Zaterdag 24 maart staat voor SVZW de uitwedstrijd tegen SDV Barneveld op het programma. Een tegenstander die bezig is aan een goede serie na de winterstop.

SDV Barneveld degradeerde afgelopen seizoen uit de hoofdklasse. In Barneveld was het de bedoeling om dit seizoen mee spelen om de prijzen in de 1e klasse D.  Voor de winterstop kwam er van dit voornemen niets terecht. Veel wedstrijden gingen verloren, en zodoende kwam SDV in het onderste gedeelte van de ranglijst terecht. Maar na de winterstop gaat het een stuk beter. SDV Barneveld is nog steeds ongeslagen en staat nu op de 6e plaats op de ranglijst. Theoretisch gezien kan de club nog in de nacompetitie terecht komen, maar dan moeten 6 tegenstanders SDV voorbij gaan.  Bij de Barnevelders zijn ze optimistisch na de overwinning van afgelopen zaterdag op FC Zutphen.  In het wedstrijdverslag van deze match schrijft Tijmen van Ginkel dat hij verwacht dat SDV een rol kan gaan spelen in de strijd om de 3e periode titel. Ook doordat trainer Johan de Man de laatste weken over een bijna geheel fitte selectie kan beschikken. Tegen SVZW wil de thuisclub in elk geval winnen, want 24 maart is er de officiële opening van nieuwe SDV accommodatie. Om 17:00 staat een spetterend feest op het programma. Een overwinning tegen SVZW is natuurlijk een mooie bijdrage aan de feestvreugde.

SVZW gaat echter niet naar Barneveld om bij te dragen aan de feestvreugde. Afgelopen zaterdag werd er in Wierden, niet geheel verdiend, met 2-1 gewonnen van KHC. Een mooie start in de 3e periode. SVZW wil proberen om die periode binnen te halen. En dan is winst in de 1e wedstrijd een mooie start. Op 7 oktober was SDV te gast in Wierden. Een wedstrijd die we niet gauw zullen vergeten. In 10 minuten boog SVZW toen een 1-3 achterstand om in een 4-3 voorsprong. Daarbij zaten twee schitterende doelpunten van Deniz Shabaz en Ferdi ter Avest.  Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 5-3. SVZW weet dus dat SDV best  wat in de mars heeft  om het een tegenstander moeilijk te maken.  Er zijn wat blessure gevallen in de 1e selectie. Robin de Jong kreeg zaterdag een rode kaart en zal dus geschorst zijn. De technische staf zal dus moeten puzzelen om tot een goede opstelling te komen. Maar de vervangers lieten zaterdag een goede indruk achter, en we gaan ervan uit dat dat deze wedstrijd ook het geval is.  De wedstrijd op Sportpark ’Norschoten’ in Barneveld begint om 15:00 uur. Scheidsrechter is Gert-Jan Beltman uit Rijssen.

De overige wedstrijden van zaterdag 24 maart 2018

DOS’37 – ASV Dronten (3)

DOS’37 bewees zich zaterdag een slechte dienst. Er werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen Vroomshoopse Boys. Hierdoor zit de thuisclub nog steeds in zwaar weer op de ranglijst. Voor ASV Dronten zijn er geen zorgen meer op de ranglijst, maar de club wil wel graag in het linker rijtje eindigen. De druk ligt bij de thuisclub deze middag. Afgelopen zaterdag was het spel van DOS’37 inspiratieloos aldus het eigen verslag. Dat zal dus nu duidelijk beter moeten anders gaat deze thuiswedstrijd verloren. Voor eigen supporters willen  de spelers laten zien dat ze beter kunnen, en ze slepen een punt uit het vuur tegen ASV Dronten.

DZC’68 – WHC (2)

DZC’68 hoort ook tot clubs die nog wat punten nodig hebben om de nacompetitie te ontlopen. Afgelopen zaterdag verloor DZC’68 van DETO. Een ploeg uit top van de ranglijst. In die top staat ook WHC. Na de winterstop werd er alleen maar gewonnen door WHC. Tot afgelopen zaterdag want toen eindigde de wedstrijd tegen Go Ahead Kampen in 3-3.  Een bewijs dat de veel ploegen niets voor elkaar onderdoen in de 1e klasse D. DZC’68 zal in elk geval proberen om de thuiswedstrijden te winnen. WHC zal willen laten zien dat ze door willen gaan op het overwinnings pad. En dat moet lukken in Doetinchem.

FC Zutphen – DETO Twenterand (2)

FC Zutphen staat sinds zaterdag laatste in de 1e klasse D. De achterstand op de veilige 11e plek is 10 punten. Het bereiken van de nacompetitie is het hoogst haalbare. Maar dat zal nog een hele klus worden. Punten halen is dus bittere noodzaak. DETO staat op een mooie 3e plaats en is al zeker van deelname aan de nacompetitie dankzij de 1e periodetitel.  Kampioen worden zit er waarschijnlijk niet meer in, maar elke overwinning zorgt ervoor dat ze in elk geval in de jacht op Flevo Boys blijven meedoen. FC Zutphen moet winnen, maar DETO is deze middag een maatje te groot voor de sympathieke thuisclub.

Go Ahead Kampen – Hierden  (3)

De thuisclub speelde zaterdag gelijk met 3-3 tegen WHC. Maar door resultaten in de andere wedstrijden leverde dat niet veel op voor de positie op de ranglijst. Hierden won zaterdag  met 4-2 van Nunspeet. Hierdoor steeg Hierden wel op de ranglijst. Beide ploegen kunnen de punten heel goed gebruiken. Niet verliezen zal het motto zijn. Vooral voor Hierden. Go Ahead kan bij winst naast Hierden op de ranglijst komen. Wint Hierden dan kunnen ze nog meer afstand nemen van de 12e plek.  Veel krachtsverschil zal er niet zijn in deze wedstrijd, vandaar dat de prognose een gelijkspel is.

KHC – Vroomshoopse Boys (1)

KHC staat mooi in de middenmoot, maar veilig is de club nog niet. Daarvoor zijn nog wel een paar overwinningen nodig. Zaterdag verloor KHC onverdiend van SVZW.  In de 2e helft liet KHC goed voetbal zien. Vroomshoopse Boys zal alle zeilen moeten bij zetten om niet rechtstreeks te degraderen. Punten halen bij KHC zal een hele toer worden voor de Boys.  KHC bewijst zichzelf een hele goede dienst want de punten blijven in Kampen.

Nunspeet – Flevo Boys (2)

Bij Nunspeet is er sprake van grote personele problemen. Afgelopen waren er 7 selectiespelers niet beschikbaar wegens blessures. Hierdoor werd er met 4-2 verloren van Hierden. Het is voor Nunspeet te hopen dat er zaterdag weer wat meer spelers beschikbaar zijn, want dan is koploper Flevo Boys te gast. De Emmeloorders verloren nog geen enkele competitiewedstrijd.  Uiteindelijk zal die eerste nederlaag er ook wel een keer aan komen. Maar dat duurt in elk geval nog wel een competitieronde.  Ook gelet op de afwezigen bij Nunspeet gaat Flevo Boys deze wedstrijd winnend afsluiten.

 

Wedstrijdronde 19 in de hoofdklasse D. Veel beslissingen moeten er nog vallen. Wel zijn er een paar trends zichtbaar op de ranglijst.  FC Zutphen of Vroomshoopse Boys kunnen zich alleen nog maar handhaven via de nacompetitie. Het is deze beide ploegen zaak om nog punten te halen, anders is rechtstreekse degradatie een feit. In elk geval 6 ploegen kunnen nog op de 12e plek terecht komen, waardoor ze ook nacompetitie moeten spelen. Er zit maar 5 punten tussen Go Ahead Kampen op de 12e plek en Nunspeet dat 7e staat. In de strijd om de titel heeft Flevo Boys nog steeds een voorsprong van  6 punten op SVZW. Dat lijkt voldoende, maar de achtervolgers blijven ook winnen, waardoor Flevo Boys weet dat het kampioenschap nog geen zekerheid is. De strijd om de 3e periode is nu ook begonnen en daarvoor zijn er meerdere belangstellenden. Er is dus volop spanning aanwezig in de 1e klasse D. Iedereen zaterdag weer veel plezier langs de lijn. Gelukkig ziet het er naar uit dat het dan niet meer zo koud is als afgelopen zaterdag.

Gerrit Koers