Zaterdag 13 oktober speelt SVZW thuis in Wierden tegen SC Genemuiden.  Deze ploeg is een van de topfavorieten voor het kampioenschap in de hoofdklasse B.

Sinds het seizoen 1996-1997 komt SC Genemuiden uit op hoofdklasse niveau. Ook kwam de club in die reeks van jaren 4 seizoenen uit in de topklasse. Met recht kan dus worden gesproken over een sterk voetbal bolwerk. Vorig seizoen  eindigde SC Genemuiden als derde in de hoofdklasse B.  Voor het derde seizoen is Jan van Raalte de trainer coach van de 1e selectie.  Aan het einde van het seizoen verlieten 4 spelers de club. Daar staat de komst van 4 nieuwelingen tegenover. Dat zijn: Daan Huiskamp van Spakenburg, Jan Hooiveld van Harkemase Boys, Jeremy Jonker van CSV Apeldoorn en Eser Elmali van ASV Dronten.  Verder zijn veel bekende namen lid van de selectie. Voor SVZW is de meest bekende speler  topscoorder Omar Kavak, die in seizoenen  2009 – 2011  totaal 22 keer wist te scoren voor SVZW. Ook dit seizoen is hij weer de productiefste aanvaller van SC Genemuiden. Maar ook Sijmon Eenkhoorn en Jan Hooiveld pikken regelmatig een doelpuntje mee. Gelet op de ambities van de bezoekers, zullen ze komen om te winnen in Wierden.

In de vorige thuiswedstrijd trad SVZW aan tegen SDC Putten. Het eerste half uur van de wedstrijd was SDCP duidelijke de betere van de twee. Een 0-2 achterstand stond er toen al op het scorebord. Maar SVZW toonde karakter en vocht zich terug in de wedstrijd. Door doelpunten van Yessin Maskoul en Frank Smit werd het uiteindelijk 2-2.  Misschien had er nog wel iets meer ingezeten, maar voor het zelfde geld had SDCP ook nog een keer gescoord, en was deze wedstijd verloren gegaan. SVZW is dus nog op zoek naar de eerste overwinning in de hoofdklasse B.  Zaterdag j.l. ging SVZW op bezoek bij Berkum. Die wedstrijd ging met 3-0 verloren. Daarnaast moesten Deniz Sahbaz en Burak Basut gewisseld worden als gevolg van blessures. Het is maar afwachten of ze zaterdag weer beschikbaar zijn. Afgelopen week stond er een gesprek met Deniz Sahbaz op de site : Sport in Twente.nl  Boven het artikel staat de volgende kop te lezen:   “We moeten nog iets volwassener en slimmer worden in sommige situaties”. Een heel terechte opmerking. Je moet heel goed opletten met wat je doet, want anders is de tegenstander je te slim af, en heb je weer een doelpunt tegen. Maar de staf en spelers werken er hard aan om te zorgen dat SVZW de benodigde punten gaat binnen halen.  Het is een mooie uitdaging om de strijd aan te gaan met het sterke Sc Genemuiden. De wedstrijd begint om 14:45 uur. Scheidsrechter is Stef Veekamp uit Enschede.

De overige wedstrijden van zaterdag 13-10-2018

Buitenpost – Excelsior’31 (2)

Opnieuw moet Buitenpost aantreden tegen een club uit Twente.  Zaterdag speelde Buitenpost in Vriezenveen tegen DETO en behaalde daar de eerste overwinning van seizoen.  Dat smaakt naar meer zullen de gastheren denken. Excelsior’31 is bezig aan een goede reeks, en staat daardoor nu 2e op de ranglijst. Buitenpost zal zeker de nodige weerstand bieden, maar de goede vorm van Excelsior’31 gaat de doorslag geven.

Sparta Nijkerk – AZSV (1)

De eerste wedstrijden van het seizoen liep het nog niet zo gesmeerd bij de thuisclub. Maar het lijkt er nu op dat de ploeg de juiste vorm te pakken heeft. AZSV begon goed aan de competitie, maar verloor de laatste twee wedstrijden. Hierdoor is AZSV afgezakt naar de middenmoot. Sparta Nijkerk wil gaan voor bovenste plaatsen op de ranglijst. Dan is het in elk geval noodzakelijk om alle thuiswedstrijden te winnen. Als er gekeken wordt naar de vorm van beide ploegen, dan is de voorspelling dat de winst voor de thuisclub is.

WHC – SDC Putten (2)

WHC heeft het heel moeilijk in de hoofdklasse. Er werd nog maar 1 punt binnen gehaald. SDC Putten  is moeilijk te verslaan, want het verloor maar 1 van de 6 gespeelde wedstrijden.  Vooral vanuit de omschakeling zijn de Puttenaren levensgevaarlijk.  WHC zal dus enorm moeten oppassen voor de situaties na balverlies. Hoewel WHC thuis lastig te verslaan is,  moet SDC Putten in staat worden geacht om te winnen in Wezep.

CSV Apeldoorn – Flevo Boys (2)

CSV Apeldoorn heeft tot nu toe ook nog geen overwinning kunnen vieren in dit seizoen. Het zou mooi zijn wanneer dat gaat lukken in deze thuiswedstrijd. Flevo Boys heeft laten zien dat ze terecht naar de hoofdklasse zijn gepromoveerd. Ze spelen goed voetbal, en leden afgelopen zaterdag pas de eerste nederlaag van dit seizoen.  Een bezoek aan Apeldoorn is lastig voor elke ploeg, maar Flevo Boys moet in staat worden geacht om te winnen op sportpark “Orderbos”.

DUNO D – ACV (3)

Zaterdag verloor DUNO de wedstrijd tegen koploper Urk. Ook de week daarvoor verloor DUNO van Sparta Nijkerk. Hierdoor is DUNO nu afgezakt naar de 7e plaats op de ranglijst en maakt dus even pas op de plaats.  ACV is juist aan het stijgen door de resultaten van de laatste weken. Het is voor de Assenaren een mooie uitdaging om met een goed resultaat uit Doorwerth te vertrekken. DUNO D zal zeker weer eens punten willen gaan halen. ACV zal in elk geval niet willen verliezen. Een gelijkspel kan zomaar maar eens de uitkomst van deze wedstrijd zijn.

URK – Berkum (1)

Urk is op dit moment de koploper in de hoofdklasse B met 4 punten voorsprong op de nummer twee. De ploeg is dus in vorm. Thuis zijn ze erg moeilijk te verslaan. Berkum won zaterdag van SVZW en maakte daardoor een einde aan een mindere serie.  Berkum zal ook in Urk proberen om de volgende overwinning binnen te halen. Maar Urk verslaan op eigen bodem, dat gaat niet lukken door Zwollenaren.

Staphorst – DETO (1)

Staphorst was de laatste weken zo goed op dreef, maar daar was zaterdag in Assen niets van te merken. ACV won dik verdiend van Staphorst.  DETO verloor  zaterdag voor de 4e keer op rij een wedstrijd. Dat kwam vooral door een heel zwak begin tegen Buitenpost. Staphorst wil laten zien dat de nederlaag tegen ACV een vergissing was.  Het is wel jammer voor DETO dat zij de tegenstander zijn, waarin de vergissing moet worden recht gezet.

 

De eerst zes wedstrijden van de competitie zitten erop. Langzamerhand komt er al wat tekening op de ranglijst. Urk is de koploper met 15 punten. Daar achter drie ploegen met 11 punten.  En dan vier ploegen met 10 punten. Onderin staan de drie ploegen die nog niet hebben weten te winnen.  Dat zijn CSV Apeldoorn, SVZW en WHC.  Deze ploegen moeten nu een keer gaan winnen, anders loopt de concurrentie wel erg hard weg. Maar die overwinning kan er zo aan komen, want in de hoofdklasse B zijn elke week verrassingen te noteren. Dus dat is zaterdag a.s. is zeker weer het geval. Speelronde 7 is er dus ook een ronde om met spanning naar uit te kijken.  Iedereen weer heel veel plezier toegewenst.

 

Gerrit Koers