Svzw g1 is om  10:00 vertrokken naar Almelo voor de uitwedstrijd tegen oranje nassau g1! Met helaas maar 1 wissel en 5 afwezigen.

De wedstrijd stond om 11:00 gepland, in de voorbereiding had Svzw g1 goeie intenties naar de wedstrijd toe! Eenmaal aan de wedstrijd begonnen, begon oranje nassau g1 heel sterk en kregen ze ook meteen een grote kans door goeie ballen vanuit de 1e linie naar voren te pompen, deze grote kansen waren terecht, doordat Svzw g1 op dat moment nog half stond te slapen! Het werd dan ook terecht voor oranje nassau g1 1-0 , maar Svzw g1 wilde niet opgeven en had een x aantal van kansen, om een goal te maken en dat kreeg het ook. Na vele gemiste kansen uit een counteraanval kreeg Ciro van Dijkhuizen de gelegenheid om de 1-1 binnen te tikken na een gokkende bal van Bart Westera. Onder toeziend oog van de rest wilde Svzw g1 meer en evenals oranje nassau g1. Het werd rust en na vele verbeteringen en elkaar ondersteunen gingen Svzw g1 en oranje nassau g1 vrolijk verder, maar kwam oranje nassau g1 snel op 2-1 voor. Totaal onnodig ten opzichte van alle Svzw g1 spelers maar uit een goeie counter aanval kwam Svzw g1 vanuit de bal dieJarek de Lange speelde naar Erik Veldhuis toe, de bal daarna naar Pepijn schoot en die weer naar Bart, die de 2-2 in een uithaal inschoot!

Het spelbeeld bleef in het voordeel van Svzw g1 desondanks de zon lekker op 13 graden verscheen! Iedereen wilde de winst binnenhalen zowel oranje nassau g1 als Svzw g, maar Svzw g1 kwam toch op voorsprong dankzij Eric Veldhuis die de verdediging als het middenveld als de aanvallers meekreeg om uit een goeie counteraanval uit te halen naar 3-2, helaas was echter de vreugde van korte duur! Daar waar Svzw g1 nog aan het nagenieten was kwam oranje nassau g1 terug tot 3-3.

Voor beide ploegen was het pompen of verzuipen! Als jarek de Lange, Erik Veldhuis, Micky, Pepijn Busser, Ciro van Dijkhuizen, Dewi Landeweerd, Bart Westera, Bram Boertien, Robin Vos , Hans Timmerman (zijkant) en toeziend oog Jeroen Gottemaker en Erik Koster en de overige ouders en de Svzw g1 ouders, kwam Svzw g1 tot op zijn recht aan het lange eind.

Vanuit Jarek die de bal speeld aan Robin, Robin paast naar Erik Veldhuis, Erik Veldhuis krijgt plaats nadat het middenveld ruimte maakt voor hem, Eric Veldhuis snoeihard uithaalt op doel en in de korte hoek scoort de 3-4 daar waar oranje nassau g1 aan aanvallen dacht, counterde Svzw g1. Nadat dit doelpunt viel floot de scheidsrechter Jan Hilberink af! En kon Svzw g1 opgelucht ademhalen.

Toen bleek dat de koploper uit verloren had bij Achilles g1 met 7-1 en Dos/Deto g2 thuis wint van De Esch g2 met 4-3! Heeft Svzw g1 een bevochten overwinning geboekt die ze niet meer snel zullen vergeten en de 3 punten meenemen naar Wierden! 

Bart Westra