Zaterdag 05 oktober speelt SVZW opnieuw thuis. De tegenstander is KHC uit Kampen.

Drie clubs uit Kampen komen dit seizoen uit in de 1e klasse D. KHC, Go Ahead Kampen en Dos Kampen.  Zaterdag komt er dus voor de eerste keer dit seizoen een club uit Hanzestad Kampen naar Wierden. KHC komt nu voor het 6e seizoen uit in de 1e klasse.  Al die jaren is Herman Oosterhaar de trainer.  Hij is nu bezig aan zijn 8e seizoen in dienst van  Voetbalvereniging Kampen Hercules Combinatie.  De laatste jaren eindigde KHC in de middenmoot van de 1e klasse. Dat is een positionering waar de club heel tevreden mee is. Er is geen ambitie om nog hoger te gaan spelen. Ook dit seizoen zal dat weer de doelstelling zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk de wedstrijden tegen de andere twee clubs uit Kampen. Daar zal veel aandacht voor zijn. Punten halen in deze ontmoetingen zal heel belangrijk zijn. Want nederlagen in derby’s worden je altijd lang nagedragen. KHC kijkt tevreden terug op de voorbereiding en de bekerwedstrijden.  De volgende bekerronde werd bereikt.  In die ronde speelt KHC thuis tegen DETO Twenterand. De start van de competitie was echter heel slecht voor KHC. In Apeldoorn werd met 7-1 verloren van CSV.  Afgelopen zaterdag speelde KHC met 0-0 gelijk tegen plaatsgenoot DOS Kampen. Een wedstrijd met weinig hoogtepunten volgens de verslaggevers van de beide clubs.  In de competitie moet KHC de draai nog vinden.

SVZW slaagde er ook in om de volgende bekerronde te halen. Uit de loting kwam naar voren dat Longa’30 uit Lichtenvoorde op 16 november de tegenstander zal zijn. De wedstrijd in Wierden begint om 17:00 uur. Maar voor deze wedstrijd staan er nog 6 competitiewedstrijden op het programma. De derde competitiewedstrijd is de thuiswedstrijd tegen KHC.  In tegenstelling tot KHC begon SVZW wel goed aan het nieuwe seizoen. In Doetinchem werd DCZ’68 met 1-5 verslagen.  Echt moeilijk had SVZW het niet in die wedstrijd. Afgelopen zaterdag was er opnieuw winst. CSV Apeldoorn werd met 4-2 verslagen. Ook in deze wedstrijd zag het er aanvallend goed uit. Maar ook nu weer bleek dat je verdedigend goed moet blijven staan, want anders straffen tegenstanders foutjes meteen af. Ook KHC heeft een paar spelers die makkelijk scoren. Kansen zijn aan Burak Alp en Ozhan Kardag wel besteedt. Wanneer SVZW de vorm van afgelopen zaterdag vasthoudt moet het mogelijk zijn om ook deze wedstrijd te winnen  De wedstrijd tegen KHC begint om 14:45 uur.  Scheidsrechter is Nick Wenneker uit Vorden.

De overige wedstrijden van zaterdag 05-10-2019

CSV Apeldoorn – Hierden (1)

CSV Apeldoorn speelt altijd goede wedstrijden op het eigen veld.  De steun van de 12e man is daarbij heel belangrijk. Hierden was afgelopen zaterdag niet bij machte om punten te halen tegen DFS. Hierden is op zoek naar de eerste winstpartij van deze competitie. Het lijkt er niet op dat het zal lukken om te winnen in Apeldoorn.

DTS Ede – Bennekom (3)

Een echte derby staat er op programma in Ede. Beide clubs willen graag bovenin meedraaien in de 1e klasse. DTS speelde zaterdag niet slecht tegen WHC, maar na een rode kaart lukte het niet om punten te pakken in Wezep. Bennekom won met 4-0 van DZC’68.  Derby’s voorspellen is altijd lastig, dus daarom is de keuze op een gelijkspel gevallen.

DOS’37 – Nunspeet (1)

Beide clubs kennen elkaar al uit voorgaande seizoenen. Allebei hebben ze 1 punten uit 2 wedstrijden. Winst zou inhouden dat er een sprong op de ranglijst kan worden gemaakt. Op papier zijn beide teams gelijkwaardig. Het thuisvoordeel geeft hier de doorslag. Winst voor de thuisclub.

DOS Kampen – DZC’68 (1)

Dos Kampen is goed begonnen aan het seizoen. Uit de eerste twee wedstrijden werden 4 punten gehaald. DZC’68 heeft het moeilijk in de 1e klasse. De jonge selectie zal nog wat stappen moeten maken om zich te handhaven in deze klasse. DOS Kampen heeft de kwaliteiten om deze thuiswedstrijd winnend af te sluiten.

Go Ahead Kampen – SDV Barneveld (3)

De thuisclub speelde zaterdag met 3-3 gelijk tegen DOS’37. Een gelijkspel waar men, gelet op de wedstrijd, wel tevreden over was.  Ook SDV speelde afgelopen zaterdag gelijk. Dat was het tweede gelijkspel op rij.  Winst daar gaan beide clubs voor in deze wedstrijd.  Na een spannende wedstrijd staat er een gelijke stand op het scorebord.

WHC –  DFS Opheusden (1)

Deze beide clubs kwamen vorig seizoen nog uit in de hoofdklasse. Ze willen allebei ook graag weer terug keren op dat niveau. Deze zaterdag zal blijken wie op dit moment de sterkste is van de twee. Er lijkt niet verschil te zijn deze teams. WHC is thuis moeilijk te verslaan. Dat zal DFS ook gaan merken.  De winst is voor de mannen van WHC trainer Wiljan Mossing Holsteyn.

 

Zaterdag 05 oktober staat de derde speelronde in de 1e klasse D op het programma. Na twee wedstrijden is het moeilijk om al bepaalde conclusies te trekken. Wel staan er wel 3 ploegen , SVZW, Bennekom en WHC,  bovenaan die daar ook verwacht werden.  Pas na ongeveer 6 a 7 gespeelde wedstrijden is het mogelijk om te zeggen hoe de krachtsverhoudingen er uit zien. Het is voor iedereen te hopen dat de wedstrijden van zaterdag a.s. onder wat betere weersomstandigheden kunnen worden afgewerkt.  Iedereen veel plezier op en langs de velden.

Gerrit Koers.