VV Hierden werd opgericht in 1954. De club telt 6 seniorenteams, 9 juniorenteams en 17 pupillenteams. Ook is er een damesafdeling actief. De voetbalvereniging speelt de thuiswedstrijden op sportpark Mheenzicht in Hierden. Het tenue is een rood shirt, witte broek en rode kousen. Voor SVZW is Hierden een onbekende tegenstander. Zover het mogelijk is om terug te zoeken, hebben beide clubs nooit tegenover gestaan in competitieverband. In het seizoen 2012-2013 speelde Hierden ook in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal. Daarna niet meer, tot vorig seizoen, want toen werd Hierden met overmacht kampioen in de 2e klasse G met 60 punten uit 26 wedstrijden. Hoewel Hierden een vrij onbekende tegenstander is, herbergt de selectie van Hierden een paar bekende namen als Ali Akachar (ex VVOG / DVS’33), Dominique Denzel (ex VVOG), Ali el Haddadi (ex DVS’33) Stefan Jansen (ex VVOG), Edmund Mijnheer (ex DVS’33 / Berkum) Jeroen Spoelstra (ex- VVOG) en keeper Nick Grootkarzijn (ex VVOG / WHC). Een andere bekende naam is die van oud Feyenoord, PEC Zwolle en AZ doelman Henk Timmer, die de functie van technisch manager bekleedt bij Hierden. Topscorer van Hierden is momenteel Brain Klaassen met 6 doelpunten. Trainer Peter Epe, die bezig is aan het vierde seizoen bij Hierden, zal er niet meer bij zijn in Wierden. Hij is 15 februari jl. op non actief gesteld door het bestuur van de club. Henk Timmer en Ben Michelsen  zijn nu verantwoordelijk voor de eerste selectie. Dit duo begon heel goed aan hun werk, want zaterdag jl werd er thuis gewonnen met 3-2 van DOS’37. Hierden wil er alles aan gaan doen om het verblijf in de 1e klasse met nog een seizoen te verlengen.

Voor SVZW is de wedstrijd tegen Hierden de 4e competitie thuiswedstrijd op rij. Wedstrijden met wisselend succes. Een 1-5 nederlaag tegen WHC en een dikke 10-0 overwinning op FC Zutphen. En afgelopen zaterdag een 1-1 gelijkspel tegen Flevo Boys. De ploegen maakten er een enorm spannende wedstrijd van. Tot de laatste seconde probeerden beide teams nog om de winst naar zich toe te halen. Het was een terecht gelijkspel daar was iedereen het na afloop van de wedstrijd wel over eens. De achterstand van SVZW op Flevo Boys is daardoor nog steeds 5 punten. Maar bij winst op Hierden kan die achterstand worden terug gebracht tot 2 punten.  SVZW moet zelf wedstrijden blijven winnen, en dan maar hopen dat Flevo Boys onderweg ook wat punten gaat morsen.   Oorspronkelijk stond de wedstrijd tegen Hierden 9 december jl. op het programma. Maar in dat weekend viel er zoveel sneeuw in Nederland dat voetbal onmogelijk was. Hopelijk is het weer nu veel beter, zodat de wedstrijd nu wel door kan gaan. Met alle respect voor Hierden, maar SVZW moet in staat zijn om deze tegenstander te kloppen op het eigen sportpark.  Om 14:30 trappen beide teams af onder leiding van scheidsrechter Frans Assink uit Hengelo.

De overige inhaalwedstrijden van zaterdag  24-02-2018

ASV Dronten – DZC’68 (3)

De thuisclub leed zaterdag een dikke 6-1 nederlaag tegen WHC. Het is voor ASVD wel zaak om nog punten te pakken anders komt de ploeg alsnog in het onderste gedeelte van de ranglijst terecht.  DZC’68 speelde zaterdag een goede wedstrijd tegen Go Ahead Kampen en won met 1-4 van een ploeg die ook nog lang niet zeker is van handhaving.  ASVD is dus gewaarschuwd want DZC’68 speelde zaterdag ook met veel inzet en bezieling om tot een goed resultaat te komen.  Een gelijkspel is de voorspelling bij deze wedstrijd.

DOS’37 – Nunspeet (2)

Voor DOS’37 zijn het moeilijke tijden in de competitie. Na de winterstop is er nog geen enkel punt gehaald. Daardoor is de club afgezakt naar 12e plaats op de ranglijst. Blijft dit zo, dan komt DOS’37 in de nacompetitie terecht. Nunspeet staat op een mooie 5e plaats. Winnen van Nunspeet is enorm lastig. De verdediging staat heel goed. Maar 15 goals tegen in 14 wedstrijden. Je moet dus enorm scherp zijn om te scoren tegen Nunspeet.  Doelpunten maken is voor DOS’37 juist een groot probleem. Nunspeet lijkt dan ook in staat om  er met de 3 punten van door te gaan in Vriezenveen.

WHC – DETO (1)

De grootste kanshebber op de 2e periode is wel WHC.  6 wedstrijden gewonnen met 26 doelpunten voor en maar 5 tegen. Zaterdag tegen DETO kan er dan zomaar een 7e winstpartij op rij bijkomen. DETO staat nu nog 3e op ranglijst, maar bij winst van WHC gaat de 3e plek naar de thuisclub.  Natuurlijk zal geen gemakkelijke wedstrijd worden voor WHC, maar gelet op de goede vorm van de laatste weken, is een overwinning tegen DETO mogelijk.

Vroomshoopse Boys –  SDV Barneveld (2)

Afgelopen zaterdag speelden de Boys ook thuis. Er werd met 1-2 verloren van FC Zutphen en daardoor staat Vroomshoopse Boys nu helemaal onderaan. Er is dus sprake van zwaar weer in Vroomshoop. SDV Barneveld kwam zaterdag thuis niet verder dan 1-1 tegen KHC.  Hierdoor staat SDVB in de grote middengroep van de 1e klasse D.  Voor de thuisclub is het zaak om snel punten te  pakken, anders is handhaving alleen nog mogelijk via de nacompetitie.  De druk is groot voor de thuisclub. SDV Barneveld moet in staat zijn om de zorgen van Boys alleen maar te vergroten.

 

Zaterdag staan er inhaalwedstrijden op het programma. Hopelijk kunnen die allemaal doorgaan, want dan hebben alle clubs 15 wedstrijden gespeeld. Hierdoor is de ranglijst dan mooi overzichtelijk.   De topper van deze zaterdag is de wedstrijd tussen WHC en DETO. Hier gaat het om de 3e plaats op de ranglijst. SVZW kan de druk op Flevo Boys opvoeren, als het erin slaagt om te winnen van Hierden. Bij de andere wedstrijden gaat het vooral om punten te halen om zodoende wat meer lucht te krijgen. Ook is deze ronde interessant om te volgen i.v.m. de strijd om de 2e periode.  Vanaf deze plek iedereen een hele mooie en sportieve zaterdagmiddag gewenst.

 

Gerrit Koers