Zaterdag 8 februari a.s. moet SVZW op bezoek bij SDV Barneveld.  Een lastige klus, want thuis is SDVB nog ongeslagen.

SDV Barneveld staat op dit moment op de 7e plaats op de ranglijst. Uit 13 wedstrijden haalde de club 20 punten. In deze stand is de gestaakte wedstrijd tegen koploper DFS niet meegenomen. Uit de tot nu gepeelde 6 thuiswedstrijden haalden de gastheren 12 punten. Het resultaat van drie overwinningen en drie gelijke spelen. Dat geeft wel aan dat SDV Barneveld thuis moeilijk is te verslaan.  WHC kwam in Barneveld niet verder dan 2-2 en DTS werd met een 3-1 nederlaag weer naar Ede gestuurd.  Totaal verloor SDVB tot nu toe drie wedstrijden. De zwaarste nederlaag werd geleden op zaterdag 19 okt jl. Dat was uitgerekend tegen de tegenstander van zaterdag a.s. SVZW won toen met 6-0.  Boven het wedstrijdverslag van die wedstrijd schreef verslaggever Tijmen van Ginkel : SVZW profiteert van foutenfestival SDV Barneveld.  De eerlijk biedt te zeggen dat SDVB in Wierden wel last had van personele problemen. Of dat zaterdag ook het geval is, weten we niet, maar wat we wel weten is dat SDV Barneveld voor eigen publiek revanche zal willen nemen voor deze zware nederlaag. Topscoorder van SDV Barneveld is Luuc Knul die tot nu toe 6 keer wist te scoren. Trainer Johan de Man zal zijn mannen ongetwijfeld tot in de puntjes voor bereidden op deze thuiswedstrijd.

SVZW speelde afgelopen zaterdag thuis DZC’68. Die wedstrijd werd eenvoudig gewonnen.  Vooraf werd nog gedacht dat het een lastige klus zou worden. Maar door goed en geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen stond er na 5 minuten al de 1-0 op het scorebord. Een klap die DCZ’68 niet meer te boven kwam. SVZW ging goed door en met de rust stond al de 4-0 op scorebord. Dat werd tevens de eindstand, want in de 2e helft was de scherpte verdwenen. Op zich begrijpelijk, maar dit was wel een wedstrijd geweest om nog wat te doen aan het doelsaldo. Maar met een saldo van +29 is dat saldo nu ook al prima. Uiteindelijk draait het om de punten. Want om in de race met de sterke koploper DFS te blijven, moet SVZW proberen zoveel mogelijk wedstrijden te winnen. Het is dan ook duidelijk met welke opdracht de spelers beginnen aan de wedstrijd tegen SDVB. Natuurlijk heeft SVZW het team om deze wedstrijd te kunnen winnen, maar ook nu weer zal 100% inzet en concentratie nodig zijn.  Want anders blijft de ongeslagen thuis status van SDV Barneveld in stand. De wedstrijd op sportpark “Norschoten” begint om 15:00 uur en zal onder leiding staan van scheidsrechter Gerbert Stegeman.

De overige wedstrijden van zaterdag 08-02-2020

DFS – Hierden (1)

De sterke koploper ontvangt in deze thuiswedstrijd Hierden. De bezoekers hebben het heel moeilijk in de 1e klasse D. Het zal nog een hele toer worden om het degradatie spook af te wenden. Gelet op de ranglijst is DFS normaal gesproken een maatje te groot voor Hierden.  Drie punten erbij voor de koploper.

DOS’37 – DOS Kampen (3)

DOS’37 bewees zich zelf zaterdag een uitstekende dienst door te winnen van WHC.  Hierdoor kreeg de thuisploeg wat meer lucht op de ranglijst. De bezoekers uit Kampen staan mooi in de middenmoot van de ranglijst. Een plek waar ze tevreden mee zijn.  Een gelijkspel in Vriezenveen zou DOS Kampen wel goed uitkomen. DOS’37 zal deze wedstrijd in elk geval niet willen verliezen. Dus een gelijkspel is dan de prognose bij deze ontmoeting.

DTS Ede – Nunspeet  (1)

De winterstop heeft DTS goed gedaan. Daarnaast zijn er wat spelers hersteld van blessures. Afgelopen zaterdag is DTS geklommen naar de 3e plek op de ranglijst. Ook zijn ze kanshebber voor de 2e periode titel.  Nunspeet staat op de veilige 10e plek, maar heeft nog wel punten nodig om definitief in de veilige haven te komen.  DTS wil bovenin mee blijven draaien, en zal in deze wedstrijd laten zien waarom ze hoog op de ranglijst staan. De drie punten blijven in Ede.

DZC’68 – Go Ahead Kampen (3)

Dit is voor beide ploegen een enorm belangrijke wedstrijd. DZC’68 weet dat ze bij winst 6 punten afstand kunnen nemen van nacompetitieplek 12 op de ranglijst. Bij Go Ahead is het besef aanwezig dat bij verlies weer een concurrent gaat weglopen op de ranglijst.  De vorige wedstrijd eindigde in 1-1. Een gelijkspel lijkt nu ook de meest waarschijnlijke uitslag

KHC – Bennekom (2)

Voor rode lantaarndrager KHC worden de problemen met de week groter. Naaste concurrenten op de ranglijst halen wel punten, terwijl KHC dat niet lukt. Bennekom wilde afgelopen zaterdag winnen van DFS om zo aansluiting met de topploegen te houden, maar verloor kansloos met 0-3. Even een pas op de plaats dus voor Bennekom, maar dat wil niet zeggen dat ze er nu niet meer voor gaan. KHC voelt de druk van het moeten winnen. Daar heeft Bennekom geen last van, en daardoor gaan ze deze wedstrijd winnen.

CSV Apeldoorn – WHC (1)

Voor deze ploegen verliep afgelopen zaterdag teleurstellend. CSV kon op bezoek bij Hierden een 0-2 voorsprong niet vast houden en kreeg in de 98e minuut de 2-2 om de oren. WHC kreeg in de thuiswedstrijd met 0-1 klop van DOS’37. Beide ploegen zal revanche willen voor deze wedstrijden. CSV Apeldoorn is thuis moeilijk te verslaan. WHC zal van goeden huize moeten komen om de drie punten mee te nemen naar Wezep. Uiteindelijk geeft het thuis voordeel de doorslag. De winst is voor CSV Apeldoorn.

 

Afgelopen zaterdag waren er weer enkele verrassend uitslagen in de 1e klasse D. Als gevolg hiervan waren er ook verschuivingen op de ranglijst. Zowel onderin als boven in.  Op dit moment lijkt het erop dat DFS, SVZW en DTS de strijd om het kampioenschap gaan uitvechten. Onderin worden zijn de grootste problemen voor KHC.  Nunspeet, DZC’68, Go Ahead Kampen, en Hierden zijn ook nog lang niet veilig. Voor de 2e periode staan er nog 3 wedstrijdronden op het programma. Er zijn nog meerdere ploegen die aansprak kunnen maken op deze prijs. Dit alles wil zeggen dat er voor alle teams nog veel belangen op spel staan in de komende wedstrijden.

Gerrit Koers