SVZW wint overtuigend van de nummer zes.

Onder geheel andere weersomstandigheden dan een week eerder vond vanmiddag de ontmoeting plaats tussen gastheer SDV Barneveld en SVZW uit Wierden, een wedstrijd welke onder leiding stond van de heer G.J. Beltman uit Rijssen, die om 15.00 uur het startsein gaf. De Wierdenaren trokken onmiddellijk ten aanval, hetgeen in de 3e minuut reeds een corner opleverde genomen door Tim Pothast en door Lars Kamperman Leferink over het vijandelijke Barneveldse doel werd gemikt. Die eerste tien minuten vormden een onstuimig begin tegen een tegenstander welke na de winterstop nog niet verloren had en dat vandaag zeker niet van plan was in verband met de opening van het nieuwe clubhuis terplekke. De eerste grote kans was voor SVZW spits Maarten Jansen in de 14e minuut die zijn schot net naast zag gaan. De gasten uit Wierden kregen loon naar werken in de 18e minuut, toen Tim Pothast de 0-1 binnen schoot en in de 25e minuut verdubbelde Maarten Jansen de score door een wonderschone lob af te leveren welke de 0-2 betekende. Vervolgens een wat rommelige periode waarin de ploeg uit Barneveld iets probeerde terug te doen, SVZW speler Deniz Sahbaz alleen voor doelman Jeroen van Binsbergen opdook maar niet scoorde en de gastheren wel zeer dichtbij de 1-2 waren. In de eindfase van die eerste helft ontvingen Mark van Oudbroekhuizen namens SDV en Maarten Jansen namens SVZW beide geel van de goed leidende scheids Beltman en werd de rust bereikt met een verdiende 0-2 ruststand.

In de rust bleek SVZW doelman Jens Veldwachter dusdanig geblesseerd na een charge van DSV aanvoerder Niels Vlugt dat hij vervangen moest worden door de ook al niet fitte Mike Brinks, die zich desondanks goed staande hield. Ook SDV trainer Johan de Man had in de rust gewisseld, door Lesley de Vette in te brengen voor Maarten van de Groep. In de 47e minuut belandde de inzet van Yessin Maskoul recht in de handen van Jeroen van Binsbergen en had SVZW vier minuten later mazzel dat Barneveld op de paal kopte en de stand 0-2 bleef. Het schot van Karlo Borghuis werd door diezelfde keeper gestopt, evenals de pegel van Tim Pothast in de 55e minuut, waaruit Deniz Sahbaz uit de rebound niet profiteerde. Een periode met volop kansen nu voor de Wierdenaren, Yessin Maskoul was net niet succesvol, dus het bleef spannend daar op de Veluwe totdat Maarten Jansen in de 58e minuut de bevrijdende 0-3 binnen kopte, zijn tweede doelpunt van de middag. SVZW bleef de bovenliggende partij, Yessin Maskoul forceerde een corner even later en trainer Johan de Man wisselde nogmaals door Sefanja Davids te vervangen door Onur Tekay. Vlak daarop kreeg SDV een goede kans op de aansluingstreffer, maar Robert Knul kopte over. SVZW trainer Philip Agteres besloot in de 73e minuut tweevoudig doelpuntenmaker Maarten Jansen te vervangen door Nigel Michels en twee minuten later forceerde Tom Hegeman een corner waaruit Yessin Maskoul de 0-4 binnen kopte en daarmee de wedstrijd volledig in het slot gooide. In de 80e minuut werd dezelfde Maskoul vervangen door Ferdi ter Avest en een minuut later redde Rob Knul de eer voor zijn ploeg door de 1-4 van dichtbij binnen te tikken. En nadat invaller Ferdi ter Avest vlak daarop een levensgrote kans miste en John Lubbers aan een kaart ontsnapte werd de eindstand op een zeer verdiende 1-4 bepaald na negentig minuten voetbal in Barneveld.

Volgende week speelt SVZW thuis tegen DZC’68 op Het Lageveld in Wierden, aanvang 14.30 uur. Uw verslaggever kan daar helaas niet bij zijn, de honneurs worden dan waargenomen door Gerrit Koers, u allen welbekend, en we hopen natuurlijk op een voortzetting van de huidige reeks. Graag tot ziens in en bij Vroomshoopse Boys dan maar weer.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Veldwachter (45e Brinks), Kamperman Leferink, Wensing, Lubbers, Pothast, Borghuis, Woesthuis, Hegeman, Sahbaz, Maskoul en Jansen (73e Michels).

Doelpuntenmakers SVZW
18e minuut     Tim Pothast            0-1
25e minuut     Maarten Jansen     0-2
58e minuut     Maarten Jansen     0-3
75e minuut     Yessin Maskoul      0-4