Nog twee speelrondes tot de winterstop in de hoofdklasse B. In speelronde 14 gaat SVZW op bezoek bij ACV, de 1e periodekampioen.

Zaterdag 10 november jl. was een mooie zaterdag  voor ACV. Op die dag werd SC Genemuiden met 3-1 verslagen door de Assenaren. Hierdoor nam ACV de koppositie op de ranglijst over van Urk, en tevens werd de 1e periode titel binnen gehaald.  ACV weet dus nu al dat het mag deelnemen aan de nacompetitie om promotie naar de 3e divisie.  Het lijkt er echter op dat ACV de 1e periodetitel te uitbundig heeft gevierd. Want in de 3 wedstrijden die de ploeg daarna speelde werden er nog maar 2 punten binnengehaald.  Twee gelijke spelen tegen SDV Putten en Flevo Boys. En de verrassende nederlaag tegen DETO Twenterand. ACV is nu terug te vinden op de 4e plaats op de ranglijst met 3 punten achterstand op de nieuwe koploper Excelsior’31.  Maar de competitie is nog lang, dus alle kans nog voor ACV om zich in de titelstrijd te mengen.  ACV zal in elk geval de thuiswedstrijd van SVZW willen winnen, om daarna in de laatste wedstrijd voor de winterstop ook proberen te winnen in Nijkerk van Sparta. Opvallende spelers zijn Marco van der Heide en Ezra Schrijver die allebei makkelijk weten te scoren.  Thuis verloor ACV alleen maar van AZSV met 0-1 op de nieuwe kunst grasmat van sportpark Catawiki.

SVZW heeft het gewoon ontzettend zwaar in de hoofdklasse, daar hoeven we verder niet om heen te draaien.  De drie laatste wedstrijden gingen allemaal verloren. Het lijkt erop dat de thuisnederlaag tegen DETO  Twenterand er aardig heeft ingehakt bij de spelers. Ook de daaropvolgende wedstrijd tegen AZSV was niet van het niveau wat nodig is op hoofdklasse niveau. In de beker werd wel met 2-3 gewonnen bij De Zweef. In de 2e helft werd een 1-0 achterstand omgezet in een 1-3 voorsprong. Maar in de laatste minuut werd er toch nog een goal weggegeven. Dat mag je eigenlijk niet gebeuren.  Afgelopen zaterdag was de 1e helft tegen Staphorst helemaal nog niet zo slecht van SVZW kant. Maar ook nu weer een goal tegen doordat men in de verdediging niet scherp was. In de tweede helft liet Staphorst zien dat de ploeg niet voor niets zo hoog op de ranglijst staat. Nog twee kansen voor de winterstop op punten. Want zonder nu heel dramatisch te schrijven in deze voorbeschouwing, is het gewoon een feit dat achterstand op de veilige 12e plaats inmiddels 7 punten is. Het dus te hopen dat er voor de winterstop toch nog een paar puntjes gepakt gaan worden. Na de winterstop zijn er weer wat meer spelers beschikbaar. Samen met elkaar de schouders eronder dan kan allemaal best nog goed komen dit seizoen. De wedstrijd in Assen begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is Martijn Germs uit Wilnis.

De overige wedstrijden van zaterdag 08-12-2018

Excelsior’31 – Sparta Nijkerk (1)

Dit is de topper van deze competitieronde. De strijd tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Beide ploegen zijn goed op dreef de laatste weken.  Er is wel een groot verschil tussen de teams. Excelsior’31 scoort aan de lopende band, en dat kunnen we van Sparta Nijkerk niet zeggen.  Verdedigend ontlopen de beide kemphanen elkaar niet veel.  Het zal dus aan gaan komen op het scorend vermogen. En als het daar omgaat is Excelsior’31 de betere van de twee. De winst is voor de koploper.

Buitenpost – Flevo Boys (3)

Buitenpost was voor velen de gedoodverfde degradant.  Maar dat is inmiddels al lang achterhaalt. De thuisclub haalt regelmatig de punten binnen. Inmiddels al 16 punten uit 13 wedstrijden, en dat is precies evenveel als tegenstander Flevo Boys. Ook zij zullen zaterdag gaan ervaren dat Buitenpost heel moeilijk te verslaan is.  Een gelijkspel lijkt een redelijke voorspelling voor deze wedstrijd.

AZSV  – CSV Apeldoorn (1)

Door de laatste twee competitiewedstrijden te winnen deed AZSV al goede zaken op de ranglijst. Winst in deze thuiswedstrijd zal er voor zorgen dat AZSV opnieuw een tik kan uitdelen aan een concurrent.  CSV Apeldoorn weet dat het punten nodig heeft om in rustiger vaarwater op de ranglijst te komen.  De zoektocht naar rustiger vaarwater gaat nog langer duren, want AZSV gaat deze thuiswedstrijd winnen.

SDC Putten – DUNO D (1)

SDC Putten heeft een elftal dat uitstekend kan voetballen, vooral als het de ruimte krijgt om snel te kunnen omschakelen. Tegen DUNO komen die mogelijkheden ongetwijfeld, want DUNO is een team dat vooral aanvallend speelt. En dan laat je wel eens ruimte vallen voor de tegenstander.  De thuisclub is goed bezig en gaat door winst in deze wedstrijd naar de bovenste helft van de middenmoot.

URK –  WHC (1)

Urk is na een goede seizoen start iets afgezakt op de ranglijst, maar het staat nog steeds op een mooie vijfde plek. Een plaats waar men vast wel tevreden mee is. Maar nog meer zakken dat zal ook niet de bedoeling zijn. WHC staat op dit moment laatste en dat is een plek waar niemand wil staan.  Er is maar een oplossing hiervoor, punten pakken.  Winnen in Urk dat is niet voor veel ploegen weggelegd. Dat gaat ook WHC ervaren, want de punten zijn voor de thuisclub.

Staphorst – SC Genemuiden (1)

Dit is de derby van deze competitie ronde. Bij beide clubs kijken ze al weken uit naar deze wedstrijd. Trainer Jan van Raalte van de bezoekers is ook trainer geweest van Staphorst, dus hij weet hoe belangrijk winst in deze ontmoeting is.  Derby’s zijn vaak wedstrijden waarbij er veel strijd is, maar het niveau valt dan tegen. Dat zal deze ontmoeting niet anders zijn. De goede vorm van Staphorst en het thuisvoordeel zorgen ervoor dat SC Genemuiden met lege handen vertrekt van Sportpark Het Noorderslag.

DETO Twenterand  –  Berkum (3)

DETO is er inmiddels achter wat er nodig is op hoofdklasse niveau. Daardoor worden er de laatste tijd ook punten gehaald. Ook tegen Berkum zijn er kansen voor DETO. Want de bezoekers zijn aan een wisselvallig seizoen bezig. Hierdoor staat Berkum slechts op de 12e plaats. En dat is te laag voor een ploeg met de kwaliteiten van Berkum. DETO weet ook dat Berkum niet in topvorm is, en daardoor zijn ze in staat om gelijk te spelen tegen de bezoekers uit Zwolle.

 

Zaterdag 8 december is een prachtige wedstrijddag in de hoofdklasse B. In Rijssen staat de topper tussen Excelsior’31 en Sparta Nijkerk op het programma. En dan ook nog de derby tussen Staphorst en SC Genemuiden.  Verder staat er in alle wedstrijden wel wat op het spel. Elke ploeg kan om verschillende redenen de punten goed gebruiken. Nog twee wedstrijd rondes tot de winterstop. Veel plezier bij deze 14e speelronde.

 

Gerrit Koers.