Hardwerkend SVZW opnieuw onverdiend ten onder

Klik hier voor alle foto’s SVZW 1 – ACV 1

Na een voetbal loos weekend en de bewogen week daarop vanwege het overlijden van ons erelid Harman Nijhof op 82 jarige leeftijd begon deze ontmoeting tegen de Assenaren op sportpark het Lageveld met een indrukwekkende minuut stilte voor de man die zo onnoemelijk veel voor de club heeft betekend. Dat hij moge rusten in vrede.

Vervolgens floot scheidsrechter Rick Turk uit Sassenheim deze voor beide partijen vanuit verschillende ooghoeken bekeken oh zo belangrijke wedstrijd tegen het gerenommeerde ACV uit Assen, al jaren uitkomend in de top van het amateur zaterdagvoetbal en ook dit seizoen wederom strijdend voor de titel. Voor SVZW geldt een geheel andere strijd, namelijk het gevecht tegen degradatie en dus moest er in Wierden simpelweg gewonnen worden. Na een aftastend begin, waarbij de eerste corner van de wedstrijd voor ACV was in de 13e minuut, schoot Frank Smit uit de corner van Deniz Sahbaz op het Assense doel, hij hield er een corner aan over. Uit diezelfde corner genomen door Karlo Borghuis kopte Sahbaz fraai binnen, eerste kans en gelijk een doelpunt. Dat gaf de burgermoed, 1-0 na een kwartier spelen. De thuisploeg bleef duidelijk de bovenliggende partij in die eerste helft getuige de aanval via Karlo Borghuis in de 36e minuut waaruit Seniz Sahbaz over schoot. Prima gelegenheid drie minuten later om de score te verdubbelen voor Yessin Maskoul, helaas kreeg hij de bal niet achter ACV doelman Ben Wormmeester.  Menigeen had zich neergelegd om met de rust met een 1-0 voorsprong het eerste bedrijf af te sluiten, toen vlak voor het fluitsignaal ACV via Justin Mulder toch nog kans zag om de gelijkmaker binnen te frommelen, opnieuw een tegendoelpunt in de laatste seconden, want afgetrapt worden hoefde niet eens meer! Rust dus 1-1.

Na rust een wel heel bijzondere wissel aan ACV zijde: trainer Fred de Boer wisselde maar liefst drie spelers: Justin Mulder, PascaL Huser en Jim de Leeuw waren vervangen door Arjen Hagenauw, Guus de Vries en Erik Eleveld, kennelijk was de trainer niet tevreden over het vertoonde spel in de eerste helft. ACV begon furieus aan de klus, SVZW doelman Tim Sickman voorkwam erger in de 49e minuut door de kopbal van de voorwaartsen knap te redden en nog geen minuut later redde de paal een vroege achterstand. ACV wilde de voorsprong snel forceren, bleef aandringen en zag de kopbal van Marco van der Heide in de 57e minuut tot corner verwerkt worden, ja de druk van ACV stond er vol op dat eerste kwartier van de tweede helft, maar de thuisploeg hield stand. SVZW voetbalde zich allengs onder de druk vandaan, had Tom Hegeman de kans om zijn club opnieuw aan de leiding te helpen maar naast mikte. Datzelfde gold voor de kopbal even later van Lars Kamperman Leferink uit de voorzet van Karlo Borghuis. In het verdere verloop van de wedstrijd kreeg SVZW meerdere kansen, maar zoals zo vaak de laatste maanden wilde de bal er maar niet in, viel net verkeerd of anderszins, kortom de sores voor de ploeg die onderaan de ranglijst bungelt. Maar vergis u niet, het was geen eenrichtingsverkeer hoor, ook ACV kreeg wel degelijk de mogelijkheden om te scoren.

In de 78e minuut sloeg het noodlot toe bij Karlo Borghuis, de middenvelder moest er geblesseerd en zwaar ondersteund af met een knieblessure en werd vervangen door Joshua ter Avest. Gejuich aan Wierdense zijde in de 82e minuut toen Frank Smit de 2-1 scoorde maar de vreugde slechts van korte duur was omdat de treffer werd afgekeurd vanwege vermeend hands en omdat de schutter het met die beslissing niet eens was laten we maar zeggen, kreeg hij geel voorgetoverd. Geel was er even later ook voor ACV invaller Guus de Vries en mislukte de vrije trap vanaf rand zestien door Tom Hegeman volkomen. Dat gebeurde aan de andere kant in de 88e minuut niet, want daar zag Robert Talens kans om de wedstrijd te beslissen door de 1-2 aan te tekenen, opnieuw een domper van jewelste en weer vlak voor tijd, om moedeloos van te worden. ACV-er Ezra Schrijver ontving geel evenals SVZW doelman Tim Sickman en ontstond er ver in blessuretijd de nodige consternatie tussen enkele heethoofden van beide ploegen. Consequenties hiervan bleven uit en bleef de thuisploeg dus opnieuw en onverdiend puntloos achter, de situatie was en blijft precair voor de mannen uit Wierden. Eindstand 1-2. Volgende week de uitwedstrijd in en tegen Staphorst, alweer zo’n kampioenkandidaat als tegenstander en dus opnieuw een enorme uitdaging om daar een goed resultaat te behalen, we gaan het zien!

Gerhard Nijmeijer
Opstelling SVZW:
Sickman, Buimer, Basut, Wensing, Kamperman Leferink, De Jong, Borghuis (78e Ter Avest), Hegeman, Smit, Maskoul en Sahbaz.

Doelpuntenmaker SVZW:
15e minuut     Deniz Sahbaz         1-0