Zaterdag 15 september speelt de SVZW de tweede thuiswedstrijd op rij. Met Urk komt er een tegenstander op bezoek die moeilijk te verslaan is.

Op 29 juli 1940 vond de officiële oprichting plaats van de “Sportvereniging Urk.  De club komt al sinds de jaren negentig uit in de hogere zaterdag voetbal regionen.  In 2007 degradeerde Urk naar de 1e klasse. De bewuste keuze om te kiezen voor eigen jeugd en om niet over te gaan tot betaling van spelers is mede oorzaak van het stapje terug. In 2011 keerde Urk terug in de hoofdklasse, degradeerde ook nog weer een keer, maar sinds 2014 komt de club weer uit in de hoofdklasse.  De club heeft 1200 leden. Voor het tweede seizoen staat de 1e selectie onder leiding van Richard Karrenbelt. Hij kon dit seizoen twee nieuwe spelers toevoegen aan zijn selectie. William de Boer kwam over van Staphorst, en daarnaast Richard Strijker van Drachtster Boys. Cornelis Koffeman is gestopt met voetballen op het hoogste niveau.  Urk is al actief op twee fronten. Ze spelen ook mee in het KNVB beker toernooi. Op 18 augustus eindigde de bekerwedstrijd tegen SDO in 2-2. Vervolgens was URK beter in het nemen van de strafschoppen. In de volgende ronde moet Urk nu op bezoek bij DOVO. In de competitie begon Urk met een 2-4 overwinning op CSV Apeldoorn, gevolgd door een 0-2 thuis nederlaag tegen AZSV.

SVZW  weet dus bij voorbaat al dat ze een sterke tegenstander op bezoek krijgen. Een elftal dat strijdt voor elke meter, maar dat ook voetballend goed in elkaar zit.  In de seizoenen 2014-2015 en 2015-2016 zaten beide clubs ook bij elkaar in de competitie. Op 7 mei 2015 was Urk voor de laatste keer op bezoek in Wierden. SVZW won toen de wedstrijd met 1-0.  Lange tijd ging de strijd gelijk op, maar uiteindelijk zorgde een verdedigingsfout van Urk ervoor dat de punten in Wierden bleven.  In wedstrijd tegen Sparta Nijkerk liet SVZW zien dat het in staat is om 90 minuten  lang goed georganiseerd te voetballen.  Het gelijke spel in Nijkerk zorgde voor tevreden gezichten binnen de SVZW selectie. Zaterdag jl. speelde SVZW opnieuw gelijk, 2-2 tegen WHC.  Dit gelijke spel voelde als 2 punten verlies. SVZW lukt het niet om een 2-0 voorsprong over de streep te trekken. Vooral om dat de kansen op een grotere voorsprong niet werden benut. Kijken of SVZW ook deze wedstrijd ongeslagen weet te blijven en of er nu wel een driepunter inzit. De wedstrijd tegen Urk begint om 14:45 op Sportpark “Het lage veld” in Wierden.  Scheidsrechter is Erik ter Brake uit Dedemsvaart.

De overige wedstrijden van zaterdag 15 september

Buitenpost – Berkum (2)

Buitenpost verloor de 1e thuiswedstrijd met 2-5 van DUNO, maar speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen Staphorst. Een prima prestatie. De thuisclub zal in deze thuiswedstrijd ook proberen om punten te pakken tegen Berkum. De bezoekers moeten in staat zijn om in de top van de ranglijst mee te draaien. Daar staan ze na twee wedstrijden ook al. Buitenpost heeft zeker een kans tegen Berkum, maar de bezoekers hebben een sterk elftal dat gaat winnen in Friesland.

Sparta Nijkerk – Staphorst (3)

Deze beide clubs hadden zich de competitie start ongetwijfeld anders voorgesteld. Sparta Nijkerk wil een gooi doen naar de titel, maar haalde maar 1 punt uit de eerste twee wedstrijden. Staphorst startte met twee gelijke spelen. Beide ploegen zullen graag deze wedstrijd willen winnen. Maar ze willen in elk geval niet verliezen, dus al te veel risico gaan niet nemen. Een gelijkspel lijkt daarom de uitkomst te worden.

AZSV – DETO (1)

AZSV en DETO waren afgelopen zaterdag tevreden met de behaalde resultaten. AZSV won op Urk met 0-2, en DETO versloeg in Vriezenveen Sparta Nijkerk met 1-0. Op het eigen sportpark is AZSV heel moeilijk te kloppen. DETO trainer Jos van der Veen beschikt altijd over een uitgebreide analyse van de komende tegenstander. Het is de vraag of DETO aan de hand van die analyse ook tot de juiste strijdwijze komt om AZSV te verslaan. Makkelijk zal het niet worden voor AZSV, maar het thuisvoordeel geeft uiteindelijk de doorslag.

Flevo Boys – SDC Putten (1)

In de eerste wedstrijden van de hoofdklasse heeft Flevo Boys al laten zien dat ze op dit niveau thuis horen. SDC Putten speelde twee keer gelijk. Al was dat zaterdag op het nippertje, want pas in 90e minuut werd het gelijk tegen Excelsior’31.  Er lijkt niet veel krachtsverschil te zijn tussen deze clubs. Het zal dus uitdraaien op een gelijk opgaande wedstrijd. Toch moet Flevo Boys het lukken om deze wedstrijd te winnen.

SC Genemuiden – Excelsior’31 (1)

SC Genemuiden kwam afgelopen zaterdag niet in actie. De wedstrijd tegen ACV werd afgelast, omdat het kunstgras in Assen nog niet speelklaar was. Nu zal blijken of Genemuiden baat heeft gehad bij deze extra rustdag. Excelsior’31 moet vooral tot het laatste minuut scherp blijven in wedstrijden. Want de eerste twee wedstrijden kreeg het steeds in de 90e minuut nog een goal om de oren. SC Genemuiden heeft een ploeg die makkelijk scoort, dat zal Excelsior’31 gaan ondervinden. De Rijssenaren kunnen het de gastheren wel moeilijk maken, maar niet moeilijk genoeg. De winst gaat naar SC Genemuiden.

WHC – DUNO D (2)

Een wedstrijd tussen twee clubs die zijn gepromoveerd uit de 1e klasse. WHC is blij om terug te zijn in de hoofdklasse en wil graag op dit niveau blijven voetballen. Ook DUNO is blij om op hoofdklasse niveau te mogen acteren. Maar voor deze club is dit niet genoeg. Zij willen nog wel een stap hogerop. Daarvoor hebben ze de selectie deze zomer nog meer versterkt. WHC wordt thuis altijd gesteund door de eigen trouwe  supporters schaar. Deze steun zal er nu ook zeker zijn, maar dat is niet voldoende om het sterke DUNO te verslaan. De punten gaan mee met de bezoekers.

CSV Apeldoorn – ACV (3)

CSV Apeldoorn haalde zaterdag een gelijk spel in de uitwedstrijd tegen Berkum. Een mooi resultaat tegen een sterke tegenstander. ACV kwam zaterdag niet in actie door de opleveringsproblemen met het eigen kunstgras veld. Uit spelen tegen CSV is voor elke tegenstander lastig. Het publiek is altijd de 12e man in Apeldoorn. ACV weet dit ook nog uit het verleden, toen beide clubs elkaar tegen kwamen in de hoofdklasse. Het zal geen gemakkelijke middag worden voor ACV, maar winnen in Apeldoorn moet kunnen voor de Assenaren.

 

Speelronde 3 staat op het programma voor zaterdag 15 september. Zoals het nu uit ziet kunnen alle wedstrijden doorgaan. ACV speelt uit tegen CSV Apeldoorn, dus tot 22 september de tijd om het eigen kunstgras veld in orde te maken. Afgelopen zaterdag bleek dat er maar weinig krachtsverschil zit tussen de ploegen in de hoofdklasse B.  Liefst 5 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Benieuwd hoe de wedstrijden zaterdag gaan eindigen. De topper is de wedstrijd tussen SC Genemuiden  en Excelasior’31. Twee sterke zaterdagclubs tegenover elkaar. Negen teams hebben nog geen overwinning gehaald dit seizoen. Deze clubs zullen zaterdag graag de eerste winst willen bijschrijven. Zaterdagmiddag om 17:00 uur kan de balans worden opgemaakt van speelronde 3. Iedereen veel plezier bij de wedstrijden.

 

Gerrit Koers.