Zaterdag 25 januari is de eerste speelronde na de winterstop in de 1e klasse D.  SVZW gaat op reis naar Ede om daar te spelen tegen DTS. Het kon wel eens een zware middag worden daar in Ede.

DTS Ede (Door Training Sterk Ede) is opgericht op 12 maart 1935. Tot het seizoen 2010/11 heette de club DTS ’35. De clubkleuren zijn blauw en wit. De thuiswedstrijden worden op het “Sportpark Inschoten” gespeeld. DTS heeft ongeveer 1300 leden. Sinds het seizoen 2013-2014 komt de club uit in de 1e klasse van het zaterdag voetbal. In de twee seizoenen voorafgaande aan dit seizoen wist DTS wel een periode titel te behalen, maar het lukte daarna niet om via de nacompetitie te promoveren.  In de huidige competitie staat DTS Ede op de 5e plaats met 21 punten uit 12 wedstrijden. Het doelsaldo is opvallend, 18 doelpunten voor en maar 11 tegengoals. Daaruit blijkt dat DTS niet veel scoort, maar ook maar weinig doelpunten tegen krijgt. Op 21 september begon DTS nog wel met een 5-0 overwinning op Go Ahead Kampen. En op 7 december werd er gewonnen met 4-0 van Hierden. Dus 9 goals in twee wedstrijden en de overige 9 goals werden verdeeld 10 wedstrijden. De topscoorder is Frank Hol, hij wist 5 goals te produceren.  DTS speelde wel eerder tegen SVZW in competitieverband, maar dan moeten we wel terug naar  5-09-2009. DTS won toen met 3-0.  Iedereen in Ede hoopt in dit geval dat de geschiedenis zich gaat herhalen.

SVZW staat nog steeds op de 1e plaats in de 1e klasse D. Dit komt ook doordat DFS een wedstrijd minder heeft gespeeld. Afgelopen zaterdag speelden zij de inhaalwedstrijd tegen SDV Barneveld, maar deze wedstrijd werd in de 68e minuut gestaakt door scheidsrechter. DFS stond op dat moment met 2-1 voor. Hoe dat afloopt is op dit moment niet bekend. Na twee oefenwedstrijden in de winterstop, speelde SVZW zaterdag jl. de eerste officiële wedstrijd in 2020. Swift’64 kwam naar Wierden voor een bekerwedstrijd. SVZW was duidelijk te sterk voor deze 3e klasser. Uiteindelijk was de eindstand 7-2. Een mooi resultaat. Wel was het jammer dat Maarten Smit al snel het veld moest verlaten met een blessure. Hopelijk valt het mee, en kan trainer Philip Agteres weer snel beschikken over deze mannetjes putter.  SVZW wil proberen om in Ede ook weer het niveau te halen van de laatste wedstrijden voor de winterstop. Dat niveau zal in Ede ook hard nodig zijn. SVZW is het team met de meeste goals voor in de 1e klasse D. DTS Ede is het team met de minste tegendoelpunten. Interessant om te zien of de SVZW spitsen ook weten te scoren tegen deze sterke verdediging. De wedstrijd op sportpark “Sportpark Inschoten” begint om 15:00 uur. Scheidsrechter is de heer Jan de Vries.

De overige wedstrijden van zaterdag 25-01-2020.

Het is altijd lastig in te schatten hoe de clubs er na de winterstop voor staan. Meestal zijn er clubs die opeens geweldig gaan voetballen, terwijl anderen opeens de goede vorm kwijt zijn.  Vandaar in deze voorbeschouwing maar enkele opmerkingen bij de wedstrijden.

DFS – Nunspeet (1)

DFS gaat voor winst in deze wedstrijd. Niet alleen om in de buurt van SVZW te blijven, maar ook om goede zaken in de 2e periode te doen. Nunspeet gaat zonder punten weer naar huis.

Dos’37 – KHC (3)

Beide ploegen waren voor de winterstop niet in goeden doen. DOS’37 zal graag een driepunter willen scoren. KHC heeft de punten heel hard nodig. Een gelijkspel daar draait het waarschijnlijk op uit

DZC’68 – Hierden (1)

Winst zal voor beide ploegen een hele goede opsteker zijn voor de 2e competitie helft. Bij winst kun je mooi afstand nemen van een concurrent in de onderste regionen. De punten blijven in Doetinchem.

Dos Kampen – WHC (2)

Dos Kampen was tevreden over de 1e competitie helft. Zelfde voet doorgaan is het plan. WHC zal willen winnen, om bovenin mee te blijven doen in de competitie en 2e periode. De punten zijn voor WHC.

SDV Barneveld – Bennekom (2)

SDC Barneveld gaat voor de winst in deze streek derby. Maar ook Bennekom komt voor de winst. Na een spannende wedstrijd trekken de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind.

CSV Apeldoorn – Go Ahead Kampen (1)

De laatste wedstrijden voor de winterstop was CSV wat wisselvallig. De verwachting is dat ze nu de draad weer oppakken. Go Ahead is na de winterstop van plan de nodige punten te pakken, om zodoende uit de gevaren zone te klimmen.  Een goed voornemen, maar punten pakken bij CSV zit er niet in.

 

Zaterdag 25-01-2020 staat speelronde 13 op het programma in de 1e klasse D. Na deze ronde hebben alle clubs elkaar 1 keer ontmoet. Zaterdag 1 februari begint dus eigenlijk de 2e seizoen helft.  Er is nog niets beslist, er staat iedereen dus een spannende tweede helft te wachten.

 

Gerrit Koers