Zaterdag 24 november onderneemt SVZW de reis naar Aalten, om daar aan te treden tegen AZSV. In het verleden lukte het niet vaak om daar punten te halen.

De Aalten Zaterdag Sportvereniging (AZSV) werd opgericht op 5 juni 1948. Dat was niets iets eerder als SVZW, want hier staat 23 september 1948 als oprichtingsdatum in de boeken.  AZSV is in die 70 jaar uitgegroeid tot een vereniging met ongeveer 1300 leden. De thuiswedstrijden worden gespeeld op sportpark Villekamp in Aalten. Op de prachtige tribune van AZSV is plek voor 350 toeschouwers. In 2013 promoveerde AZSV naar de hoofdklasse, en tot op heden heeft de club zich steeds weten te handhaven op dit niveau.  In 2010 werd Dennis van Toor trainer van AZSV. In het 1e jaar onder zijn leiding werd de club kampioen in de 2e klasse. Hij was ook de trainer toen de club naar de hoofdklasse  promoveerde.  In de zomer van 2018 vertrok de trainer na 8 seizoenen bij AZSV om de overstap naar Staphorst te maken. Bij AZSV werd hij opgevolgd door Dave de Jong. Hij kwam over van DVC’26 uit Didam.  AZSV begon heel goed aan het nieuwe seizoen, na 4 rondes was de ploeg nog ongeslagen. Daarna ging het niet meer zo soepel. Hierdoor staat AZSV nu op de 11e plaats met 13 punten. Dat is de onderkant van de middenmoot, waar heel vele ploegen dicht bij elkaar staan. Het is voor de thuisclub dus zaak om punten te gaan pakken. Probleem lijkt het scorend vermogen van AZSV. Tien doelpunten in elf wedstrijden is niet veel. In Aalten zal de thuisclub vol gaan voor de winst om zo wat meer afstand van de onderste plaatsen te kunnen nemen.

SVZW weet ook wat het te doen staat. Er moeten punten gepakt worden. Afgelopen zaterdag was daartoe de gelegenheid tegen DETO.  Winst in die wedstrijd was heel mooi geweest. Helaas lukte dat niet. Want de overwinning van DETO was terecht. Vooral in de 2e helft was het spel van SVZW onder de maat. Er zal dus uit een ander vaatje getapt moeten worden, anders komt SVZW niet uit onderste regionen van de ranglijst. Natuurlijk zijn er nog wat personele problemen, maar zaterdag kreeg SVZW in het begin voldoende kansen om de score te openen.  Kansen benutten dat lukt niet zo op dit moment.  Wanneer dat weer beter gaat lukken moet het mogelijk zijn om de nodige punten te pakken. Deze week weer goed trainen met elkaar, want het moet als team gebeuren. Wat dat betreft hoeven er ook geen problemen te zijn, want met de teamgeest zit het wel goed in het elftal.  Zaterdag staat de wedstrijd tegen AZSV op het programma.  In het verleden was SVZW niet vaak succesvol in Aalten, maar resultaten uit het verleden tellen niet. Het gaat nu het heden.  Onderin zijn de verschillen niet zo groot in de hoofdklasse. Er zijn nog 19 wedstrijden te spelen, dus nog mogelijkheden genoeg om punten te halen. De wedstrijd in Aalten begint om 14:30 en zal staan onder leiding van scheidsrechter Marco Oosting uit Niekerk.

De overige wedstrijden van zaterdag 24 november

Excelsior’31- Berkum (1)

De Rijssenaren zijn bezig aan een goede reeks. Volgens Hakim Ezafzafi mag Excelsior’31 tot de kampioenskandidaten worden gerekend. Dan moet je in elke geval de thuiswedstijden gaan winnen.  Berkum staat in de brede middenmoot.  Afgelopen zaterdag werd er met 4-2 gewonnen van Flevo Boys. Ook Excelsior’31 won zaterdag met 1-3 bij DUNO. Gelet op de goede vorm van Excelsior’31 mag men ervan uit gaan dat de punten voor de thuisclub zijn.

Buitenpost – CSV Apeldoorn (3)

Beide ploegen hebben de laatste tijd regelmatig hun puntjes meegepakt en staan daardoor nu op veilige plekken op de ranglijst. Maar ze weten ook dat bij verlies het zomaar kan zijn dat je een paar plaatsen daalt op de ranglijst. Niet verliezen zal allereerst het motto zijn. En dan proberen of er ook nog een overwinning inzit. Er lijkt niet vele krachtsverschil te zijn tussen deze beide clubs. Vandaar is de prognose een gelijkspel.

Flevo Boys –  SC Genemuiden (1)

Flevo Boys staat op dit moment op de 8e plaats op de ranglijst. Maar de club weet dat bij verlies er zomaar een paar plaatsen daling in kan zitten. Dat bleek zaterdag al na het verlies tegen Berkum. SC Genemuiden staat gekeken naar de kwaliteiten van het elftal te laag in de competitiestand.  Natuurlijk is het seizoen nog lang, maar op dit moment is de top vorm er niet bij SC Genemuiden. Flevo Boys heeft een team dat goed kan voetballen, en het moet daarom mogelijk zijn om deze thuiswedstrijd te winnen.

WHC – Sparta Nijkerk (2)

Sinds afgelopen zaterdag is WHC de hekkensluiter in de hoofdklasse B.  DETO won zaterdag in Wierden en passeerde daardoor WHC op de ranglijst. WHC moet punten gaan pakken, anders worden de problemen onoverkomelijk. Sparta Nijkerk wil meedoen om de bovenste plaatsen. Op dit moment is de club goed bezig. Met 1 punt achterstand staat op ACV staat Sparta Nijkerk op de 2e plaats. WHC weet dus dat het een goede tegenstander op bezoek krijgt. Sparta Nijkerk komt voor de 3 punten in Wezep, en gaat ook met de winst naar huis.

SDC Putten – Urk (3)

Hoewel SDC Putten laag op de ranglijst staat is het wel een team dat het iedere tegenstander moeilijk kan maken. Dat bleek zaterdag wel tegen koploper ACV, waar met 1-1 gelijk werd gespeeld.  Ook Urk is een team waar tegen het moeilijk is om punten te pakken.  De club staat niet voor niets op dit moment op een gedeelde tweede plaats. Hoewel Urk de favoriet is in deze wedstrijd lijkt SDC Putten in staat om een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Staphorst – DUNO D (1)

Staphorst is ook dit seizoen een tegenstander om rekening mee te houden. In de 11 gespeelde wedstrijden werd maar 1 keer verloren. Daardoor staat Staphorst nu op de vijfde plaats op de ranglijst. DUNO D wil ook naar de hogere plekken op de competitieladder. Maar het blijkt nu ook weer dat je er met alleen maar goede voetballers niet bent. Je moet ook een goed team hebben. Staphorst gaat thuis altijd vol voor de winst. Met de steun van het thuispubliek moet Staphorst erin slagen om als winnaar van het veld te stappen.

DETO – ACV (2)

DETO Twenterand zal met een goed gevoel toeleven naar de wedstrijd tegen de koploper. De winst op SVZW heeft het elftal een enorme boost gegeven. Wat dat betreft is ACV gewaarschuwd. De Assenaren hebben echter wel voor hetere vuren gestaan.  DETO zal er alles aan doen om ook deze wedstrijd punten te pakken, maar ze komen kwaliteit tekort om ACV van de winst af te houden.

 

Zaterdag 24 november staat alweer speelronde 12 op het programma.  Er zijn nu ook weer wedstrijden waar het nodige van verwacht mag worden. Wat gaat Excelsior’31 doen tegen Berkum? Ook Flevo Boys tegen SC Genemuiden kan een mooie wedstrijd worden.  Een andere interessante wedstrijd om te volgen is die tussen Staphorst en DUNO D. Bij AZSV tegen SVZW en Buitenpost tegen CSV Apeldoorn gaat het erom punten te pakken. Want anders loopt de middenmoot steeds verder weg.  Het belooft zoals elke week weer een spannende zaterdag middag te worden.

 

Gerrit Koers