SVZW – DOS Kampen 5-1 verslag 15-12-2019
 
SVZW houdt de punten in Wierden.

Klik hier voor alle foto’s.
 
Het was koud, winderig en gaandeweg ook nog eens erg nat op sportpark Het Lageveld in Wierden gistermiddag, niet echt een middagje om gezellig naar een pot voetbal te kijken. Desondanks gaf scheidsrechter Sam Tyler het startsein om 14.45 uur en meteen zagen we dat beide ploegen wilden voetballen om de punten, dat was dan weer een warme opsteker. Na drie minuten was het warempel al raak voor de gastheren, want Bas ter Hogt opende de score door fraai de 1-0 in de touwen te jagen. Diezelfde Ter Hogt had even later pech omdat zijn inzet de paal toucheerde en de score op dat moment niet wist te verdubbelen. Bij de eerste de beste aanval van DOS wist Twan Knul de gelijkmaker aan te tekenen, dat beloofde een spannend middagje te worden. Het spel golfde op en neer, kreeg Yessin Maskoul een kansje om DOS doelman Kevin Dijkstra te verschalken en kopte Twan Knul in de 17e minuut gevaarlijk voorlangs. Frank Smit op zijn beurt miste van dichtbij een enorme kans op de 2-1, het bleef een levendige partij met de nodige fouten aan beide zijden. Tien minuten voor rust bewees DOS nog maar eens hoe gevaarlijk de ploeg aanvallend was, SVZW had mazzel dat het doelpunt afgekeurd werd. Dat liet in de 43e minuut de oh zo gevaarlijke Allan Bakker nog maar eens zien, het was maar goed dat hij het vizier gistermiddag niet op scherp had staan, zijn schot verdween voorlangs. Het publiek had zich min of meer al neergelegd bij een gelijkspel bij rust maar Bas ter Hogt dacht daar anders over en haalde snoeihard uit in de 45e minuut, daarmee de ruststand op 2-1 bepalend na een aantrekkelijke eerste helft.

Het tweede bedrijf begon wat ongelukkig voor scheids Sam Tyler die knock-out ging toen hij de bal vol in het gelaat kreeg, even niet meer wist dat het zaterdag was maar daarna weer opgeknapt werd door de medische staf en kon de wedstrijd gelukkig verder. Regen en wind teisterden het veld, Frank Smit trok er zich niets van aan en scoorde de 3-1 in de 51e minuut. Een geweldige opsteker, DOS gaf niet op maar de echte klap volgde vier minuten later toen Sefa Yildirum met een geweldig afstandsschot de 4-1 doeltreffend afvuurde. DOS trainer Marcel Post besloot te wisselen in de 57e minuut door Frank Jansen te vervangen door Cris Westerkamp. Een vlammend schot van Allan Bakker werd evenzo goed gered daar naamgenoot en doelman Julian Bakker, die er met moeite een corner van wist te maken. Uit de daaropvolgende aanval van de thuisploeg mikte Jesper Middelkamp op de lat en vergat Bas ter Hogt zijn derde doelpunt te maken. Zoals gezegd was het maar goed dat Allen Bakker zijn dag niet had, getuige ook het schot in de 69e minuut dat maar rakelings naast het Wierdense doel belandde! Vlak daarop werd de inzet van Frank Smit gestopt door DOS keeper Kevin Dijkstra en uit de counter vuurde Allen Bakker snoeihard over.

Ook hoofdtrainer Philip Agteres van SVZW ging nu wisselen op een kwartier voor het eind: Taner Sen verliet de arena voor Dries Buimer. Yessin Maskoul was in de 79e minuut dichtbij een doelpunt, de kans was er groot genoeg voor, de stand bleef ongewijzigd. Yessin werd even daarop gewisseld, Yoshua ter Avest werd zijn vervanger die in de 88e minuut zijn visitekaartje afgaf door de 5-1 te scoren, tevens de eindstand. De enig uitgedeelde kaart in deze ontmoeting was voor uitblinker Allen Bakker die gefrustreerd reageerde, nota bene in de 90e minuut en bij een 5-1 stand, niet handig zullen we maar zeggen. Een aantrekkelijke wedstrijd, zeker in die tweede helft met twee ploegen die wilden voetballen en SVZW daarin het meest succesvolle bleek. Daarmee is de winterstop een feit, zijn we virtueel koploper (DFS werd afgelast), hopen we elkaar in het nieuwe jaar 2020 gezond terug te zien en wensen we u allen intussen fijne feestdagen toe.
Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Bakker, Sen (74e Buimer), Pouls, Basut, Maarten Smit, Yildirum, Ter Hogt, Pot, Maskoul (80e Ter Avest), Middelkamp en Frank Smit.

Doelpuntenmakers SVZW:
3e minuut       Bas ter Hogt          1-0
45e minuut     Bas ter Hogt          2-1
51e minuut     Frank Smit            3-1
55e minuut     Sefa Yildirum         4-1
88e minuut     Joshua ter Avest    5-1