Duur puntverlies voor SVZW

Kijk hier de samenvatting

Klik hier voor de foto’s 

Deze derby stond gistermiddag onder leiding van scheidsrechter mevrouw Shona Shukrula op de rol in Wierden alwaar even daarvoor Sinterklaas met zijn Pieten was gearriveerd. Maar op Het Lageveld moest gevoetbald worden, beide ploegen hadden alle belang bij de broodnodige punten in de kelder van de Hoofdklasse B en velen hadden de moeite genomen om onder koude en zonnige omstandigheden deze clash bij te wonen. De wedstrijd begon spectaculair want reeds in de 2e minuut had Nigel Michels namens de gastheren zondermeer de 1-0 moeten binnenschuiven op de voorzet van Karlo Borghuis, het mislukte volkomen. SVZW ging vol op de aanval in die beginfase, zag Yessin Maskoul dichtbij de openingstreffer komen en hield er een corner aan over. Het offensief in dat eerste kwartier leverde echter niet de zo gewenste voorsprong op, sterker nog in de 13e minuut was het via Kevin Peppels bijna raak en kon de 0-1 slechts voorkomen worden door uitstekend keeperswerk van Jens Veldwachter ten koste van een corner. De vrije trap van Nigel Michels in de 20e minuut ging rakelings naast en uit de daaropvolgende aanval van DETO moest Veldwachter opnieuw ingrijpen op de voorzet van Kevin Aman. De gasten uit Twenterand kregen allengs steeds meer grip op de Zwaluwen, ontving Bas Woesthuis de eerste gele kaart van de goed leidende scheidsrechter, welke erg vaak het spel moest stilleggen vanwege talrijke blessures aan weerszijden. Dat resulteerde in de 28e minuut al tot wissels: bij DETO werd Coplan Soumaoro vervangen door Dylan Tijs, bij SVZW moest Bas Woesthuis er geblesseerd af, zijn vervanger werd Lars Kamperman Leferink. Na een half uur spelen werd het schot van Deniz Sahbaz namens de thuisclub geblokt en ontving vlak daarop Stan Nijhuis geel. Het lukte de gastheren maar niet om te scoren en werden daarvoor bestraft in de 36e minuut, toen de goed ingestuurde vrije trap door Qays Shayesteh bekeken werd binnengeschoten en de 0-1 op het scorebord verscheen, op dat moment tegen de verhouding in maar toch! In blessuretijd van die eerste helft leek het geluk dan toch een beetje de kant van SVZW op te vallen, want Yessin Maskoul werd binnen de beruchte lijnen geduwd en dat betekende een strafschop, die door alles wat DETO was fel bekritiseerd werd. Ondanks alle tumult benutte Deniz Sahbaz koel en zeker het buitenkansje en gingen beide ploegen aan de warme thee bij een 1-1 ruststand, waarbij doelpuntmaker Sahbaz nog de gele kaart kreeg voorgetoverd in de 48e minuut.

Na rust hoopte het talrijke publiek op een wat betere vertoning van de thuisploeg, maar het begon met een mislukt schot van Yessin Maskoul en een kopbal van Deniz Sahbaz die een prooi werd voor DETO sluitpost Roberto Stopel. Vervolgens in de 54e minuut een ongelukkig moment voor het Wierdense doel, toen de inzet van Louis Vijfhuizen van richting werd veranderd en via de korte hoek in het Wierdense doel verdween, 1-2 derhalve en wat een domper! Even leek de hoop terug te komen bij de vrije trap van Sten Knol in de 62e minuut maar zijn inzet zeilde nipt voorlangs. Dat gebeurde vier minuten later niet aan de andere kant, want het doelpunt van Kevin Peppels verdween schitterend en onhoudbaar in de touwen: 1-3. Dat was meteen het sein voor beide trainers om te wisselen: bij SVZW haalde trainer Philip Agteres Nigel Michels uit zijn lijden waarvoor Maarten Jansen kwam en bij DETO besloot trainer Jos van der Veen Kevin Peppels te vervangen door Thomas Nijkamp. Een curieus moment daarna in de 72e minuut toen de lob van Deniz Sahbaz net niet succesvol was, er wel een corner aan over hield en aan zijn tweede gele kaart ontsnapte! Laatste wissel bij SVZW: Frank Smit ging, Matthijs Witten kwam maar  in het spel veranderde niets, zelfvertrouwen weg en niets lukte meer. DETO daarentegen bleef rustig toekijken en verdedigde zonder al teveel moeite de riante voorsprong, ondanks dat er in de 85e minuut tot drie keer toe op het doel van Roberto Stopel werd geschoten, de bal wilde er maar niet in. Laatste wissel bij de gasten in de 90e minuut, Kevin Aman werd vervangen door Kai Wesselink en kreeg namens DETO Louis Vijfhuizen op de valreep nog geel voorgetoverd. Eindstand dus 1-3, uitermate teleurstellend en bovendien een dure nederlaag. Werk aan de winkel voor Philip Agteres de komende week, want volgende week zaterdag spelen we de uitwedstrijd tegen AZSV te Aalten, de ploeg die zo goed begon aan deze competitie. Daar zien we naar uit, de competitie is nog lang maar dat er gevochten moet worden met mekaar voor een beter resultaat, dat moge ook duidelijk zijn. Tot volgende week.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Veldwachter, Buimer, Lubbers, Wensing, Woesthuis (28e Kamperman Leferink), Smit (78e Witten), Borghuis, Knol, Michels (66e Jansen) Maskoul en Sahbaz.

Doelpuntenmaker SVZW:
46e minuut     Deniz Sahbaz  1-1