Zaterdag 26 mei staat de laatste speelronde in de 1e klasse D op het programma. SVZW heeft nog 1 punt nodig om zich kampioen te mogen noemen.  Dat punt moet dan gehaald worden in Hierden.

Hierden speelde dit seizoen voor het eerst op 1e klasse niveau. handhaven op dit niveau dat was de opdracht voor het 1e elftal van de VV Hierden. Het gehele seizoen stond Hierden in de middenmoot, Maar dat wil niet zeggen dat Hierden een zorgeloos seizoen heeft gedraaid. De ploegen in de 1e klasse staan zo dicht bij elkaar, dat een nederlaag al kan betekenen dat je afzakt in de gevarenzone.  Onder de druk van de ranglijst besloot het bestuur van Hierden in februari om trainer Peter Epe op non-actief te stellen. Als interim coach werd  Jürgen Schefczyk aangesteld. De ervaren en gedreven trainer is samen met Henk Timmer en Ben Michelsen verantwoordelijk voor de 1e selectie.  De opdracht bleef hetzelfde. Handhaving in de 1e klasse. Deze doelstelling is afgelopen zaterdag gehaald.  Dankzij een 2-4 overwinning op Vroomshoopse Boys is Hierden veilig in de 1e klasse. Hierden kan zaterdag dus vrijuit spelen tegen SVZW.  De club weet  dat SVZW tegen de Hierden kampioen kan worden, maar ze zijn niet van plan om de punten zomaar cadeau te geven.  Op 24 februari j.l. werd het in Wierden 1-3 voor Hierden.  Ook Flevo Boys weet wat het is om te verliezen in Hierden, want op 14 april werd er met 2-1 verloren van Hierden.  De thuisclub heeft dus zeker bijgedragen aan de spannende kampioensrace in de 1e klasse D.

SVZW beleefde zaterdag een bijzondere wedstrijd tegen DETO Twenterand. Om de kampioensrace met Flevo Boys vol te houden, moest deze thuiswedstrijd worden gewonnen. Na een zeer overtuigende start was het al snel 1-0. Maar daarna nam DETO langzamerhand het heft in handen, en maakte ook de gelijkmaker. Op dat moment stond Flevo Boys met 2-0 voor tegen SDVB. SVZW wist dus wat het moest doen; scoren.  Rond 75e minuut dacht Maarten Jansen, laat ik mij eens met de wedstrijd gaan bemoeien. En binnen een paar minuten had hij twee keer gescoord. Ook Yessin Maskoul wist daarna nog te scoren. SVZW had aan de doelstelling voldaan; winnen. En toen ook nog duidelijk werd dat Flevo Boys had verloren, was iedereen in Wierden enorm blij. Want nu komt de titel wel erg dichtbij. SVZW heeft nu alles in eigen hand. Een punt tegen Hierden is voldoende. Nog een keer alles geven, en dan kan SVZW de kroon zetten op dit seizoen. Vooral in de tweede seizoenshelft was het team uitstekend op dreef. De laatste 10 wedstrijden zijn allemaal gewonnen.  35 doelpunten voor en maar 5 tegen.  Er staat echt een team dat weet dat je het samen moet doen. De derde periode titel kan SVZW al niet meer ontgaan, maar het gaat zaterdag maar om 1 ding; het kampioenschap. Dit mag niet meer mis gaan. Het bestuur van SVZW probeert om zoveel mogelijk supporters de kans te geven om mee te gaan. Er zijn al bussen geregeld. Het lijkt erop dat er om vijf uur een groot feest kan losbarsten in Hierden, maar je moet nooit de huid verkopen voor de beer geschoten is. Weet SVZW ook deze wedstrijd de vorm van de laatste weken te halen, dan gaat het goed komen. Alle wedstrijden in de 1e klasse D beginnen zaterdag om 15:00 uur. Scheidsrechter in deze wedstrijd, die wordt gespeeld op sportpark Mheenzicht aan de Dorphuisweg in Hierden,  is Nick Wenneker.

De overige wedstrijden van zaterdag 26-05-2018

DZC’68 – ASV Dronten (1)

Twee ploegen kunnen nog in de nacompetitie om handhaving terecht komen. Dat zijn DZC’68 en Go Ahead Kampen. De thuisclub heeft 1 punt achtstand op de Kampenaren. Zelf deze wedstrijd winnen, en dan maar zien wat de concurrentie doet. Voor ASVD staat er niets meer op het speld, behalve de 3 punten. Zaterdag won ASVD thuis van Go Ahead Kampen. Omdat DZC’68 toen vrij was, is die wedstrijd vast bekeken door de technische staf van de thuisclub.  Met het juiste strijdplan weet DCZ’68 deze wedstrijd te winnen.

DETO Twenterand – WHC (3)

Deze beide clubs komen in de nacompetitie om promotie. Het is dus zaak om in deze wedstrijd geen blessures meer op te lopen. Daarnaast wil je de  toekomstige tegenstander ook niet wijzer maker over de tactiek die je gaat gebruiken in de nacompetitie. Het zal in Vriezenveen gaan uitdraaien op een wedstrijd zonder veel hoogtepunten. Met een gelijkspel zal iedereen tevreden zijn.

Go Ahead Kampen – Flevo Boys (2)

Winst dat is het enige wat telt deze wedstrijd. Go Ahead weet dat bij winst de voorsprong op DZC’68 voldoende is om de nacompetitie te ontlopen. Flevo Boys moet deze wedstrijd winnen om nog een kans op het kampioenschap te maken. Maar het heeft de kansen niet meer in eigen hand.  De druk ligt dus vooral bij de thuisclub. Flevo Boys wil zich revancheren voor de nederlaag van afgelopen zaterdag. Go Ahead zal strijden voor wat het waard is, maar de bezoekers laten ook in deze wedstrijd zien dat ze niet voor niets in de top van de ranglijst staan.

KHC – FC Zutphen (1)

De beiden ploegen hebben niets meer om voor te spelen.  KHC speelde zich zaterdag tegen DOS’37 veilig. FC Zutphen weet al een paar weken dat ze zijn gedegradeerd. Na afloop staat er de kantine in Kampen live muziek op het programma. Om de feestvreugde te verhogen zal een overwinning goed van pas komen. KHC wil de eigen supporters bedanken voor steun, en trakteert dan ook op een overwinning.

Nunspeet – DOS’37 (3)

Het gaat in deze wedstrijd om de plek waarop deze clubs eindigen op de ranglijst.  Eindigen als 7e staat net iets mooier, dan eindigen als 10e. De thuisclub heeft een moeilijke tweede seizoenshelft gedraaid, en zal toch met een goed gevoel aan de zomerstop willen beginnen. Ook DOS’37 zal niet willen besluiten met een nederlaag. Beide ploegen gaan niet meer tot het gaatje, en met een gelijkspel gaat iedereen tevreden naar huis.

SDV Barneveld – Vroomshoopse Boys (1)

De thuisclub is bezig een uitstekende serie wedstrijden. De laatste 7 wedstrijden werden allemaal gewonnen. Afgelopen zaterdag werd er gewonnen tegen koploper Flevo Boys met 2-3. Een 2-0 achterstand werd in de 2e helft omgebogen in een voorsprong. Vroomshoopse Boys weet dat het op 2 juni gaat beginnen aan de nacompetitie tegen Be Quick uit Zwolle.  Deze wedstrijd is voor de bezoekers dan ook een soort oefenwedstrijd voor die wedstrijd. SDVB wil de eigen supporters met een overwinning bedanken voor de steun van het afgelopen seizoen. Dat moet gaan lukken tegen de bezoekers uit Vroomshoop.

 

Zaterdag 26 mei staat de laatste speelronde in de 1e klasse D op het programma. Het slot van een spannende competitie, waarin elke week verrassende  uitslagen te noteren vielen. Twee beslissingen moeten nog gaan vallen op de laatste speeldag. Welke ploeg komt er nog in de nacompetitie terecht en welke ploeg mag zich kampioen gaan noemen. De strijd om handhaving gaat nog tussen DCZ’68 en Go Ahead Kampen. Er is slecht 1 punt verschil tussen deze clubs. SVZW en Flevo Boys strijden om het kampioenschap. SVZW heeft aan gelijkspel in Hierden genoeg om zich kampioen te mogen noemen. Benieuwd of de spelers het hoofd in Hierden koel kunnen houden, en het benodigde punt kunnen binnen halen.  Dit is de laatste voorbeschouwing van dit seizoen. Iedereen bedankt voor het lezen en de gegeven reacties.  De onderhandelingen voor volgend seizoen zijn in de afrondende fase, het lijkt erop dat we er uit gaan komen. Zo ja, dan kunt u vanaf eind september weer wekelijks een voorbeschouwing verwachten.

Gerrit Koers