Zaterdag 23 maart staat er weer een thuiswedstrijd op het programma voor SVZW. De tegenstander is AZSV uit Aalten.

De Aalten Zaterdag Sportvereniging (AZSV) werd opgericht op 5 juni 1948. Daarmee is de club net is iets ouder als SVZW dat op 23 september 1948 werd opgericht. AZSV is uitgegroeid tot een stabiele voetbalclub met ruim 1300 leden. In 2013 promoveerde het 1e elftal naar de hoofdklasse en op dat niveau speelt de club nog steeds. De trainer in 2013 was Dennis van Toor. Hij was maar liefst 8 jaar werkzaam bij AZSV. Vanaf dit seizoen is hij trainer van Staphorst. Zijn opvolger in Aalten is  Dave de Jong.  Op dit moment is nog niet bekend of hij volgend seizoen ook nog werkzaam zal zijn in Aalten. Aan de prestaties kan dat niet liggen, want AZSV draait een goed seizoen. Gevolg hiervan is dat de club op een mooie middenmoot positie staat. Opvallend is wel het doelsaldo van AZSV. Niet veel goals voor, 27 na 21 wedstrijden, maar ook niet veel tegen, 25 slechts. Vandaar ook dat AZSV niet echt een topschutter in de selectie lijkt te hebben. Robbin Thuss en  Max Jansen zijn de spelers met de meeste goals achter hun naam. De meeste goals voor scoorde AZSV wel in de wedstrijd tegen SVZW op 24 november jl. De wedstrijd eindigde toen in 4-2.

Dat SVZW aan een moeizaam seizoen bezig is geen nieuws meer. Een blik op de ranglijst zegt genoeg. Inmiddels is de veilige 12e plek normaal gesproken niet meer haalbaar voor SVZW. Vandaar dat de doelstelling nu is om in elk geval te eindigen op de 13e of 14e plaats. Dan is er nog de mogelijkheid om via de nacompetitie het verblijf in de hoofdklasse met een jaar te verlengen. Voorwaarde is wel dat er in laatste wedstrijden nog de nodige punten worden gehaald om zo op die plek terecht te komen. Pessimisten zullen zeggen dat gaat niet meer lukken. Maar als je het optimistisch bekijkt zeg je dat er nog 8 wedstrijden zijn om punten te pakken. Het beste is om met deze laatste gedachte in het achterhoofd aan deze serie ontmoetingen te beginnen. Aan de spelers zal het niet liggen. Zij zijn van plan om elke te week volop te strijden voor punten. Het is te hopen dat het blessure spook Wierden links laat liggen. Want het is elke week weer afwachten wie er allemaal beschikbaar zijn. De wedstrijd tegen AZSV begint om 14:45 uur.   Scheidsrechter is  Stijn Berben uit ’s-Gravenmoer.

De overige wedstrijden van zaterdag 23-03-2019

Sparta Nijkerk – WHC (1)

Voor Sparta Nijkerk was afgelopen zaterdag een mooie dag. Zelf de derby in Putten winnend afsluiten, en dan zien dat koploper Staphorst 2 punten verspeeld in Aalten.  Hierdoor zijn er meer kansen op het kampioenschap. WHC kwam zaterdag niet in actie. Het veld in Buitenpost was onbespeelbaar door de vele regen. Om in de race om het kampioenschap te blijven moet Sparta Nijkerk blijven winnen. In elk geval in thuiswedstrijden. WHC is gewikkeld in de strijd om handhaving. Zij zullen er alles aan doen om ook in Nijkerk punten te pakken. Sparta Nijkerk is in staat om deze thuiswedstrijd te winnen.

SC Genemuiden – Flevo Boys (2)

Bij aanvang van dit seizoen was SC Genemuiden kampioenskandidaat. De realiteit nu is dan de club nog punten moet gaan pakken om niet in de degradatie strijd verzeild te raken. Flevo Boys staat ook op een gevaarlijke plek. Nog maar 3 punten voorsprong op de nummer op de nacompetitieplekken. Beide ploegen moeten dus voor de winst gaan. Gelet op de resultaten is Flevo Boys het beste in vorm van de twee. SC Genemuiden krijgt in deze thuiswedstrijd de volgende klap te verwerken. Flevo Boys gaat met 3 heel belangrijke punten weer naar huis.

CSV Apeldoorn – Buitenpost (3)  

Beide ploegen hebben 23 punten. Alleen heeft Buitenpost twee wedstijden minder gespeeld. Na de winst op SVZW van afgelopen zaterdag zou het voor CSV een hele goede zaak zijn om ook  deze wedstrijd te winnen. Dan komt CSV op de veilige 12e plek terecht.  Buitenpost zal alle zeilen bijzetten om weer met punten naar Friesland te vertrekken. Een mooie wedstijd zal het niet worden,  maar wel een enorm spannende wedstrijd. Dat is ook logisch, want de belangen zijn groot. Een gelijkspel is de uitkomst, en daar schiet vooral CSV Apeldoorn niets mee op.

DUNO D – Staphorst (3)

DUNO D heeft ook nog wel punten nodig om definitief veilig te zijn in de hoofdklasse B. Deze week komt koploper Staphorst naar Doorwerth. Niet direct een makkelijke wedstrijd voor DUNO.  Staphorst morste zaterdag twee punten tegen AZSV, de wedstrijd eindigde in 2-2. Elke ploeg wil natuurlijk graag winnen van de koploper. Ook DUNO D zal dat gaan proberen. Winnen zit er niet in. maar een gelijkspel hoort wel tot de mogelijkheden.

Urk – SDC Putten (1)

Urk is wat afgezakt op de ranglijst, maar hoort nog steeds tot de kanshebbers op het kampioenschap. SDC Putten staat stevig in de middenmoot. Wel gingen de laatste twee wedstrijden verloren. Dus het wordt weer eens tijd om punten te pakken. Urk is echter een moeilijk te kloppen tegenstander, vooral in thuiswedstrijden. SDC Putten heeft een goed voetballend elftal, maar dat is niet in staat om punten te pakken op Urk.

ACV – DETO (1)

ACV wil ook mee blijven strijden om de titel. Dus is het plan om deze thuiswedstijd te winnen. Dat zal een hele opgave worden. Na de winterstop graaft DETO zich in, en gokt dan op goals via snelle uitbraken. Die tactiek heeft al aardig wat punten opgeleverd, al lukte dat zaterdag niet tegen Exccelsior’31. ACV weet dus wat het te wachten staat. Proberen een gaatje te vinden in de Vriezenveense muur en zelf de verdediging gesloten houden. ACV heeft de kwaliteiten in het elftal om deze klus te klaren, en zodoende keert DETO puntloos weer naar huis.

Berkum – Excelsior’31 (2)

Berkum haalt de laatste weken de nodige punten binnen. Zaterdag jl. speelde Berkum met 1-1 gelijk tegen ACV in Assen. Dat geeft aan dat Berkum over een goed elftal beschikt. Excelsior’31 is kanshebber op de titel. Om in de buurt van Staphorst te blijven is winst noodzakelijk. Berkum is in staat om het de Rijssenaren heel moeilijk te maken. Het gaat aankomen op details. En dan gaat de doeltreffendheid van de Rijssense spitsen de doorslag geven.

 

Zaterdag 23 maart staat speelronde 23 op het programma. Opnieuw een speelronde waarin de belangen groot zijn.  Elk team heeft nog wel iets om voor te strijden.  De top zes heeft wel afstand genomen van de middenmoot. De ploegen in de middenmoot zijn in theorie nog geen een van allen veilig, al heeft SDC Putten een voorsprong van 7 punten opgebouwd op nummer 13;  CSV Apeldoorn. Voor SVZW ziet het er onderaan wel heel somber uit. Maar er zijn elke week verassende uitslagen, dus wie weet wat er zaterdag weer staat te gebeuren. Op zaterdag 30 maart staat er een inhaalprogramma op de agenda, en op zaterdag 6 april is er weer een volledige speelronde in het schema opgenomen. Iedereen een mooie voetbal zaterdag toegewenst.

Gerrit Koers