SVZW – ASV Dronten 3-1 verslag 15-10-2017

Thuisclub houdt de punten in Wierden.

Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd en de foto’s van het Team van de Week

Scheidsrechter Rob Olde Klieverink floot gistermiddag om half drie voor het begin van deze pot op Het Lageveld te Wierden om daar de wedstrijd te leiden tussen SVZW en ASV Dronten. De thuisclub, in deze prille competitie in goeden doen wilde natuurlijk alles op alles zetten om de punten in Wierden te houden, ASV Dronten daarentegen op jacht naar een goed resultaat na het matige begin van de ex Hoofdklasser in deze 1e Klasse D van het zaterdag amateurvoetbal. Beide teams mochten in de beginfase al corners nemen, die vooralsnog zonder resultaat bleven. In de 11e minuut was het dan raak voor de gastheren, Deniz Sahbaz scoorde de 1-0 na prima voorbereidend werk van Yessin Maskoul. SVZW bleef daarna de ploeg met het meeste initiatief, echter doelpunten leverde dat overwicht nog niet op. Zoals in de 26e minuut toen de puike voorzet van Yessin Maskoul door niemand werd binnengelopen en in de 29e minuut toen Maarten Jansen een teenlengte tekort kwam om de score op te voeren. Diezelfde Maarten Jansen telde zijn inzet in gedachten al, ASV doelman Eser Elmali redde met een onwaarschijnlijke safe. Maar die 2-0 kwam er toch en  was het Maarten Jansen die dit keer zijn kopbal in het doel zag verdwijnen: 2-0. In de 40e minuut een gele kaart voor Yessin Maskoul en na een vrije trap vlak voor rust door Ferdi ter Avest die naast het doel verdween, konden de mannen aan de thee op deze prachtige zaterdagmiddag in de zon.

In de rust had ASV trainer Raymond Schuurman gewisseld: Jeroen van der Meer was vervangen door de nummer 14 met de naam Ntalu Ricardo Ndombaxi Antonio, met uw welnemen heeft uw verslaggever deze ingekort tot Ricardo. De vrije trap van Tim Pothast in de 53e minuut leverde niets op en in de 57e minuut besloot ook trainer Philip Agteres van SVZW te wisselen: Ferdi ter Avest werd vervangen door Bas Woesthuis. De Lob van Maarten Jansen even daarna belandde op het dak van het doel, het zou wat geweest zijn. Uit een corner van Tim Pothast kopte Burak Basut over en wisselde ASV nogmaals: Kevin van der Vlag maakte plaats voor Lucky Akot en de Drontenaren werden in die tweede helft allengs wat sterker. Toch bleef de thuisploeg kansen krijgen zoals in de 67e minuut Yessin Maskoul, uit de rebound schoot Maarten Jansen naast. In de 73eminuut werd Tim Pothast gewisseld voor Sten Knol en vlak daarop een enorme kans voor John Lubbers, zijn inzet rolde naast. De beslissing viel in de 77e minuut, de intikker van Maarten Jansen betekende diens tweede doelpunt en de 3-0 voor SVZW. Daarop werd de uitstekend spelende Michael Wensing vervangen door Karlo Borghuis en paste ASV ook haar laatste wissel toe: Jodi de Boer eraf, Maurizio Sleurink erin. Invaller Borghuis leverde in de 83e minuut een mooie pass af op Yessin Maskoul, het bleef bij een corner. Het slotakkoord was dan toch nog voor ASV Dronten, want invaller Ricardo redde de eer door de 3-1 aan te tekenen. En bijna kwam ook de 3-2 in die eindfase nog op het bord, maar de treffer werd afgekeurd vanwege hinderen doelman Jens Veldwachter. Op de valreep nog een schot van Deniz Sahbaz dat een prooi werd voor de ASV keeper en ontving Maarten Jansen in blessuretijd nog geel. Verdiende winst, eindstand 3-1 en de punten in de pocket. Volgende week zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd, dan ontvangt SVZW de ploeg van SDV Barneveld op Het Lageveld, aanvang 14.30 uur. Opnieuw van harte welkom u allen! Gerhard Nijmeijer.

 

Opstelling SVZW:

Veldwachter, Tip, Kamperman Leferink, Lubbers, Basut, Wensing (78e Borghuis), Pothast (73e Knol), Ter Avest (57e Woesthuis), Jansen, Maskoul, Sahbaz.

Doelpuntenmakers SVZW:

11e minuut     Deniz Sahbaz

37e minuut     Maarten Jansen

77e minuut     Maarten Jansen