden niet. In de 70e minuut ontving SVZW aanvaller Yessin Maskoul geel, werd Jesper Middelkamp vervangen door Nigel Michels en herpakte SVZW zich enigszins door aan een soort slotoffensiefje te beginnen, nadat DFS de teugels had laten vieren. Dat leidde in de 82e minuut zowaar tot de 2-1 door Frank Smit en na die aansluitingstreffer had SVZW door moeten drukken maar bleek daartoe niet in staat, ondanks het feit dat de gastheren in die fase het toch even kwijt waren hoor. In de 90e minuut maakte Fathi IIkhan aan alle twijfels een eind door de 3-1 aan te tekenen, tevens de verdiende eindstand.

Volgende week zaterdag ontvangt SVZW de mannen van SDV Barneveld, aanvang 14.45 uur in Wierden. We rekenen erop dat ons eerste dan beter bij de les zal zijn!

Opstelling SVZW:
Bakker, Sen, Yildirim (55e Ter Avest), Pouls (46e Van der Spek), De Jong, Frank Smit, Middelkamp (75e Michels), Ter Hogt, Pot, Maarten Smit en Maskoul.
 
Doelpuntenmaker SVZW:
82e minuut     Frank Smit     2-1