In de 1e klasse D zijn dit seizoen drie clubs uit Kampen ingedeeld. Zaterdag 26 november is de eerste keer dat de SVZW bus richting Kampen rijdt, dit keer om aan te treden tegen Go Ahead.

Op de ranglijst vinden we Go Ahead terug op de 10e plaats. Na 8 wedstrijden staan er ook 8 punten op het saldo van de thuisclub. In de laatste competitiewedstrijd, dat was op 9 november, won Go Ahead met 0-4 van plaatsgenoot KHC. Een heel belangrijke driepunter, want hierdoor werd er wat afstand genomen van de onderste plekken op de ranglijst. Afgelopen zaterdag was Go Ahead Kampen op bezoek bij de boys in Vroomshoop. Inzet van de wedstrijd was een plek in de volgende bekerronde. Na een spannende wedstrijd was het uiteindelijk Go Ahead dat de wedstrijd met 2-3 wist te winnen. Een mooie prestatie van de mannen van trainer Marco Roelofsen. Hij is  bezig aan zijn tweede seizoen bij de club. In zijn eerste jaar eindigde Go Ahead uiteindelijk als derde in de 1e klasse D.  Er zitten ook wat spelers in de selectie die al eerder in actie kwamen tegen SVZW, zoals Adi Draganovic en Jurrian Zandbergen en  Arjan Wiegers. Op dit moment zijn Sven Hellendoorn en Samir Merraki de topscoorders van Go Ahead Kampen.  Beiden scoorden 4 keer in de competitie. Volgens de voorbeschouwing van Go Ahead zelf op deze wedstrijd is SVZW de favoriet in deze ontmoeting, maar gaat de thuisploeg er alles aan doen om te stunten tegen de bezoekers.

SVZW kwam afgelopen zaterdag in actie voor de beker. Op het eigen sportpark was hoofdklasser LONGA’30 te gast. Vooraf was iedereen benieuwd wat SVZW zou kunnen tegen deze sterke tegenstander. Binnen 15 minuten was echter al duidelijk dat de volgende bekerronde gehaald zou worden. Want het waren Yessin Maskoul en Bas ter Hogt die zorgen voor een 2-0 voorsprong. Ook hierna was SVZW de betere ploeg, en in de tweede helft waren Bas ter Hogt en Jesper Middelkamp  ook nog trefzeker. Een mooie 4-0 overwinning en dus door in de beker. Voor de tweede zaterdag op rij een succes, want op 9 november werd SVZW ook winnaar van de 1e periode.  Nu kijken of de goede vorm kan worden vast gehouden in Kampen. Het laatste bezoek van SVZW aan Go Ahead was op 12 mei 2018. Toen werd er met 0-4 gewonnen met doelpunten van Maarten Jansen 2x, Robin de Jong en Nigel Michels. Een herhaling van deze uitslag zou wat SVZW betreft best mogen. Persoonlijk denk ik dat het mogelijk is om deze wedstrijd te winnen. De wedstrijd op Sportpark “Middenwetering” begint om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter Bert Agricola uit Heerenveen.

De overige wedstrijden van zaterdag 23-11-2019

DTS Ede – DOS’37 (1)

DTS is de ploeg die kleine overwinningen behaalt en of juist met een klein verschil verliest.  Kijk maar naar het doelsaldo; 11 goals voor en maar 7 tegen.  DOS’37 weet dus dat het een moeilijke wedstrijd te wachten staat. Uit Vriezenveen kwam afgelopen ook het nieuws dat trainer  Kenan Durmusoglu na afloop van dit seizoen vertrekt bij DOS’37. De verschillen zullen klein zijn, maar DTS weet deze wedstrijd wel te winnen.

DZC’68 – DFS (2)

DZC’68 staat 11e op de ranglijst.  De ploeg heeft de punten hard nodig om te stijgen in de competitiestand.  Ook DFS kan de punten heel goed gebruiken. Want anders kan het zomaar zijn dat SVZW nog meer wegloopt van de nummer 2 in de competitie. Ook in deze wedstrijd zal DZC’68 zich niet zomaar gewonnen geven, maar DFS beschikt over een sterk elftal dat in staat is om te winnen in Doetinchem.

DOS Kampen – SDV Barneveld (1)

De thuisclub is de laatste wedstrijden uitstekend op dreef.  Daardoor staat DOS nu op een mooie zevende plaats op de ranglijst. SDV Barneveld staat een plaats lager met 2 punten achterstand. Bij winst klimmen de bezoekers dus een plek.  Het gaat in deze wedstrijd dus om een plekje in het linkerrijtje.  Er lijkt niet verschil in sterkte tussen deze tegenstanders.  Het thuisvoordeel gaat ervoor zorgen dat de punten in Kampen blijven.

Hierden – KHC (3)

In Hierden staan de twee onderste ploegen van de ranglijst tegenover elkaar.  KHC staat helemaal onderaan met 3 punten achterstand op de gastheren. Bij verlies worden de problemen van KHC nog groter.  Hierden weet dat bij winst er een voorsprong van 6 punten kan worden genomen op de rode lantaarn. De belangen in deze wedstrijd zijn groot. Niet verliezen zal het uitgangspunt zijn, en dat komt in de uitslag naar voren. Beide ploegen nemen genoegen met een gelijkspel.

WHC – Bennekom (1)

Deze clubs willen allebei graag meedoen om de bovenste plekken op de ranglijst. Maar ze hebben al wel een achterstand op de bovenste twee plaatsen op de ranglijst.  Bij winst is het nog een kwestie van aanhaken. Bij verlies is terug zakken naar de middenmoot het gevolg. Volop gaan voor de winst dus. WHC legt thuis vaak een goede wedstrijd op de eigen grasmat. Dat gaat Bennekom ook merken, want de punten blijven in Wezep.

CSV Apeldoorn – Nunspeet (1)

Op het eigen veld won CSV Apeldoorn dit seizoen alle competitiewedstrijden.  Dit heeft ook te maken met de vele doelpunten die de club al heeft gemaakt.  Goals maken dat is iets waar Nunspeet dit seizoen grote moeite mee heeft.  Zeven doelpunten in acht wedstrijden dat is niet veel. Nunspeet heeft ook al aardig wat tegendoelpunten geïncasseerd.  Nunspeet zal dus van hele goede huize moeten komen om punten te halen in Apeldoorn. Nunspeet zal zeker een plan hebben om punten te pakken in Apeldoorn, maar CSV is thuis gewoon te sterk.

 

Na een week van rust of bekervoetbal gaat de competitie in de 1e klasse D weer verder. Wedstrijddag 9 is meteen ook de start van de 2e periode. Nog 4 wedstrijdrondes staan er voor de winterstop op het programma. Als alles volgens planning verloopt is speelronde 12 die op 14 december op de agenda staat de laatste wedstrijddag in 2019. Op 25 januari 2020 is de winterstop voorbij. Maar zover is het nog lang niet, want er kan nog van alles gebeuren in de laatste wedstrijden van 2019. Lukt het SVZW om de goede vorm van de laatste wedstrijden vast te houden? De achtervolgers zullen alles op alles zetten om bij te blijven. De ploegen onderin  weten dat ze nog punten moeten gaan halen, want anders wordt het wel een lastig verhaal om zich te handhaven in de 1e klasse. Zoals gezegd gaat de strijd om de 2e periodetitel zaterdag a.s. van start.  Voor alle teams is er dus weer voldoende uitdaging om voor te strijden.

Gerrit Koers.