De competitie wedstrijd in de 2e klasse begon voor SVZW G1 thuis tegen SDC G1 om 10:30,! Een nieuwe tegenstander en nog nooit tegen gevoetbald!
Nog in het begin van de wedstrijd viel al heel gauw 1-0! Nog geen 3 minuten later valt ook nog de 2-0! In een kwartier tijd was het al 3-0, na een scherpe aanval!
SDC probeerde wel terug te komen maar helaas zonder resultaat, kleine kansjes! SVZW G1 zakte na de 3-0 een beetje in. Maar na scherpe kritiek ging SVZW G1 vrolijk verder en werd het in de 1ste helft zelfs nog 4-0 en 5-0 daarmee rusten beiden teams ook!

Na de theepauze ging SVZW G1 vrolijk door en lieten ze SDC G1 proberend een doelpunt uit ‘respect’ mee te geven maar het werd ‘helaas’ 6-0 uit een uitstekende counter, waar de keeper sterk optrad! Na de 6-0 probeerde SDC G1  toch het doelpunt te maken en het lukte 6-1. Hierop na ging SVZW G1 vrolijk verder! Het werd zelfs nog 7-1, 8-1 en 9-1. Niet veel later daarna, 20 minuten in de 2e helft kreeg SVZW G1 na een overtreding een penalty tegen, SDC G1 profiteerde ervan, de keeper zat nog wel in de goede hoek maar toch 9-2.

SVZW G1 stak de kop niet in het zand en zocht de 10-2 op en dat werd het ook nog en zelfs de 11-2 en 12-2 en de eindstand werd beslist op 13-2. In verband met de KNVB regels is de einduitslag neergezet op een 9-2 overwinning! SVZW G1 heeft  meer dan verdiend gewonnen van SDC ’12 G1. SVZW G1 heeft helaas niet de volle 100% kunnen geven in het veld,! Het had helaas de tegenstander er niet naar, maar toch de volle buit kunnen pakken! SVZW G1 zal zich naar Achilles G1 Hengelo(uit) moeten toewerken voor de volgende wedstrijd!

Sinds medio 2013 is SVZW een G-team gestart voor mensen met een verstandelijk als lichamelijk beperking. Door de tijd heen staat er een senioren G-team 18+. Maar helaas is het nog niet goed genoeg, SVZW zoekt nog steeds senioren als junioren helaas is er nog geen junioren elftal, hier wordt wel naar gekeken, alleen is het er nog niet! Wij zoeken daarom nog steeds mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en hoopt ze zo gauw als mogelijk te verwelkomen bij onze mooie club uit Wierden, dus voel jij je de aangewezen persoon, dan bent u van harte welkom bij SVZW om een keer mee te kijken of mee te trainen 🙂

Groeten,
Bart Westra