Effectief AZSV drukt SVZW dieper in de problemen.

Klik hier voor alle foto’s van SVZW 1 – AZSV 1

Met opnieuw een waslijst aan afwezige spelers (geblesseerd, geschorst) trad SVZW gistermiddag aan tegen Angstgegner AZSV uit Aalten in een wedstrijd onder leiding van scheidsrechter de heer Stijn Berben uit ’s Gravendeel. We gaan het maar niet iedere keer weer herhalen, we weten allemaal hoezeer de thuisploeg de punten nodig had en heeft. De start was dan ook fanatiek aan Wierdense zijde, veel balbezit maar weinig kansen creërend maar in de 6e minuut moest SVZW doelman Tim Sickman toch handelend optreden na een schaarse aanval van de gasten waarbij Joost Rasing behoorlijk dichtbij kwam. SVZW bleef meer balbezit houden, werd niet echt gevaarlijk en moest natuurlijk alert zijn op de counters van AZSV, zoals in de 12e minuut toen Freek Mulder de paal toucheerde, de rebound ook niet doeltreffend bleek en de Wierdenaren met veel mazzel wegkwamen. Vlak daarop probeerde Frank Smit het met een volley en daar moet je dan het nodige geluk bij hebben en dat ontbrak want de bal verdween richting Vriezenveenseweg. Zoals gezegd, SVZW had dan wel het meeste balbezit maar uitgespeelde kansen leverde dat allemaal niet echt op en was het maar goed dat SVZW verdediger Burak Basut de pegel van Niek te Veluwe blokte in de 20e minuut. Tim Sickman had vervolgens alle moeite om de lob met de vingertoppen over te tikken en bleef het bij een corner. Dat werd het een minuut later aan de andere kant eveneens op het loeiharde schot van Tom Hegeman, AZSV doelman Jasper te Kolste redde. Overigens waren de corners van AZSV steevast gevaarlijk en genomen door Sjoerd te Boekhorst de Wierdense defensie had het er moeilijk mee. In de 28e minuut in de ogen van uw verslaggever een beslissend moment in deze wedstrijd, toen Wouter Grendelman zich verslikte, collega Burak Basut binnen de beruchte lijnen moest ingrijpen en dat naar behoren deed, de onpartijdige zag er echter een penalty in die door Yordi Orriëns uiteraard verzilverd werd: 0-1.

Zoiets is natuurlijk niet bevorderend voor het toch al broze vertrouwen bij de gastheren. De eerste gele kaart van de middag was voor doelpuntenmaker Orriëns in de 33e minuut en zag Tom Hegeman zijn schot geblokt en tot corner gewerkt terwijl Burak Basut in de 41e minuut aan geel ontsnapte. SVZW ontsnapte vlak daarop aan de 0-2 omdat Sjoerd te Boekhorst een grote kans miste en alles er verder op wees dat de ruststand met dat ene onverdiende doelpunt bereikt zou worden. Maar kennelijk moest ook gistermiddag de gifbeker tot op de bodem leeg, want op slag van rust revancheerde Sjoerd te Boekhorst zich alsnog door de corner in een keer binnen te schieten! Domper compleet bij SVZW, dat meer balbezit had in dat eerste bedrijf, geen echte kansen schiep, een tegenstander die uitermate effectief acteerde hetgeen resulteerde in de 0-2 ruststand.

AZSV trainer Dave de Jong had tijdens de thee gewisseld, Jonathan Goosen was in de kleedkamer achtergebleven, Robbin Thuss was zijn vervanger. SVZW startte het tweede bedrijf met een gevaarlijke kopbal door Burak Basut, doelman Jasper te Kolste redde. In de 50e minuut ging Yessin Maskoul er vandoor tussen vier man en dat aantal was wat al te machtig, gescoord werd er niet, wel een erg domme gele kaart voor Tom Hegeman namens de thuisploeg. Eerste wissel aan SVZW zijde in de 59e minuut: Joshua ter Avest ging, Nick Koopmans kwam. Direct na die wissel ontving ook Yessin Maskoul geel, nadat Kars Vierwind dichtbij de 0-3 was en Sickman goed redde. Steeds duidelijker werd dat AZSV de punten uit Wierden mee ging nemen, de gastheren kwamen er in die tweede helft niet meer aan te pas. Wissels aan beide zijden: bij AZSV werd Nick van Breugel vervangen door Yeftha Nyamsangya, bij SVZW kwam Matthijs Witten voor Bas Woesthuis.

In de 64e minuut ontsnapte de thuisploeg nog aan de 0-3, maar een minuut later was het wel raak via Niek te Veluwe die aan alle twijfel een eind maakte. Nadat Yessin Maskoul het via een schot op doel nog eens probeerde, bracht trainer De Jong in de 78e minuut Giovanni Malawau nog in voor Max Jansen en was er de terechte gele kaart voor Robin de Jong. Via een van de weinige mooi opgezette aanvallen aan Wierdense zijde redde Yessin Maskoul de eer door de voorzet van Lars Kamperman Leferink onhoudbaar binnen te koppen: 1-3. Drie minuten voor tijd zag invaller Giovanni Malawau zijn inzet op de paal uiteenspatten en miste Yessin Maskoul de kans op 2-3 in de 90e minuut. In plaats daarvan werd het op de valreep nog 1-4 door Niek te Veluwe diep in blessuretijd, na die laatste goal hoefde er niet eens meer afgetrapt te worden. Hoewel de eerste helft alleszins hoop gaf, daalde het peil in de tweede helft naar een bedenkelijk niveau en hadden we geen moment meer recht op een overwinning. Volgende week zaterdag wordt er ingehaald en is SVZW vrij van competitievoetbal, de week daarop speelt de ploeg uit tegen DETO in Vriezenveen, 6 april 2019. Graag tot dan!

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Sickman, Grendelman, Basut, Borghuis, Kamperman Leferink, Woesthuis (63e Witten), De Jong, Ter Avest (59e Koopmans), Huisman, Maskoul en Smit.

Doelpuntenmaker SVZW:
82e miinuut     Yessin Maskoul       1-3