Moeizame overwinning SVZW op Go-Ahead Kampen

Klik hier voor de foto’s: Fotoreportage SVZW-GA Kampen 25-11-2017

Klik hier voor de samenvatting op SVZW TV

SVZW – GA KAmpen

De samenvatting van SVZW Wierden tegen Go-Ahead Kampen

Geplaatst door SVZW TV op zondag 26 november 2017

Om 14.30 uur floot scheidsrechter J. Vredevoogd voor het begin van deze wedstrijd op sportpark Het Lageveld in Wierden voor deze op papier wellicht voorspelbare overwinning van SVZW op GAK. In de praktijk bleek dat echter – zoals zo vaak – van een geheel andere orde te zijn, de Kampenaren waren niet naar Twente afgereisd om zich naar de slachtbank te laten leiden. Het initiatief lag aan Wierdense zijde en de ploeg mocht ook de eerste corner van de wedstrijd nemen in de 7e minuut, gevolgd door een tweede na een mooi schot van Ferdi ter Avest in de 12e minuut. Daarop volgde een scrimmage voor het Kamper doel, een doelpunt leverde het niet op. Dat lukte een minuut later bijna wel toen de voorzet van Ferdi ter Avest bij Joshua ter Avest terechtkwam, wiens lob helaas mislukte. Een meevaller viel de gastheren ten deel na een kwartier voetballen, toen de scheids besloot een penalty te geven na enig trekwerk van Nick Hendriks binnen de beruchte lijnen en daarvoor geel ontving. Deniz Sahbaz benutte het buitenkansje professioneel en tekende daarmee de 1-0 aan. GAK moest na deze tegentreffer wel meer aan aanvallen gaan denken en in de 21e minuut ontving Burak Basut wegens onbekend eveneens een gele kaart, in die zin stond het gelijk. Een van de weinige kansen voor de gasten kreeg Roy Visscher na een half uur spelen, hij miste. Dat deed de snelle Yessin Maskoul een paar minuten later niet, want de voorzet van de voet van Lars Kamperman Leferink kopte hij feilloos binnen: 2-0 en op dat moment gewoon verdiend. Deniz Sahbaz kreeg in de 40e minuut een grote kans om de 3-0 te scoren, dit keer lukte hem het niet en zo ook was de counter via Yessin Maskoul vlak voor rust net niet scherp genoeg om die veilige 3-0 voor rust op het scorebord te laten verschijnen. Ruststand derhalve 2-0.

De Wierdense aanhang was ervan overtuigd dat na rust (geen wissels) hun favorieten snel de bevrijdende 3-0 zouden scoren, maar dat liep anders, hoewel Yessin Maskoul meteen na de aftrap de bal over de achterlijn liep in plaats van de doellijn. GAK kwam vastberaden uit de kleedkamer en begon met SVZW onder druk te zetten hetgeen reeds in de 52e minuut de aansluitingstreffer opleverde door een prachtig doelpunt van Nico Veldman, 2-1. Vlak daarna probeerde Ferdi ter Avest van afstand GAK vergeefs doelman Tim Noordman te verschalken en was het maar goed dat Wilbert Wessels in de 55e minuut nipt naast schoot. SVZW ging teruglopen, passes waren niet meer zuiver, men werd zenuwachtig met dat ene doelpuntje verschil. SVZW trainer Philip Agteres besloot in 55e minuut tot een dubbele wissel, haalde Yoshua ter Avest en Karlo Borghuis eraf en bracht daarvoor Tim Pothast en Nigel Michels, welke laatste na jaren blessureleed zijn rentree maakte in het eerste, jawel! Intussen bleef GAK het proberen en moest SVZW zich beperken tot counters, de spanning zat er vol op hoor. In de 71e minuut toch nog de kans voor de thuisploeg om de genadeklap uit te delen. Maar uit de voorzet van Lars Kamperman Leferink kopte Deniz Sahbaz op het dak van het doel in plaats van erin. Wissel bij de Kampenaren in de 74e minuut: trainer Stephan Rahantoknam wisselde aanvoerder Leroy Knol voor Niek van Enk om op die manier nog meer druk op de SVZW defensie te creëren en zag even daarna het schot van Nico Veldman over het Wierdense doel verdwijnen. Wat een spanning in die tweede helft en ook wat een verschil in voetbal in vergelijking met het eerste bedrijf, pff. Nog een wissel aan GAK zijde: stormram Tom Bruintjes kwam binnen de lijnen en verving Nico Veldman, de bedoelingen van GAK waren duidelijk: de gelijkmaker scoren. SVZW bleef overeind, ook in het slotoffensief van GAK en kreeg in de 87e minuut een ultieme kans om de wedstrijd te beslissen, maar Yesin Maskoul vergat de bal aan collega Deniz Sahbaz te geven en dus bleef het spannend, tot het eind toe. Uit de allerlaatse counter peurde Yessin Maskoul nog een corner en daarmee was de strijd gestreden, een 2-1 winst voor de thuisploeg in een wedstrijd met twee gezichten. Een pittig weekje komt eraan beste mensen: dinsdagavond in Aalten de bekerwedstrijd tegen AZSV, aanvang 20.00 uur daar in de Achterhoek en zaterdag 02-12-2017 spelen we uit in Vriezenveen tegen DOS’37, de ex club van onze trainer Philip Agteres. Uw steun kunnen we ook daar in die derby geweldig gebruiken! Aanvang daar 14.30 uur.

Opstelling SVZW:

Veldwachter, Kamperman Leferink, Basut, Lubbers, Buimer, Wensing, Borghuis (55e Michels), F. ter Avest (55e Pothast), J. ter Avest, Maskoul en Sahbaz.

Doelpuntenmakers SVZW:

15e minuut     Deniz Sahbaz  1-0  (penalty)

33e minuut    Yessin Maskoul 2-0