Zaterdag 12 oktober gaat SVZW op bezoek bij SV DFS. Het is de 1e keer dat deze clubs tegen uit elkaar uitkomen in competitie verband.

SV DFS (Sportvereniging Door Fusie Sterk) werd op 1 oktober 2001 opgericht. De club ontstond als gevolg van een fusie tussen de sportvereniging ASV Sparta ’57 en de voetbalvereniging VV Opheusden. De sporten voetbal en gymnastiek kunnen in georganiseerd verband beoefend worden. In juli 2004 werd Sportpark ‘t Heerenland in gebruik genomen.

Het eerste elftal kwam na het behalen van het klasse kampioenschap in de Eerste Klasse (1D van het thuisdistrict Oost) in het seizoen 2013/14 uit in de Hoofdklasse. Op het einde van het seizoen 2014/15 degradeerde de club, waardoor SV DFS weer uitkwam in de Eerste klasse. Na het klasse kampioenschap in 1A (West-I) in het seizoen 2015/16 kwam SV DFS weer uit in de Hoofdklasse waaruit het in het seizoen 2018/2019 degradeerde. De huidige 1e selectie staat onder leiding van oud prof Arno Arts. Hij speelde als middenvelder het grootste deel van zijn carrière bij N.E.C. en Willem II. Bij Willem II was hij lange tijd aanvoerder. In Zwitserland speelde hij bij FC Luzern waarmee hij de Zwitserse beker won.  Aan hem nu de taak om te zorgen dat DFS bovenin gaat mee draaien in de 1e klasse, met als uiteindelijke doel promotie naar de hoofdklasse. Afgelopen zomer verlieten 8 spelers DFS.  Daar staat ook de komst van 8 nieuwe spelers tegenover.  In de beker begon DFS uitstekend aan het seizoen.  Alle drie poule wedstrijden werden gewonnen. Met de doelcijfers 18 voor en 5 tegen.  In competitie ging de 1e wedstrijd nog verloren tegen Bennekom, maar daarna werd gewonnen van Hierden en WHC.

SVZW is na drie wedstrijden nog ongeslagen in de 1e klasse D. Afgelopen zaterdag werd met 2-1 gewonnen van KHC.  SVZW had lange tijd veel moeite met de verdedigende speelwijze van KHC.  Maar na een 2-0 voorsprong leek de wedstrijd gespeeld. KHC ging alles of niets spelen en scoorde de 2-1. SVZW trok met de nodige moeite de 2-1 over de streep. Weer 3 punten erbij.  Een mooi moment was ook het debuut van Aron Pouls in deze competitiewedstrijd. Zaterdag wacht er een nieuwe uitdaging. DFS beschikt over een sterke selectie. Zij gaan ongetwijfeld bovenin meedraaien in de 1e klasse. Deze wedstrijd is een mooi meet moment voor SVZW om te kijken waar het team nu staat. DFS won zaterdag jl, met 2-3 van WHC. Volgens het eigen verslag van de club een zwaar bevochten overwinning. SVZW is gewaarschuwd, er worden geen cadeautjes uitgedeeld in Opheusden.  De wedstrijd op sportpark ’t Heerenland begint om 14:30 uur. Scheidsrechter in deze wedstrijd is Gerrit Beekman uit Bant.

De overige wedstrijden van zaterdag 12-10-2019

Bennekom – KHC (1)

De thuisclub is ook nog ongeslagen deze competitie. Zaterdag jl. werd er gelijk gespeeld in de derby tegen DTS. Met 7 punten uit 3 wedstrijden staat Bennekom op de 2e plaats. KHC wacht nog op de 1e overwinning van dit seizoen. Zaterdag lukte het net niet om punten te halen tegen SVZW. Bennekom gaat een moeilijke wedstrijd tegemoet tegen KHC. Maar Bennekom lukt het wel om deze thuiswedstrijd te winnen.

DZC’68 – DOS’37 (2)

Beide tegenstanders wisten afgelopen zaterdag te winnen. DZC’68  speelde opnieuw vanuit een gesloten verdediging van waaruit met snelle counters getracht wordt om te scoren. Deze speelwijze leverde de 1e driepunter van het seizoen op. DOS’37 won afgelopen zaterdag met 4-0 van Nunspeet.  DOS’37 moet in staat zijn om te winnen in Doetinchem.

DOS Kampen – DTS Ede (2)

Beide clubs hebben 4 punten gehaald uit de 1e drie wedstrijden. Winst in deze wedstrijd zorgt ervoor dat je mooi mee gaat in de middenmoot. Bij verlies kan het zomaar zijn dat je een paar plaatsen zakt op de ranglijst. Veel verschil lijkt er niet te zijn tussen deze beide clubs. DTS scoort alleen wat makkelijker. En dat gaat waarschijnlijk de doorslag geven. Winst voor de bezoekers.

Hierden – Go Ahead Kampen (3)

Uit de eerste drie wedstrijden haalden beide teams 1 punt. Het is dus tijd voor de 1e winstpartij van dit seizoen. Maar het uitgangspunt zal zijn niet verliezen. Met die gedachte in het achterhoofd is het logisch dat de voorspelling een gelijkspel is.

Nunspeet – WHC (3)

Nunspeet heeft het lastig aan het begin van dit seizoen. Slechts 1 punt uit drie wedstrijden. Er zal dus een keer gewonnen moeten worden. De druk neemt anders met de week toe.  WHC wil ook dit seizoen weer bovenin meedraaien in de 1e klasse. De selectie van de club is daartoe ook in staat. Nunspeet zal dat ook gaan ondervinden, want de punten gaan naar WHC.

SDV Barneveld – CSV Apeldoorn (2)

De coaches van deze tegenstanders waren afgelopen zaterdag tevreden over de prestaties van hun elftallen. In deze wedstrijd zal moeten blijken of ze de goede vorm hebben vastgehouden. SDV Barneveld thuis verslaan is niet makkelijk. Dat zal CSV Apeldoorn ook gaan merken. Het zal dus een spannende wedstrijd gaan worden. CSV lijkt over meer scorend vermogen te beschikken. Hierdoor lukt het CSV Apeldoorn om deze wedstrijd te winnen.

 

Zaterdag 12-10-19 staat speelronde 4 op het programma in de 1e klasse D.  Opnieuw staan er mooie wedstrijden op het programma. Lukt het SVZW om ook de 4e wedstrijd te winnen? DFS zal er alles aan doen om dat te verhinderen. Ook onderin is het spannend. KHC is nu de rode lantaarn drager, maar zij zijn in staat om deze spoedig over te dragen aan een andere club. Er is nog geen lijn te ontdekken in de competitie stand. Daarvoor staan alle clubs nog te dicht bij elkaar. Dat gaat ongetwijfeld veranderen de komende weken. Van deze plek iedereen weer een mooie en sportieve zaterdag toegewenst.

Gerrit  Koers.