Vorig seizoen streden Flevo Boys en SVZW tot de laatste speeldag om de titel in de 1e klasse.  Nu komen ze elkaar weer tegen in de hoofdklasse.

Flevo Boys kwam vorig seizoen uit in de 1e klasse D. Vanaf het begin streden ze mee om het kampioenschap. Promotie was het doel. Want Flevo Boys is van mening dat ze horen te spelen in de hoofdklasse. Er is ten opzichte van vorig seizoen wel wat veranderd. Trainer Inne Schotanus is vertrokken naar Jubbega. Zijn opvolger is Kevin Waalderbos , hij is afkomstig van Be Quick 1887.  De spelers groep is nagenoeg gelijk aan vorig seizoen. Er kwamen twee spelers bij. Duane Tjen –a-Kwoei  kwam mee met de nieuwe trainer. Marc Reussing verliet Zeerobben om te gaan spelen voor de Emmeloorders.  Ook dit seizoen is duidelijk te zien dat Flevo Boys over een sterke selectie beschikt die kan mee draaien in de hoofdklasse.  Na zeven wedstrijden staat Flevo  Boys op de 7e plaats op de ranglijst met 11 punten.  Wel werden de laatste twee competitie wedstrijden verloren. Sparta Nijkerk en CSV Apeldoorn wisten te winnen.  Afgelopen zaterdag kreeg Flevo Boys drie doelpunten om de oren. Dat is best veel, als je ziet dat in de 6 wedstrijden daarvoor maar 4 goals tegengoals werden geïncasseerd.  Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tussen Flevo Boys en SVZW in Emmeloord in 2-2.  In de slotfase van die wedstrijd verspeelde de thuisclub toen een 2-0 voorsprong.

SVZW haalde zaterdag de 1e overwinning van het seizoen binnen. Dat gebeurde door SC Genemuiden met 2-1  te verslaan. Een mooie teamprestatie. SVZW heeft op dit moment te maken met blessures, waardoor er wat basis spelers ontbraken. Maar de vervangers lieten zaterdag zien dat zij ook hun mannetje kunnen staan. Spelend in een 4-4-2 formatie liet SVZW zien dat zij thuishoren in de hoofdklasse. Als de kansen wat eerder benut waren had het niet zolang spannend hoeven te blijven. Maar daar maalde na afloop niemand om. De eerste winst was binnen. Met dit resultaat in het achterhoofd kunnen de selectie en staf rustig toewerken naar de wedstrijd tegen Flevo Boys. Het is afwachten welke spelers er zaterdag beschikbaar zijn.  Want tegen SC Genemuiden moesten ook twee spelers de strijd staken wegens blessures. Op het oog zag het er niet zo ernstig uit, dus misschien vallen de gevolgen mee. Flevo Boys is een bekende tegenstander, waardoor het moet lukken om een goed strijd plan te bedenken. Er zijn dus zeker mogelijkheden  om met een prima resultaat weer terug te keren in Wierden.  De wedstrijd op Sportpark Ervenbos in Emmeloord begint om 14:30 uur en zal staan onder leiding van scheidsrechter Bart Pleiter uit Groningen.

De overige wedstrijden van zaterdag 20-10-2018

Excelsior’31 – Urk (1)

Dit is de topper van deze competitieronde. Koploper Urk op bezoek bij nummer 2 Excelsior’31.  De thuisclub won de laatste 4 competitie wedstrijden overtuigend.  Met spits Hielke Penterman in vorm weet je zeker dat doelpunten maken geen probleem is.  Urk verloor op 8 september van AZSV, maar won daarna alle wedstrijden.  In Hessel Snoek heeft Urk een spits die makkelijk scoort.  Vier punten voorsprong heeft Urk op de achtervolgers, dus bij verlies blijft Urk nog steeds koploper. Urk verslaan is een hele toer, maar Excelsior’31 moet daartoe thuis in staat zijn.

AZSV – Buitenpost (1)

AZSV begon goed aan de competitie, maar de laatste weken gaat het niet meer zo soepel voor de Aaltenaren. Het wordt dus tijd om weer eens punten te pakken. Buitenpost is debutant in de hoofdklasse. Elke week verkopen ze de huid zo duur mogelijk, maar ze merken het verschil tussen de 1e klasse en hoofdklasse.  Dat zal deze wedstrijd weer blijken. AZSV is een ervaren ploeg die al een paar seizoenen op dit niveau speelt. De lange reis van Buitenpost naar Aalten levert helaas geen punten op voor de bezoekers. AZSV gaat deze wedstrijd winnen.

SC Genemuiden – Sparta Nijkerk (2)

Bij SC Genemuiden loopt het niet naar wens de laatste weken. Dat bleek ook zaterdag in Wierden waar SC Genemuiden met 2-1 verloor.  De goede vorm is er op dit moment niet. Bij Sparta Nijkerk is die vorm er wel. Na een moeizame start van het seizoen is de ploeg nu goed bezig. Hierdoor staat  de club nu op de gedeelde tweede plaats.  Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Verliest de thuisclub deze wedstrijd ook, dan is voorlopig de aansluiting met de top verloren.  Verlies van Sparta Nijkerk zorgt er ook voor dat de concurrenten kunnen weg lopen. Het kan een mooie wedstrijd worden tussen deze beide ploegen. De betere vorm van Sparta Nijkerk zorgt ervoor dat ze deze wedstrijd gaan winnen.

SDC Putten – Staphorst (3)

SDC Putten verloor zaterdag van WHC.  Lange tijd leek het een 0-0 wedstrijd te worden, maar in blessure tijd scoorde WHC de winnende 1-0. Staphorst won met moeite van DETO Twenterand. Ook bij Staphorst gaat het moeizaam de laatste weken. SDC Putten zal ook in deze wedstrijd het initiatief aan Staphorst gunnen, om dan te proberen toe te slaan uit snelle counters. Gelet op de vorm van beide ploegen is een gelijkspel de verwachting bij deze wedstrijd.

ACV – WHC (1)

ACV verloor nog maar 1 wedstrijd dit seizoen. Dat was thuis tegen AZSV. Zaterdag werd er met 0-0 gelijk gespeeld tegen DUNO D. WHC won zaterdag voor de eerste keer dit seizoen. SDC Putten werd met 1-0 verslagen. Om verder uit de onderste regionen te verdwijnen heeft WHC nog meer punten nodig. Punten halen tegen ACV lijkt echter een brug te ver . ACV heeft een sterk elftal dat thuis gaat winnen van WHC.

DETO – CSV Apeldoorn (3)

Een wedstrijd tussen twee ploegen die laag op de ranglijst staan. Beiden zullen dan ook denken, dit is een tegenstander waar tegen we mogelijkheden hebben om punten te pakken. DETO had zaterdag de kans om punten te pakken tegen Staphorst, maar wist geen van de verkregen kansen te benutten. CSV Apeldoorn wist wel raad met de kansen, en won met 3-0 van Flevo Boys.  Veel krachtsverschil zit er niet tussen deze beide ploegen, vandaar de verwachting is dat het op een gelijkspel gaat uitdraaien.

Berkum – DUNO D (2)

Berkum is wat wisselvallig bezig de laatste weken. Winnen met 3-0 van SVZW, maar afgelopen zaterdag werd er tegen Urk met 4-1 verloren. DUNO D heeft de beschikking over een sterke selectie, die in staat moet zijn om bovenin mee te draaien in de hoofdklasse. Wel heeft de club op dit moment te maken met blessure gevallen. Op het eigen kunstgras is Berkum moeilijk te verslaan, maar DUNO D moet daartoe in staat zijn. De winst is voor de bezoekers.

 

Sinds afgelopen zaterdag heeft elke ploeg in de hoofdklasse B een overwinning achter zijn naam staan. Hierdoor zijn de ploegen onderin nu ook erg dicht bij elkaar. Bovenin is Urk op dit moment de te kloppen ploeg. De voorsprong op de achtervolgers is nu 4 punten. Na zaterdag is dat zeker anders. Want Urk gaat op bezoek bij Excelsior’31. Deze ploeg staat tweede met 4 punten achterstand. Deze wedstrijd is dan ook de topper van deze speelronde.  Ook SC Genemuiden tegen Sparta Nijkerk is een wedstrijd waar het nodige van verwacht mag worden. Bij alle andere wedstrijden staan ook veel belangen op het spel.  Bij winst kun je zo een paar plaatsen stijgen. Logisch dat je bij verlies dan een de omgekeerde weg gaat. De competitie is nog lang, maar er is al wel wat tekening in de strijd ontstaan. Nu maar kijken of deze trend na zaterdag nog zichtbaarder is geworden. Iedereen weer heel veel plezier op of langs de velden.

Gerrit Koers.