Zaterdag 30 november speelt SVZW thuis tegen WHC. Een club die de laatste seizoenen heel vaak de tegenstander was in competitieverband.

WHC is een club die het de laatste jaren gelijk is gegaan als SVZW.  In 2018 promoveerde WHC naar de hoofdklasse B. Maar het jaar daarop degradeerde de club ook weer naar de 1e klasse D. Dat is gelijk aan de weg die SVZW die jaren volgde. Een belangrijk verschil vanuit SVZW oogpunt; de promotie in 2018 was het gevolg van het kampioenschap.  En ook dit seizoen zijn de doelstellingen van beide clubs weer gelijk; indien mogelijk promoveren naar de hoofdklasse. WHC doet dat dit seizoen onder leiding van trainer Wiljan Mossing Holsteyn, die voor het 4e seizoen werkzaam is bij de club Wezep. Dit is meteen zijn laatste jaar bij WHC, want hij heeft de technische commissie van WHC laten weten aan het einde van het seizoen te vertrekken. De sympathieke Wiljan heeft aangegeven volgend seizoen een sabbatical te nemen en dat hij zijn tijd wil gaan besteden aan zijn gezin en zijn drukke baan.  WHC heeft dit seizoen ook weer een prima selectie.  Nieuw in de selectie zijn o.a. Thijs Dekker, afkomstig van Go Ahead Eagles, en Sargon Gouriye, die overkwam van HHC uit Hardenberg. Spelers die al op een hoog niveau in actie zijn gekomen. In de competitie verloor WHC nog maar 2 keer. De laatste nederlaag was afgelopen zaterdag tegen thuis tegen Bennekom. Uitslag van deze wedstrijd was 2-3.

SVZW is bezig aan een hele mooie serie wedstrijden. Op 12 oktober werd voor het laatst verloren. In Opheusden was DFS met 3-1 duidelijk sterker. Maar daarna werd de draad weer goed opgepakt.  Afgelopen zaterdag speelde SVZW met 2-2 gelijk in Kampen tegen Go Ahead. Een terechte uitslag van een spannende wedstrijd. SVZW kwam wel twee keer op voorsprong, maar Go Ahead bleef strijden voor een goed resultaat.  Zaterdag a.s. komt WHC naar Wierden.  De laatste thuiswedstrijden waren erg doelpunt rijk. In de competitie eerst 6-0 tegen SDV Barneveld, en daarna ook nog de 6-2 tegen Hierden.   Op 16 november speelde SVZW,  voor de beker,  ook op het eigen sportpark, tegen hoofdklasser LONGA’30. Maar ook zij ondervonden de kracht van SVZW, want met een 4-0 nederlaag gingen zij weer terug naar Lichtenvoorde. Al deze goede resultaten wil overigens niet zeggen dat WHC zo aan de kant zal worden gezet.  In het verleden was WHC vaak de winnaar in Wierden.  Zeven februari 2015 was de laatste keer dat SVZW thuis wist te winnen van WHC.  Het wordt dus weer eens tijd voor een overwinning in Wierden.  De wedstrijd tegen WHC begint om 14:45 uur. Scheidsrechter is de heer Jan de Vries.

De overige wedstrijden van zaterdag 30-11-2019

Bennekom – Go Ahead Kampen (3)

Beide tegenstanders speelden afgelopen zaterdag prima. Bennekom won uit bij WHC met 2-3. Go Ahead Kampen deelde de punten met SVZW. Uitslag 2-2.  Wanneer beide ploegen zaterdag weer het niveau halen van de laatste wedstrijd, dan is het publiek de winnaar in Bennekom. Het draait dan uit op een mooi voetbal gevecht dat geen winnaar oplevert.

DFS – DOS Kampen  (1)

DFS niet voorbij ultra defensief DZC’68 aldus het eigen wedstrijd verslag. Uitslag in Doetinchem 1-1. DOS Kampen zet zegereeks voort met overwinning op SDV Barneveld, al de 4e winstpartij op rij. Of er een 5e overwinning bijkomt is maar afwachten. Want DFS behoort tot de sterkste ploegen uit de 1e klasse D. Zij willen zich revancheren voor het resultaat van afgelopen zaterdag en pakken de 3 punten in deze wedstrijd.

DOS’37 – CSV Apeldoorn (2)

De thuisclub is niet in goeden doen de laatste weken. Het wordt tijd dat er weer eens punten worden behaald, want anders zakt de ploeg wel erg ver weg op de ranglijst. CSV Apeldoorn speelde afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk tegen Nunspeet. Een uitslag die in Apeldoorn niet tot tevredenheid stemde. Er werden te veel kansen onbenut gelaten. DOS’37 zal thuis heel goed voor de dag moeten komen, anders is de volgende nederlaag een feit.  CSV Apeldoorn moet in staat zijn om te winnen in Vriezenveen.

KHC – DZC’68 (3)

Afgelopen zaterdag wist KHC voor de eerste dit seizoen een wedstrijd te winnen. Hierden werd met 1-4 verslagen. Heel belangrijke punten voor KHC. Winnen van DZC’68 zou beteken dat KHC de club uit Doetinchem voorbij gaat op de ranglijst. Maar 3 punten halen wordt een lastig verhaal. DZC’68 parkeert elke wedstrijd de bus voor het eigen doel, en dan moet je maar zien als tegenstander om te scoren. Het lijkt op een gelijkspel uit te draaien in Kampen.

Nunspeet – Hierden (1)

Voor beide ploegen zijn de belangen groot in deze wedstrijd. Want ze staan laag op de ranglijst en hebben punten nodig om zichzelf wat lucht te verschaffen.  Nunspeet speelt helemaal niet zo slecht, maar scoort te weinig. Ook Hierden is niet erg productief.  Beide ploegen zullen in elk geval niet willen verliezen, maar Nunspeet gaat meer voor de winst in deze thuiswedstrijd. Nunspeet drukt Hierden nog dieper in de zorgen.

SDV Barneveld –DTS Ede (2)

Een echte derby is deze wedstrijd tussen SDV Barneveld en DTS Ede. Na afloop van deze wedstrijd is er een zgn. derde helft in het clubhuis van SDV.  De thuis club hoopt natuurlijk dat de eigen supporters in goede stemming aan de derde helft gaan beginnen. Maar winnen van DTS blijft lastig dit jaar. Ze scoren niet veel, maar krijgen bijna geen doelpunt tegen. Nog maar 7 tegen in 9 wedstrijden. In een derby weet je het nooit, maar DTS lijkt wel in staat om te winnen in Barneveld.

 

Speelronde 10 staat op het programma voor zaterdag 30 november. Onderin de ranglijst kan een verschuiving plaats vinden na afloop van deze ronde. Want 4 ploegen die laag staan spelen tegen elkaar. De druk zal voelbaar zijn in deze wedstrijden. De koplopers gaan ook geen gemakkelijke middag tegemoet. Want zij moeten in actie komen tegen tegenstanders die de punten niet cadeau gaan doen, ook al het is nu sinterklaas tijd.  Iedereen heel plezier op of naast het veld. En denk eraan, voor racisme is er geen plaats in het voetbal.

Gerrit Koers