Wierdenaren vissen achter het net op Urk.

Kijk hier de samenvatting: https://zaterdagvoetbal.tv/watch/986
 
Menigeen was benieuwd hoe de ploegen uit de winterstop zouden komen en konden dat gistermiddag tonen op een zonnig maar koud sportpark De Vormt op Urk in een onderling treffen dat onder leiding stond van scheidsrechter de heer Ris. De gastheren zijn bezig met een ijzersterk seizoen en dat was vanaf het begin meteen te zien want men toog onmiddellijk ten aanval en kreeg al in de 2e minuut de mogelijkheid om de wedstrijd open te gooien nadat SVZW verdediger Dries Buimer uitgleed en daardoor balverlies leed, het liep gelukkig goed af allemaal. In de 5e minuut ging Deniz Sahbaz plots op de Urker doelman Richard Strijker af, maar zich geen kans te scoren. Daarna was het Urk dat de wedstrijd bepaalde, veel agressiever in de duels was en ook meer kansen creëerde, zoals in de 13e minuut via een toegekende vrije trap vanaf 25 meter die echter in de muur belandde waardoor Dries Buimer knock-out ging. Na het nodige oplapwerk kon de linksback gelukkig verder. Door het slappe spel van SVZW in die eerste helft kreeg Urk het volledige overwicht in deze wedstrijd hetgeen in de 23e minuut beloond werd toen Riekelt Jan Brands uit een corner van dichtbij de 1-0 mocht scoren. De gasten mochten van geluk spreken dat het daarbij bleef tot de thee, want in blessuretijd schoot Lucas Schraal naast in plaats van in het Wierdense doel. Twee spelers hadden inmiddels de gele kaart voorgeschoteld gekregen, namelijk Urk aanvoerder Jan van Slooten in de 25e minuut en SVZW speler Burak Basut in de 40e minuut. Ruststand 1-0 dus en volkomen terecht, gezien het teleurstellende spel in dat eerste bedrijf van SVZW.

SVZW trainer Philip Agteres had in de rust ingegrepen via een dubbele wissel: Frank Smit en Joshua ter Avest waren in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door Bas Woesthuis en Nick Koopmans. Die ingreep leek succesvol, want in het eerste kwartier van die tweede helft zetten de Wierdenaren veel meer druk naar voren en was het jammer dat het schot van Karlo Borghuis ruim naast het Urker doel verdween. In de 62e minuut sloeg even de pan in de vlam hetgeen resulteerde in een gele kaart voor Michael Wensing namens de gasten en Bennie Dunnink namens Urk. Daarna verviel de Wierdense ploeg terug naar het niveau van de eerste helft, zeker nadat Riekelt Nentjes via een droog schot in de 70e minuut de 2-0 had aangetekend. Daarop wisselde Philip Agteres middenvelder Robin de Jong nog voor aanvaller Maarten Jansen, maar ook de laatste kon geen potten breken. Urk trainer Richard Karrenbelt paste in de 73e minuut zijn eerste wissel toe, Lucas Schraal ging en Willem de Boer kwam. SVZW doelman Jens Veldwachter voorkwam in de 76e minuut dat het schot van Hessel Snoek doeltreffend was, het bleef bij een corner. Vlak daarop kreeg Yessin Maskoul een ultieme kans om de 2-1 te scoren, helaas prikte hij de opgelegde kans naast het Urker doel. En toen in de 84e minuut invaller Willem de Boer met een prachtig diagonaal schot de 3-0 scoorde was het natuurlijk gedaan met de ploeg uit Wierden. In de resterende speeltijd maakte Urk nog gebruik van twee wissels, in de stand kwam geen verandering meer en dus droop SVZW met een 3-0 nederlaag af terug naar Wierden, zich afvragend waarom met name in die eerste helft het initiatief volledig uit handen werd gegeven. Volgende week komt Berkum op bezoek in Wierden en dat wordt een cruciale wedstrijd die gewonnen moet worden! Een schone taak om daar in de komende week alles voor aan de kant te zetten. Graag tot zaterdag met zijn allen op sportpark Het Lageveld om ons eerste elftal te steunen!

Opstelling SVZW:
Veldwachter, Buimer, Basut, De Jong (Jansen), Wensing, Lubbers, Ter Avest (46e Woesthuis), Borghuis, Maskoul, Sahbaz en Smit (46e Koopmans).