SVZW is samen met Flevo Boys verwikkeld in de strijd om het kampioenschap. Nog 4 spannende competitierondes te gaan.

ASV Dronten staat op dit moment op de 6e plaats op de ranglijst. Er werden 31 punten gehaald in 22 wedstrijden. Afgelopen zaterdag verloor ASV Dronten thuis met 1-4 van KHC. In het eigen verslag staat: “Een flets en ongeïnspireerd ASV Dronten gaat in een teleurstellende wedstrijd onderuit tegen een solide en degelijk KHC Kampen”. Hierdoor is de 5e plaats op de ranglijst ver weg voor ASV Dronten. Een periodetitel zit er ook niet meer in.  ASV Dronten staat nu nog onder leiding van Raymond Schuurman. Maar hij vertrekt na afloop van dit seizoen naar hoofdklasser Berkum. Zijn ambitie is om ook op een hoger peil een club te leiden, en die kans krijgt hij volgend seizoen bij de club in zijn woonplaats Zwolle.  De trainer heeft aangegeven dat hij zijn werk in Dronten graag succesvol wil afsluiten.  Winst op SVZW zou een mooi succes zijn voor de thuisclub. Topschutter van ASV Dronten is Kevin van der Vlag, hij heeft inmiddels al 14 doelpunten op zijn naam staan.  In Wierden was SVZW met 3-1 de baas over ASV Dronten. Dus daar op gelet heeft de thuisclub nog wat goed te maken.

Voor SVZW is de wedstrijd tegen ASV Dronten een volgende finale in de strijd om het kampioenschap. De strijd gaat tussen Flevo Boys en SVZW. Beide ploegen hebben evenveel punten. Is dat na de laatste speeldag nog zo, dan gaat het doelsaldo de doorslag geven. Afgelopen zaterdag won SVZW met 2-0 van DOS’37, de 7e overwinning op rij. Dat is al een bijzondere prestatie.  Nu proberen om deze reeks voort te zetten.  Dat zal zaterdag niet makkelijk worden gelet op deze zin in het verslag van ASV Dronten van afgelopen wedstrijd: Volgende week komt kampioenskandidaat SVZW op bezoek. Een uitgelezen mogelijkheid om koploper Flevo Boys een handje te helpen in hun strijd om de titel” .  Veel ASVD supporters verlieten zaterdag teleurgesteld het eigen sportpark. Zij verwachten dus revanche in deze wedstrijd. SVZW weet zo wie zo dat er veel tegenstand zal zijn de komende weken, want elke tegenstander zal graag een overwinning willen behalen tegen de koploper.  De wedstrijd op het “Burgemeester Dekker Sportpark” , aan de Educalaan 29  in Dronten,  begint om 14:30 uur en staat onder leiding van  scheidsrechter Meine de Boer.

De overige wedstrijden van zaterdag 28-04-2018

DZC’68 – SDV Barneveld (2)

Vooral de thuisclub heeft de punten hard nodig. Want de achterstand op Nunspeet is nu 3 punten. Blijft dat zo dat moet DZC’68 via de nacompetitie klasse behoud bewerkstelligen. Dergelijke zorgen kent SDV Barneveld niet. De ploeg staat inmiddels 5e op de ranglijst en heeft nog alle kans om de 4e plek over te nemen van DETO. Ook is er nog kans op de 3e periodetitel. DZC’68 zal er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen, maar SDV Barneveld is bezig aan goede serie en zet deze voort met een overwinning in Doetinchem.

 

DOS’37 – DETO Twenterand (1)

De plaatselijke derby in Vriezenveen. Een wedstrijd die beide teams niet mogen verliezen van de eigen supporters. DOS’37 heeft bovendien nog heel wat goed te maken, want bij DETO werd met 6-1 verloren. Een dergelijke nederlaag mag hun geen 2e keer overkomen in een seizoen. DOS’37 verloor zaterdag ongelukkig van SVZW.  Het voetbal van DOS’37 zag er goed uit. Bij DETO lijkt het goede gevoel helemaal weg. Daar zijn ze al bezig met de nacompetitie. DOS’37 is gebrand op de overwinning, en daar heeft het nu de beste papieren voor in handen.

 

FC Zutphen – WHC (2)

FC Zutphen staat nu op de laatste plaats. De achterstand op Vroomshoopse Boys is nu 4 punten. De thuisclub kan zich geen enkele misstap meer veroorloven. En is daarnaast afhankelijk van de overige teams. In eigen hand heeft FC Zutphen de situatie niet meer.  Maar winst op WHC lijkt op papier onmogelijk. WHC heeft de strijd om het kampioenschap inmiddels opgegeven. Maar de 3e plaats is nog wel mogelijk. Ook wil WHC als periode kampioen met een goed gevoel richting nacompetitie. FC Zutphen blijft in de hoek waar de klappen vallen, want WHC is duidelijk de sterkste van de twee.

Flevo Boys – Vroomshoopse Boys (1)

De wedstrijd tussen de koploper en ploeg uit de onderste regionen.  Flevo Boys versloeg zaterdag DCZ’68 met 7-0.  Hierdoor is Flevo Boys nu weer de koploper in de 1e klasse D op doelsaldo.  Vroomshoopse Boys zit in een hele andere positie. Punten moeten er gehaald worden, anders kan rechtstreekse degradatie zomaar het gevolg zijn aan het einde van dit seizoen. Flevo Boys zal in deze wedstrijd opnieuw laten zien dat zij  op kampioenskoers zijn. Voor de bezoekers is er geen eer te behalen in Emmeloord.

KHC – Hierden (1)

KHC staat nu op de 8e plaats. De laatste twee wedstrijden werden allebei gewonnen, waardoor klasse behoud nagenoeg zeker is.  Winnen van Hierden lijkt voldoende om aan alle onzekerheid een einde te maken.  Voor Hierden is de situatie wat gevaarlijker. Deze ploeg heeft nog wel enkele overwinningen nodig. KHC zal met een goed gevoel aan deze wedstrijd beginnen, en is in staat om de punten in Kampen te houden.

Nunspeet – Go Ahead Kampen (3)

Een wedstrijd tussen twee ploegen die allebei te laag staan op de ranglijst. Nunspeet is na de winterstop bezig aan een vrije val. Zaterdag werd er gelijk gespeeld tegen FC Zutphen. Nunspeet staat nu nog op de veilige 11e plek, maar de voorsprong op de 12e plaats is maar 3 punten.  Ook Go Ahead Kampen heeft punten nodig. Afgelopen zaterdag werd met 1-0 verloren bij Vroomshoopse Boys. Niet verliezen in Nunspeet is waarschijnlijk het plan van Go Ahead. Ook Nunspeet zal in elk geval niet willen verliezen.  Een gelijkspel lijkt een redelijke voorspelling voor deze wedstrijd.

 

Zaterdag 28 april staat er een inhaalronde op het programma in de 1e klasse D.  Deze wedstrijden stonden oorspronkelijk 3 maart jl. op het programma.  Maar Koning Winter had het toen voor het zeggen in Nederland. Het betreft hier speelronde 16, die nog mee telt voor de 2e periode.  De strijd is al wel beslist, want de titel is voor WHC.  4 wedstrijdrondes zijn er nog te gaan. Wie gaat er met het kampioenschap vandoor? Flevo Boys of SVZW dat zijn de overgebleven kandidaten. Ook onderin is een spannende strijd gaande. FC Zutphen is nu rode lantaarndrager. De achterstand op Vroomshoopse Boys is 4 punten. Degradatie ontlopen lijkt bijna onmogelijk, maar in de voetballerij weet je het nooit.  Na deze wedstrijd ronde staan er nog 3 speeldagen op het programma. Zaterdag 5 mei zijn er geen wedstrijden. Op 12 mei gaat de strijd in de 1e klasse D weer verder.

Gerrit Koers