SVZW strijdend ten onder tegen kampioenskandidaat

Klik hier voor alle foto’s van SVZW – Excelsior´31
 
Gistermiddag was het druk op sportpark Het Lageveld te Wierden en dat had natuurlijk te maken met het prachtige weer en de te spelen streekderby tegen de buurman uit Rijssen. Ondanks het feit dat de thuisploeg een week eerder al gedegradeerd was naar de eerste klasse, hoopten de vele toeschouwers toch een leuke wedstrijd voorgeschoteld te krijgen, Excelsior´31 was en is nog volop in de race voor het kampioenschap, maar had slechts aan een overwinning voldoende om in die race te blijven. Scheidsrechter Shona Shukrula was aangewezen om de derby te leiden, zij werd geassisteerd door de heren Teders en Bolwerk. De eerste kans was voor de Rijssenaren in de 3e minuut, nadat de rookwolken definitief verdwenen waren, Hakim Ezafzafi zag zijn inzet voorlangs rollen en hield er nog wel een corner aan over. In die beginfase was het speelveld klein, het spel speelde zich af op het middenveld en na een kwartier kreeg Excelsior opnieuw een grote kans om de score te openen, Niek Davina profiteerde niet van de voorzet van Ezafzafi en dus ging het daar maar net goed voor de Zwaluwen. Even later opnieuw billenknijpen aan Wierdense zijde toen Hielke Penterman bijna met de borst de 0-1 aantekende, de poging verdween naast. Na goed ingrijpen van Burak Basut op de voorzet van Hakim Ezafzafi en de 0-0 nog op het scorebord, kwam SVZW na een half uur spelen beter in haar spel, hoewel de ploeg voorin te slordig omsprong met de mogelijkheden. De scheids legde het spel tussendoor nog even stil voor een heuse drinkpauze, het was inderdaad warm, deelde zij geel uit aan Joost Krijns van Excelsior´31 en ging de vrije trap genomen door Frank Smit naast het Rijssense doel. Al met al een redelijk gelijk opgaande eerste helft die dus een ruststand van 0-0 kende.

Trainer Peter Wesselink had in de rust gewisseld door Michel Gerritsen Mulkes te vervangen door Jasper Groothuis en moest SVZW doelman Jens Veldwachter vrijwel meteen ingrijpen en dat goed deed door de bal weg te stompen. Twee minuten later mocht Tom Hegeman namens SVZW een corner nemen en na een omweg en slecht uitverdedigen van Excelsior´31 scoorde Frank Smit de 1-0. Dat was even slikken natuurlijk voor de Rijssenaren, die nu wel moesten komen omdat alleen een driepunter kon helpen in de strijd om het kampioenschap. In de 51e minuut was er eveneens een gele kaart voor Burak Basut en scoorde even later Excelsoir´31 de gelijkmaker, maar deed dat vanuit buitenspel positie. Het bleef dus 1-0 vooralsnog daar op het zonovergoten sportpark Het Lageveld en de thuisploeg bleef goed tegenspel bieden, was het bovendien jammer dat de kopbal van Frank Smit in de 59e minuut niet doeltreffend was. Tweede wissel bij de Rijssenaren in de 66e minuut, Stijn Beverdam maakte plaats voor Carlos Lopes Macedo – niet te verwarren met wedstrijdsponsor Bomedo – trainer Peter Wesselink wilde daarmee de druk opvoeren om het tij alsnog te keren. Een onnavolgbare actie in de 70e minuut van Stefan Maat leidde tot de gelijkmaker, Hielke Penterman stond zoals zo vaak op de goede plek en tekende professioneel voor de 1-1.

Daarna ging het snel hoor, want vier minuten later knalde diezelfde Penterman de 1-2 binnen en was aan de opdracht op dat moment voldaan, namelijk winnen. Ook SVZW trainer Philip Agteres ging nu wisselen door Lars Kamperman Leferink te vervangen door Nigel Michels en zag Dries Buimer de gele kaart in de 78e minuut, toen ook Deniz Sahbaz werd ingeruild voor Maarten Jansen. SVZW bleef strijden, dat moet gezegd, maar tot scoren kwam de ploeg niet meer, ook niet na de laatste wissels aan beide zijden. Eindstand derhalve 1-2, wij wensen de gasten veel succes in de strijd tegen het hoogst haalbare en SVZW reist volgende week af naar Doorwerth voor het voorlopig laatste optreden in deze Hoofdklasse B als we spelen tegen DUNO D, aanvang 14.30 uur aldaar.

 

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Veldwachter, Buimer, Lubbers, Basut, Wensing, Kamperman Leferink (74e Michels), Hegeman (84e Knol), De Jong, Maskoul, Sahbaz (78e Jansen)en Smit.

Doelpuntenmaker SVZW:
48e minuut     Frank Smit     1-0