Zaterdag 16 februari  staat voor SVZW de uitwedstrijd tegen SC Genemuiden op het programma. Een zware opgave voor de Wierdenaren.

SC Genemuiden werd voorafgaande aan dit seizoen veel genoemd als kampioenskandidaat. Nu kan al wel worden gezegd dat dit niet uit is gekomen. Vooral voor de winterstop verloor SC Genemuiden teveel punten. Maar na de winterstop lijkt er toch iets te zijn veranderd bij de thuisclub. In 2019 is SC Genemuiden nog ongeslagen in competitieverband. In Rijssen werd het  0-0 tegen Excelsior’31 en daarna werden CSV Apeldoorn en Sparta Nijkerk verslagen.  Zowaar een hele mooie serie.  Inmiddels is wel bekend dat trainer Jan van Raalte het na dit seizoen voor gezien houdt bij SC Genemuiden.  Zijn opvolger is ook al bekend; René van der Weij, de huidige trainer van Buitenpost.  Ook zijn er al de nodige  spelers mutaties bekend. Teveel om in deze voorbeschouwing op te nemen, maar Joran Pot moet er wel in. Hij gaat na afloop van dit seizoen de overstap naar SVZW maken.  De trainer en de vertrekkende spelers hebben afgesproken dat via de voordeur willen vertrekken, en er alles aan gaan doen om een hele goede tweede seizoenshelft te draaien.  SC  Genemuiden verloor op 13 oktober jl. met 2-1 van SVZW in Wierden. Voor de eigen supporters zal de thuisclub er alles aan doen om dat verlies goed te maken.

SVZW  weet al weken wat het te doen staat, punten halen. Maar helaas lukt dat steeds niet. Het voetbal is helemaal niet zo slecht, maar het elftal slaagt er maar niet in om punten te halen. Ook afgelopen zaterdag speelde SVZW een goede wedstrijd tegen Flevo Boys. Van de verkregen kansen werd er echter maar 1 benut. En als je dan een gelijkspel in handen hebt, moet je dat in de laatste minuten met hand en tand verdedigen. De bal maar over de tribune schieten in plaats van proberen nog een tegenstander uit te spelen. Want dan krijg je alsnog het deksel op de neus. Zulke dingen kun je niet benoemen als pech wat een ploeg die onderaan staat nu eenmaal heeft. Het was wel mooi om te zien dat Lars Scholten en Tom Hegeman na lang blessure leed allebei hun rentree maakten.  Er zijn nog wel een paar blessure gevallen, maar de verwachting is dat deze met 2 a 3 weken ook weer kunnen aansluiten. Karlo Borghuis is zeker niet bij, want hij is voor 3 weken geschorst na zijn rode kaart in Putten. Het zal een zware opgave worden voor SVZW om punten te halen in Genemuiden, maar je moet nooit bij voorbaat de strijd al opgeven. De wedstrijd op Sportpark De Wetering begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is Franklin Berg uit Rotterdam.

De overige wedstrijden van zaterdag 16-02-2019

Excelsior’31 – Buitenpost (1)

Excelsior’31 is kanshebber voor het kampioenschap. Afgelopen zaterdag werd door de Rijssenaren met 1-1 gelijkspeelt tegen Urk. Een mooi resultaat. Buitenpost verloor zaterdag thuis van AZSV.  De bezoekers doen het tot nu toe goed in de hoofdklasse, maar hebben nog wel een paar punten nodig om helemaal veilig te zijn. In deze thuiswedstrijd  zal Excelsior’31 de hoge positie op de ranglijst waarmaken, door deze wedstrijd winnend af te sluiten.

AZSV – Sparta Nijkerk (3)

AZSV doet het gewoon goed dit seizoen. Ze hebben de tweede periodetitel voor het grijpen.  En ze kunnen ook nog wel een rol spelen in de kampioensrace.  Ook Sparta Nijkerk wil meedoen om het kampioenschap. Eigenlijk kunnen zij zich geen puntverlies veroorloven in Aalten. De druk ligt in deze wedstrijd bij Sparta Nijkerk. AZSV kan vrijuit voetballen en het moet mogelijk zijn om een gelijkspel te halen op het eigen sportpark.

Flevo Boys – CSV Apeldoorn (1)

Ze zijn niet in topvorm bij Flevo Boys, dat was zaterdag wel te zien in Wierden. Maar ze hebben wel een team dat in staat is om gebruik te maken van de kansen die je elke wedstrijd krijgt. CSV Apeldoorn liet zaterdag ook zien dat ze kunnen scoren. Vier keer raak tegen DETO, maar ook drie goals tegen, waardoor het op een benauwde overwinning uitdraaide.  Op het eigen complex moet Flevo Boys in staat zijn om te winnen van CSV Apeldoorn.

SDC Putten –WHC (1)

Beide teams speelden zaterdag tegen een van de topteams uit de hoofdklasse. SDC Putten verloor in Staphorst met 2-1. WHC speelde met 1-1 gelijk tegen ACV. Een punt dat WHC heel goed kan gebruiken. De thuisclub staat in de middenmoot. Dit komt mede door het goede combinatievoetbal wat zij spelen. Dat zal ook tegen WHC weer het geval zijn. WHC zal er alles aan doen om punten te halen, maar uiteindelijk is de thuisclub toch de betere van de twee.

ACV – DUNO D (1)

ACV liep zaterdag averij op in de kampioensrace door met 1-1 gelijk te spelen tegen het laag geklasseerde WHC. Voor DUNO D was afgelopen zaterdag ook geen succes. Thuis werd met 1-2 verloren van Berkum.  Wederom een teleurstellend resultaat.  ACV weet dat DUNO D een sterke tegenstander is.  Thuis is ACV echter ook heel sterk. Dat gaat DUNO ook ondervinden, want ze gaan zonder punten terug naar Doorwerth.

DETO – Staphorst (2)

DETO heeft het als nieuwkomer heel lastig in de hoofdklasse. Af en toe lukt het om punten te halen. Staphorst is op dit moment de koploper in de hoofdklasse. Al moet worden gezegd dat achtervolgers heel dichtbij staan. Staphorst zal de koppositie lang willen vasthouden. Winst in deze wedstrijd is dan ook noodzakelijk. DETO zal vast proberen om een goed resultaat te halen tegen Staphorst, maar de bezoekers zijn gewoon een maatje te groot voor de thuisclub.

Berkum – Urk (2)

Berkum won de laatste twee competitiewedstrijden. Hierdoor is de positie op de ranglijst heel wat beter geworden. Urk is al 6 wedstrijden op rij ongeslagen. Hierdoor staat Urk nu 2e op de ranglijst, en heeft het nog alle kansen om kampioen te worden. Berkum zal met het nodige zelfvertrouwen aan deze wedstrijd beginnen. Dat zal ook nodig zijn, want punten halen tegen Urk is heel moeilijk. Het kan een mooie wedstrijd worden, die Urk uiteindelijk winnend af sluit.

 

Zaterdag 16 februari staat speelronde 20 op het programma in de hoofdklasse B.  Koning Winter lijkt te zijn vertrokken uit Nederland, dus wat dat betreft lijkt het er niet op dat we nog bang moeten zijn voor afgelaste wedstrijden.  Na deze zaterdag staan er de nodige inhaal en bekerwedstrijden op het programma. De eerst volgende competitieronde staat voor zaterdag 9 maart op het programma. Maar eerst de komende ronde. Welke verrassende zullen er dit keer  te noteren zijn? Iedereen kan van iedereen winnen lijkt het wel.  Al is wel sprake ven een kopgroep, een brede middengroep, en een staartgroep van 4 ploegen. Er is echter nog geen enkele beslissing gevallen.

Gerrit Koers