Lukt het SVZW om te winnen van FC Zutphen?

Zaterdag 3 februari speelt SVZW thuis tegen FC Zutphen. Op papier een wedstrijd die SVZW  makkelijk lijkt te gaan winnen. Maar de praktijk kan wel eens anders zijn.

FC Zutphen heeft het moeilijk in de 1e klasse D. Vanaf de start van het seizoen staat de club al in de staart van de ranglijst. Ook vorig seizoen had FC Zutphen het moeilijk in deze klasse. Maar uiteindelijk eindigde de club wel in de middenmoot.  Met 30 punten uit 26 wedstrijden werd de 9e plaats behaald. Vorig seizoen had FC Zutphen de beschikking over Mark Bloemendaal.  Een speler die instaat is om het verschil te maken in een wedstrijd.  Na afloop van het seizoen maakte hij de overstap naar hoofdklasser Berkum. Bij Zutphen is men zich er goed van bewust dat men over een selectie beschikt, waarvoor handhaving een uitstekende prestatie zou zijn. Hoewel de resultaten tegenvallend zijn in dit seizoen, heeft de club het contract met hoofdtrainer Taco Lourens met een jaar verlengd. Hij is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij de club.  Op de achtergrond werkt de technische commissie samen met het bestuur aan een nieuwe visie en beleidsplan waarin meer zal worden ingezet op het echte FC Zutphen clubgevoel. Maar op korte termijn zal de focus toch liggen op handhaving in de 1e klasse. En daarbij is het halen van punten toch wel de beste remedie.

SVZW wil ook de punten halen in deze thuiswedstrijd. In de winterstop hebben spelers en technische staf de doelstelling onder de loep gehouden. Voor aanvang van het seizoen was de doelstelling:  proberen om te promoveren. En daarnaast was de doelstelling het creëren van eenheid binnen de selectie.  Die eenheid is er zeker binnen het team. Want in de 1e seizoenshelft werden er wedstrijden gewonnen, die vorig seizoen zeker geen punten hadden opgeleverd. Promotie is een mooie uitdaging die nog steeds staat. Maar dat zal nog een lastige opgave worden in de sterke 1e klasse D. Dat bleek afgelopen zaterdag wel weer. SVZW ging toen thuis keihard onderuit tegen WHC.  De bezoekers hadden een uitstekende tactiek om SVZW te bestrijden. Daarnaast ging er wel heel veel fout bij SVZW. Veel overtredingen waardoor WHC drie strafschoppen kreeg, die allemaal onhoudbaar werden benut door Jonathan van Marle. Robert Schonewille schoot  een vrije trap heel fraai in de bovenhoek. SVZW kreeg ook wel kansen, maar WHC doelman Jasper Kuiper was steeds heel attent. Hij werd door WHC verkozen als man van de wedstrijd. SVZW zal zich willen revancheren tegen FC Zutphen.  Om mee te doen om de prijzen, moet je in elk geval de thuis wedstrijden winnen. Hopelijk slaagt trainer Philip Agteres erin om de manschappen deze week weer op scherp te zetten voor deze ontmoeting tegen de hekkensluiter uit de 1e klasse D. Als dat lukt, dan moet een overwinning mogelijk zijn. De wedstrijd tegen FC Zutphen begint om 14:30 uur.  Scheidsrechter is de heer Meine de Boer uit Harderwijk.

De overige wedstrijden van zaterdag 03-02-2018

SDV Barneveld –  DOS’37  (1)

Een wedstrijd tussen twee ploegen uit de grote middenmoot, die allemaal nog in de nacompetitie terecht kunnen komen. Daarom is winst pakken eigenlijk wel noodzakelijk. SDV speelde zaterdag gelijk in Dronten, maar was vooral de 2e helft de betere ploeg. Alleen werd er niet gescoord en dan win je geen wedstrijd.  DOS’37 ging zaterdag thuis  met 1-3 onderuit tegen DZC’68. Beide ploegen willen voor de overwinning gaan in deze wedstrijd. Met steun van de eigen supporters weet Barneveld deze wedstrijd te winnen.

DZC’68 –  Nunspeet (3)

DZC’68 deed zaterdag goede zaken op de ranglijst, door te winnen van DOS’37. Hierdoor klom de club van de 11e naar de 9e plaats op de ranglijst. Nunspeet kwam uit tegen KHC niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Opnieuw blijkt dat Nunspeet weinig scoort maar ook niet veel goals weggeeft. DZC’68 zal in deze thuiswedstrijd opnieuw proberen om te winnen. Maar Nunspeet is een moeilijk te kloppen tegenstander. Een gelijkspel meer zit er niet voor deze beide opponenten.

WHC – Vroomshoopse Boys (1)

Na de winst op SVZW zal WHC deze wedstrijd ook graag willen winnen.  Dit is in elk geval belangrijk voor de strijd om de 2e periode titel.  In die periode heeft WHC nog alle wedstrijden gewonnen. Bij Vroomshoopse Boys denken ze niet aan periodetitels. Handhaving dat is het enige dat telt.  De situatie is zorgelijk want de achterstand op de veilige 10e plek is nu al 6 punten.  WHC zal ongetwijfeld door gaan op de strijdwijze van afgelopen zaterdag. Voor de bezoekers zal er dan ook niet veel eer te behalen zijn in Wezep.

Hierden – ASV Dronten (3)

Hierden verloor zaterdag van Flevo Boys. Maar dat is geen schande voor deze promovendus in de 1e klasse. Om niet te veel af te zakken op ranglijst is punten halen wel een vereiste.  Tegen ASV Dronten zijn daar wel mogelijkheden voor. Deze ploeg is dit seizoen erg wisselvallig. Maar dat wil niet zeggen dat ze de punten zomaar weggeven. Het lijkt uit te draaien op een gelijk opgaande wedstrijd, die uiteindelijk geen winnaar kent.

DETO – FLEVO Boys (2)

Dit is de absolute topper van deze competitieronde. De strijd tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. DETO ging in de 1e competitiewedstrijd nog met 5-1 onderuit in Emmeloord. Daarna  is er veel veranderd want pas op 16 december leed DETO de 2e seizoensnederlaag. Flevo Boys verloor nog geen enkele wedstrijd. Nu kunnen ze laten zien dat ze terecht de koploper zijn.  Bij buurman DOS’37 speelde Flevo Boys nog met 1-1 gelijk. Bij dit bezoek aan sportpark  ‘Het Midden” laat Flevo Boys het niet zover komen. DETO zal zeker voor de overwinning gaan, maar Flevo Boys is net iets sterker.

Go Ahead Kampen – KHC (3)

Dit is de derby van deze competitieronde. Twee stadsgenoten tegenover elkaar. Een wedstrijd die je niet wilt verliezen want dan moet je dat nog heel lang horen. Op 23 september won KHC met 1-0 van Go Ahead.  Alleen daarom al zal de thuisclub gebrand zijn op de overwinning. Maar daarnaast zijn de punten ook hard nodig gelet op de plaats op de ranglijst. KHC is echter een stugge, moeilijk te verslaanbare  tegenstander. Het zal een wedstrijd worden met veel passie en inzet, die uiteindelijk geen winnaar kent.

In speelronde 14 staan er weer mooie wedstrijden op het programma. De topper tussen DETO en Flevo Boys. Daarnaast de echte stadsderby in Kampen. Bij de overige wedstrijden zijn de belangen ook groot. Elke team heeft nog wel een goede reden om vol voor de punten te gaan. En ook deze ronde zullen er vast weer verrassende uitslagen zijn.  Dus alle aanleiding om de 1e klasse D met belangstelling te volgen. Nog beter is om zelf een wedstrijd te bezoeken. U bent van harte welkom bij SVZW.

Gerrit Koers.