Svzw g1 is vroeg vanuit  de club weggegaan tegen 8:45 om de reis te maken naar Hengelo! Vanwege het 70 jarig bestaan hoopt Svzw g1 het beste resultaat eruit te halen!

Eenmaal in Hengelo, startte Svzw g1 later dan gepland aan de wedstrijd, was om 10:00. Helaas maar ja. Eenmaal aan de wedstrijd begon Svzw g1 met 11 mensen in totaal. Al gauw in de wedstrijd kwam Svzw g1 binnen 5 minuten op een 1-0 achterstand! Desondanks voetbalde Svzw g1 gewoonweg hun eigen spel op een helaas bagger veld! Achilles g1 verdedigde constant met 4 man achterin en Svzw g1 had geen oplossing om het te doorbreken, helaas was de gebrek aan oplettendheid er ook niet altijd. Daarbij begon Achilles g1 feller en scherper aan de wedstrijd! Het wankelde in de 1ste helft bij Svzw g1. Maar het probeerde wel, eind in de midden in de 1e helft kwam Svzw g1 wel terug op 1-1 door een droog schot van afstand in het dak van het doel, de keeper was kansloos.

Eenmaal in de 2e helft ging het net zoals in de eerste helft het op en neer met kansen als voor Svzw g1 als Achilles g1. Diep in de blessuretijd kreeg Achilles 12 g1 nog een vrije trap van zo’n 20 meter. Maar de keeper was de gehele wedstrijd attent en zat er goed erbij. Eenmaal heel diep in blessuretijd kreeg Svzw g1 een kans op de 1-2, maar de keeper kwam buiten zijn 16 meter gebied en pakte daarbij de bal vast in handen en had Svzw g1 eigenlijk recht op een penalty! Heel Svzw g1 was ervan overtuigd, maar helaas zonder resultaat, de scheids durfde hem niet te geven! En zodoende floot de scheidsrechter af bij een 1-1 gelijke stand, uiteindelijk is Svzw g1 ten koste van Achilles g1 als de grote winnaar met het gelijke spel, van het veld gestapt, ondanks dat het onnodig puntenverlies leed!

Bart Westra