Als het weer het toelaat speelt SVZW zaterdag 02 februari de uitwedstrijd tegen SDC Putten.

Zaterdag 26 januari jl. gingen er maar drie wedstrijden door in de hoofdklasse B. In Apeldoorn ging de wedstrijd tussen CSV Apeldoorn  en SDC Putten wel door. De wedstrijd eindigde in 1-2, waardoor SDC 3 kostbare punten kon bijschrijven.  SDC Putten staat door dit resultaat nu 10e op de ranglijst met 21 punten uit 16 wedstrijden.  De gastheren hebben een goede hoofdklasse selectie, die tot mooi combinatievoetbal in staat is.  En met Rob Knul en Wilbert Thomassen beschikt trainer Michael van den Berg over twee spelers die heel makkelijk scoren. Inmiddels is bekend dat dit het laatste seizoen is van de trainer bij Putten. Als zijn opvolger heeft de club Cesco Agterberg aangetrokken, hij is nu nog werkzaam bij ASWH.  SDC Putten wil ook na dit seizoen uit komen in de hoofdklasse B. Zoals het er nu uitziet moet dat ook wel gaan lukken, al zijn er nog aardig wat wedstrijden te spelen.  Op 29 september jl. eindigde de wedstrijden tussen de beide tegenstanders in 2-2. SDC nam een 0-2 voorsprong, maar het lukte niet om de 3 punten mee te nemen.

SVZW kwam afgelopen zaterdag niet in actie voo0r de competitie. De wedstrijd tegen Berkum werd al op donderdag afgelast. Uiteindelijk was het nog mogelijk om een oefenwedstrijd te spelen tegen PH op het veld van VV Rigtersbleek. Er kwam wel wat spelers nieuws naar buiten in de afgelopen periode. John Lubbers en Nigel Michels gaan SVZW verlaten na dit seizoen.  Zij gaan alles doen wat in hun vermogen ligt om ervoor te zorgen dat SVZW zich kan handhaven in de hoofdklasse B. Hun kwaliteiten zullen hard nodig zijn, evenals ook de anders spelers allemaal er voor zullen moeten gaan. Het is te hopen dat het de komende weken allemaal ook een beetje gaat meezitten. Want ook SVZW heeft de tegenslagen die typisch zijn voor een ploeg die onderaan staat.  In de thuiswedstrijd tegen SDC Putten toonde SVZW een enorme veerkracht door een 0-2 achterstand , alsnog om te buigen naar een 2-2 gelijkspel. Ook nu zal SVZW alle zeilen moeten bijzetten om een resultaat te halen in Putten. De wedstrijd op  Sportpark Putter Eng begint om 14:30 uur. Gerbert Stegeman is aangewezen als scheidsrechter voor deze wedstrijd.

De overige wedstrijden van zaterdag 02-02-2019

Excelsior’31-  WHC (1)

Excelsior’31 behoort tot de kanshebbers op de titel in de hoofdklasse B. WHC heeft heel andere zorgen aan het hoofd. Op dit moment staat de ploeg op een degradatieplek. Daar moeten ze snel vanaf, anders is het hoofdklasse avontuur na 1 jaar alweer voorbij. In deze thuiswedstrijd laat Excelsior’31 zien dat de ploeg terecht hoog op de ranglijst staat.  Er valt voor WHC weinig eer te behalen in Rijssen.

Flevo Boys – AZSV (3)

Beide ploegen staat in de middenmoot van de hoofdklasse B.  Wel heeft AZSV 3 punten meer.  Op papier lijken de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. In deze wedstrijd zal blijken, dat in werkelijkheid er ook niet veel verschil is. Een gelijkspel daar zal het wel op uitdraaien.

SC Genemuiden – CSV Apeldoorn (1)

Zoals al vaker is opgemerkt, staat SC Genemuiden veel te laag op de ranglijst als je kijkt naar de aanwezige kwaliteiten in de selectie. Maar de spelers zijn van plan er een betere 2e seizoenshelft van te maken. CSV Apeldoorn weet dat het een selectie heeft, die alle moeite zal moeten doen om zich te handhaven. Daartoe hebben ze nog wel de nodige punten nodig.  SC Genemuiden zal in deze thuiswedstrijd de eigen supporters laten juichen. Winst voor de thuisclub.

DUNO D – Sparta Nijkerk (2)

Vaak wordt er gezegd dat DUNO D de beste selectie heeft van de hoofdklasse B.  Dat kan wel zo zijn, maar de resultaten zijn niet zo denderend. Zaterdag werd er verloren van Urk, al is een  uitwedstrijd naar Urk voor iedereen heel lastig. Sparta Nijkerk won zaterdag met 1-0 van Flevo Boys, en doet nog steeds mee in de kopgroep. Om dat vol te houden is een goed resultaat in Doorwerth erg welkom. Makkelijk zal het niet gaan, maar de winst is voor de bezoekers.

ACV – Buitenpost (3)

ACV is ook een kanshebber voor het kampioenschap. Om de kans in leven te houden moet je dan in elk geval winnen in thuiswedstrijden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, wanneer je Buitenpost op bezoek krijgt. Want deze ploeg heeft laten zien dat ze moeilijk te verslaan zijn. ACV gaat dat ook ondervinden, en komt uiteindelijk ook niet verder dan een gelijkspel.

DETO –  URK (2)

Voor DETO is dit de eerste competitie wedstrijd na de winterstop. De twee voorgaande wedstrijden werden allebei afgelast. Urk kwam wel twee keer in actie, en won die beide wedstrijden. Hierdoor is Urk nu de koploper, al is de ranglijst wel wat vertekend door de afgelaste wedstrijden. Ook DETO gaat in deze thuiswedstrijd ervaren dat Urk heel sterk is. De winst is voor de koploper.

Berkum – Staphorst (2)

De derby tussen Berkum en Staphorst is altijd een boeiende wedstrijd. Staphorst wil laten zien dat ze niets minder zijn als de club uit Zwolle.  Berkum heeft het lastig dit seizoen en moet punten gaan pakken om niet in de problemen te komen.  Staphorst wil graag zo lang mogelijk meedraaien in de top en komt voor de winst naar Berkum. Gelet op de vorm van beide ploegen gaat Berkum deze thuiswedstrijd verliezen.

 

Zaterdag 02 februari staat speelronde 18 op het programma. Het is te hopen dat koning winter zich koest houdt deze week, zodat alle wedstrijden nu wel doorgang kunnen vinden. Afgelopen zaterdag werden er terecht 5 wedstrijden afgelast. Waarom geen algehele afgelasting vraag je je wel eens af. Nu zit je met een ranglijst met een vertekend beeld.  Zaterdag  staan er weer de nodige interessante wedstrijden op het programma.  En zal blijken of de ploegen last hebben gehad van de afgelaste wedstrijden. Hopelijk is er een volledig programma. Vanaf deze plek iedereen een mooie sportieve zaterdag toegewenst.

 

Gerrit Koers.