VV Hierden werd opgericht in 1954. De club telt 6 seniorenteams, 9 juniorenteams en 17 pupillenteams. Ook is er een damesafdeling actief. De voetbalvereniging speelt de thuiswedstrijden op sportpark Mheenzicht in Hierden. Het tenue is een rood shirt, witte broek en rode kousen. Voor SVZW is Hierden een onbekende tegenstander. Zover het mogelijk is om terug te zoeken, hebben beide clubs nooit tegenover gestaan in competitieverband. In het seizoen 2012-2013 speelde Hierden ook in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal. Daarna niet meer, tot vorig seizoen, want toen werd Hierden met overmacht kampioen in de 2e klasse G met 60 punten uit 26 wedstrijden. Hoewel Hierden een vrij onbekende tegenstander is, herbergt de selectie van Hierden een paar bekende namen als Ali Akachar (ex VVOG / DVS’33), Dominique Denzel (ex VVOG), Ali el Haddadi (ex DVS’33) Stefan Jansen (ex VVOG), Edmund Mijnheer (ex DVS’33 / Berkum) Jeroen Spoelstra (ex- VVOG) en keeper Nick Grootkarzijn (ex VVOG / WHC). Een andere bekende naam is die van oud Feyenoord, Pec Zwolle en AZ doelman Henk Timmer, die de functie van technisch manager bekleedt bij Hierden. Topscorer van Hierden is momenteel Brain Klaassen met 5 doelpunten. Trainer Peter Epe, die bezig is aan het vierde seizoen bij Hierden,  heeft samen met Henk Timmer een hecht collectief gemaakt van het elftal. Thuis werd nog maar 1 keer verloren. Dat was afgelopen zaterdag van WHC.

 

SVZW heeft het druk in de laatste weken voor de winterstop. 25 november werd er thuis gewonnen van Go Ahead Kampen. Daarna ging de reis op 28 november naar Aalten voor de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser AZSV. De wedstrijd eindigde in 2-2. Daarna moesten strafschoppen de beslissing brengen. SVZW won die strafschoppen met 2-4.  Hierdoor hebben de mannen van Philip Agteres de volgende beker ronde bereikt. Zaterdag 2-12 speelde SVZW uit tegen Dos’37. Daar werd een ruime 0-5 overwinning behaalt.  Zaterdag a.s. de thuiswedstrijd tegen Hierden. En dan als laatste wedstrijd voor de winterstop opnieuw naar Vriezenveen, om daar op 16 december de strijd aan te binden met koploper DETO. Maar zover is het nog niet. Nu eerst de wedstrijd tegen Hierden. Hopelijk kan de goede vorm van de laatste wedstrijden worden vastgehouden.  Als dat lukt moet het mogelijk om deze wedstrijd te winnen.  Philip Agteres heeft weer wat meer keuze mogelijkheden, nu ook Nigel Michels weer heeft aangesloten bij de 1e selectie.   Om 14:30 trappen beide teams af onder leiding van scheidsrechter Rob Olde Klieverink.

De overige wedstrijden van zaterdag 09-12-2017

ASV Dronten – DZC’68 (1)

De competitiestart van de thuisclub was niet best. Maar inmiddels gaat het een stuk beter, en komen de punten nu binnen. DZC’68 heeft de punten hard nodig, maar trekt in veel wedstrijden steeds aan het kortste eindje. Tegenstanders zijn vaak efficiënter in hun spel. ASV Dronten is een ervaren team, dat foutjes van tegenstanders gelijk afstraft.  Ook in deze wedstrijd zitten er geen punten voor DZC’68

Flevo Boys  – Go Ahead Kampen (1)

Om in de race te blijven met DETO moet Flevo Boys deze wedstrijd winnen. Ook Go Ahead heeft de punten hard nodig om uit de degradatiezone te komen. Afgelopen zaterdag deed Go Ahead goede zaken door te winnen van Vroomshoopse Boys. Flevo Boys heeft een uitstekend elftal, dat niet voor niets 2e staat op de ranglijst. Deze wedstrijd gaat uitdraaien op een overwinning voor Flevo Boys.

Vroomshoopse Boys – SDV Barneveld (3)

De thuisclub heeft het enorm moeilijk dit seizoen. Volgens trainer Karlo Meppelink is de ommekaar aanstaande, en komen de punten eraan. SDV Barneveld wacht ook met smart op de ommekeer, want het loopt niet bij de bezoekers.  Bij winst van Vroomshoopse Boys komt de aansluiting met de middenmoot dichterbij. SDV Barneveld zal willen winnen om weer te klimmen op de ranglijst. Een gelijkspel lijkt de meest waarschijnlijke uitslag.

FC Zutphen – KHC (3)

FC Zutphen weet wat het moet doen, wedstrijden winnen. Anders loopt de achterstand op de andere ploegen te ver op. KHC begon heel goed aan deze competitie. Maar de laatste twee wedstrijden werden allebei verloren.  Dit komt ook door wat blessure gevallen. KHC zal in elk geval voor een punt naar Zutphen gaan. De thuisclub gaat voor de overwinning, maar lijkt niet in staat om te winnen van KHC.

DOS’37- Nunspeet (2)

Na de zware nederlaag tegen SVZW heeft DOS’37 heel wat goed te maken bij de eigen supporters. Verliezen kan natuurlijk altijd, maar dit was wel erg ondermaats wat DOS’37 liet zien. Nunspeet is dit seizoen een ploeg die moeilijk te verslaan is.  Het zijn steeds kleine nederlagen en overwinningen die Nunspeet bijschrijft. Al was dat zaterdag niet het geval, want toen werd er met 5-4 gewonnen van FC Zutphen.  DOS’37 zal er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen, maar Nunspeet weet deze wedstrijd ook met een klein verschil te winnen.

WHC – DETO (3)

WHC begon wisselvallig aan deze competitie, maar won de laatste drie competitiewedstrijden.  Hierdoor staat WHC nu zesde op de ranglijst. Het gat naar de top is nog wel groot, maar de competitie is nog lang. DETO is bezig aan een geweldige serie. Negen wedstrijden op rij gewonnen. 24 goals voor en maar 9 tegen. DETO gaat dus met vertrouwen naar Wezep. WHC gaat vol voor de winst in deze wedstrijd. Het is in staat om DETO te laten wankelen, maar net niet voldoende. Een gelijkspel is alles wat er in zit voor WHC.

Nog twee speelrondes voor de winterstop. Een paar zaken zijn inmiddels wel duidelijk.  De top drie is op dit moment niet te verslaan door de overige ploegen.  Er is een heel breed middenveld ontstaan. Daarin kan iedereen van iedereen winnen. Twee ploegen, FC Zutphen en Vroomshoopse Boys, hebben het enorm zwaar.  Nog twee zaterdagen volle bak er tegen aan is het motto voor alle elftallen. Dan in januari goed voorbereiden op de 2e seizoenshelft.  Alle  betrokkenen veel plezier bij speelronde 11 in de 1e klasse D.

Gerrit Koers