Op uitnodiging van Rasenballsport Lingen werd er afgelopen zaterdag 28 juni afgetrapt door SVZW JO15-01 2019-2020 in Lingen tegen RB Lingen. Tevens betekende dit een broederstrijd tussen de trainers van de beide clubs. In de hitte van 33 graden en op het mooie natuurgrasveld werd de wedstrijd, na officieel opkomen van de spelers, om 11:00 uur afgetrapt en de ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd in een tactisch steekspel. Na 20 minuten werd het spel opengebroken door RB Lingen, na een goede solo werd de bal vanaf randje 16 snoeihard over de keeper geschoten, 1-0. Het spel golfde op en neer waar de grotere kansen voor SVZW waren kwam vlak voor rust de 2-0 op het scorebord, geklungel in de verdediging van SVZW werd koelbloedig afgemaakt door Lingen, 2-0 was tevens de ruststand.

De tweede helft speelde SVZW iets opportunistischer door Wietze steeds vaker in te laten schuiven op het middenveld, hier wist Lingen geen antwoord op en het spel van SVZW kreeg de overhand.
Wietze pikte de bal op het middenveld en met een 1-2tje kwam hij vrij te staand en scoorde Wietze de “anschlusstreffer”, een schot vanaf de 16 meter net onder de lat. Het offensief leverde vele kansen op die niet werden benut, ook moest de verdediging van SVZW aan de bak om de messcherpe counters van RB Lingen onschadelijk te maken. Dit offensief kwam net te laat waardoor de wedstrijd eindigde in 2-1.

Na de wedstrijd werd er onder genot van een broodje Bratwurst en een colaatje, aangeboden door RB Lingen, nog nagepraat over deze wedstrijd.

Klik hier voor alle foto’s