Zaterdag 7 april staat de derby tussen Vroomshoopse Boys en SVZW op het programma. Een wedstrijd tussen twee ploegen, die allebei heel graag willen winnen.

Vroomshoopse Boys is op dit moment verwikkeld in de strijd om handhaving in de 1e klasse D.  De laatste weken haalt de ploeg ook de nodige punten binnen. Rechtstreekse handhaving lijkt een moeilijk verhaal te worden, maar in elk geval eindigen op de 12e of 13e plek moet wel mogelijk zijn. Afgelopen zaterdag wonnen de Boys thuis van Nunspeet met 2-0. Doordat FC Zutphen verloor in Dronten, is er nu een voorsprong van 3 punten op de laatste plek. Bij Vroomshoopse Boys gaan ze vol vertrouwen de laatste zeven wedstijden in. Dat is ook niet verwonderlijk, want uit de laatste 3 wedstrijden werden  7 punten gehaald. Hierdoor doet Vroomshoopse Boys ook volop mee in de strijd om de 3e periode titel.  Dat is mooi meegenomen, maar het grote doel is natuurlijk handhaving in de 1e klasse D.  De 11e plaats daar gaat het om. Eindig je daar dan speel ook volgend seizoen zeker op 1e klasse niveau. Hierden staat nu met 20 punten op die plek. Vroomshoop heeft maar 6 punten minder, en dat is een achterstand die is goed te maken. Maar dan moet je wel wedstrijden gaan winnen.  Te beginnen met de thuiswedstrijden. Vroomshoopse Boys zal zaterdag zeker de wedstrijd van vorig seizoen in het achterhoofd hebben.  Toen won de thuisclub namelijk met 3-0 van SVZW.

Afgelopen zaterdag was iedereen bij Vroomshoopse Boys wel blij met SVZW. Doordat DZC’68 met een 5-1 nederlaag naar Doetinchem werd teruggestuurd liepen de Vroomshoopers drie punten in op de verliezers. Bij SVZW was ook iedereen bij met de overwinning. Allereerst omdat de overwinning het gevolg was van goed voetbal van SVZW. En toen na de wedstrijd het bericht kwam dat Flevo Boys gelijk had gespeeld, werd die blijdschap nog groter.  Hierdoor is de achterstand op Flevo Boys nu terug gebracht op 3 punten.  Een mooie zaterdag dus SVZW.  In de strijd om de 3e periode staat SVZW boven aan met 9 punten uit drie wedstrijden.  Genoeg om voor te strijden de komende wedstrijden. Het staat bij voorbaat al vast dat het geen gemakkelijk wedstrijd gaat worden voor SVZW in Vroomshoop.  In Wierden won SVZW nipt met 1-0.  Voor twee spelers van Vroomshoopse Boys wordt  het sowieso een bijzondere wedstrijd. Doelman Tim Sickman en middenvelder Lars Scholten dragen komend seizoen het witte shirt van SVZW.  Een derby voorspellen is lastig,  want er ligt dan altijd een andere druk op de spelers.  Supporters benadrukken extra bij spelers, dat dit soort wedstrijden gewonnen dienen te worden. Makkelijk zal het niet worden, maar gelet op de vorm in de laatste wedstrijden, moet het mogelijk zijn om deze wedstrijd winnend af te sluiten.  De wedstrijd in Vroomshoop begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Nick Wenneker. Na de wedstrijd is er een groot Aprilfest in de kantine van de thuisclub.

De overige wedstrijden van zaterdag 7 april.

FC Zutphen – Hierden (1)

Sinds afgelopen zaterdag staat FC Zutphen nu alleen op de laatste plaats.  In Dronten werd met 2-0 verloren. FC Zutphen zal alle zeilen moeten bij bijzetten om niet rechtstreeks te degraderen. Dus is de opdracht winnen van Hierden. Deze tegenstander zit al een tijdje in zwaar weer.  En door het verlies van afgelopen zaterdag tegen SDVB zijn de wolken nog donkerder geworden.  Beide tegenstanders kunnen een winstpartij heel goed gebruiken. In een zeer spannende wedstrijd lukt het FC Zutphen om deze thuiswedstijd te winnen.

ASV Dronten – DETO Twenterand (1)

Sinds afgelopen zaterdag neemt ASVD de 5e plaats in op de ranglijst. Een hogere plek zit er waarschijnlijk niet in. En de ploeg is ook veilig in de strijd om klasse behoud. DETO heeft het de laatste 2 wedstrijden laten afweten. Nu de kans op de titel is verkeken, lijkt de grote motivatie er niet meer te zijn. ASVD  wil het seizoen nog wel goed afsluiten. Winst tegen DETO lijkt heel goed mogelijk, ook al omdat DETO met door de weekse bekerwedstrijd in de benen naar Dronten komt.

DOS’37 – Go Ahead Kampen (3)

Een wedstrijd tussen twee ploegen die allebei nog wel punten nodig hebben om te kunnen zeggen dat ze veilig zijn. De ploegen onderin staan zo dicht bij elkaar, dat een winstwedstrijd er voor zorgt dat je stijgt op de ranglijst. Maar bij verlies nemen de zorgen nog meer toe. Met die wetenschap in het achterhoofd beginnen beide ploegen aan deze wedstrijd. In elk geval zorgen dat je niet verliest. Na een voorzichtige wedstrijd van beide kanten, staat er een gelijkspel op het wedstrijdformulier na  afloop.

Flevo Boys – WHC (2)

Dit is de topper van deze speelronde. Koploper Flevo Boys ontvangt thuis de nummer 3 van de ranglijst WHC. De achterstand van de bezoekers is 6 punten. Bij winst kan WHC dus ook op 3 punten komen van Flevo Boys.  De thuisclub weet dat bij winst  WHC  dan ook nagenoeg is uitgeschakeld in de titelrace. Flevo Boys is tot nu nog ongeslagen. Maar de laatste weken kost het Flevo Boys veel moeite om de punten binnen te halen. Sinds november is WHC ongeslagen bezig aan een opmars. De 2e periodetitel is ook al voor WHC. Flevo Boys heeft tot nu toe nog geen wedstrijd verloren, maar het moment van de eerste nederlaag komt steeds dichterbij. WHC is in staat om als eerste ploeg te winnen van Flevo Boys dit seizoen.

KHC – DZC’68 (1)

Tot een paar weken geleden was KHC een zorgeloze middenmoter. Maar na 3 nederlagen achter elkaar is daar geen sprake meer van. KHC heeft maar 1 punt meer als tegenstander DCZ’68 dat staat op de 12e plek. DCZ’68 heeft het gewoon heel lastig op 1e klasse niveau. Voetballend is het best verzorgt wat DZC’68 laat zien. Maar de ploeg maakt elke week een paar foutjes, en dat moet je niet doen in deze klasse. Tegenstanders zijn er dan als de kippen bij om die foutjes af te straffen. KHC heeft een team dat al langer op dit niveau actief is. In deze thuiswedstrijd geeft dat de doorslag. Door winst op DCZ’68 verschaft KHC zich weer wat lucht op de ranglijst.

Nunspeet – SDV Barneveld (2)

Nunspeet is een vrije val belandt na de winterstop.  De thuisclub kijkt nu naar de onderste ploegen op de ranglijst, in plaatst van naar de topploegen. Voor SDVB is het omgekeerde het geval. Voor winterstop kwamen punten maar moeizaam binnen. Nu gaat dit een stuk makkelijker.  Nunspeet weet dat het moet gaan winnen, want de onderste ploegen komen steeds dichterbij. SDVB weet dat bij winst ze nagenoeg zeker niet meer in de handhavingsstrijd terecht komen. De druk in deze wedstrijd ligt duidelijk bij de thuisclub, want ze kunnen zich niet veel misstappen meer veroorloven. De bezoekers kunnen dan ook wat vrijer voetballen. Door de druk bij Nunspeet weten ze niet hun normalen niveau te halen, en daarvan maakt SDBV dankbaar gebruik door deze wedstrijd te winnen.

 

Wedstrijd ronde 21 is ook weer een hele mooie. De topper is Flevo Boys – WHC. Na het gelijkspel tegen DOS’37 heeft Flevo Boys nog 3 punten voorsprong op SVZW, en nog 6 op WHC. Bij winst kan WHC zich ook weer helemaal gaan mengen in de strijd om de titel. WHC zal zeker voor winst gaan. Want ze weten dat SVZW op 14 april naar Wezep komt. Het worden dus nog enorm spannende weken in de strijd om het kampioenschap. Maar de spanning is ook onderin volop aanwezig. Daar is eigenlijk ook nog niets beslist.  Dus ook deze speelronde weer veel spanning bij de wedstrijden. Eerst kijken naar je eigen ploeg, en dan snel kijken  naar de uitslagen op de ander velden.  Prachtige klasse om te volgen de 1e klasse D. Iedereen een mooie zaterdag toegewenst. Komt de weersvoorspelling uit, dan kunnen onder prima temperaturen langs of op het veld staan.

Gerrit Koers.