SVZW viert eerste overwinning in 2019 uitbundig!

 

Het zonovergoten sportpark De Wetering in Genemuiden vormde gistermiddag het decor voor deze ontmoeting welke onder leiding stond van scheidsrechter F. Berg. Na opnieuw een nederlaag vorige week, wachtte nu nogmaals een zware tegenstander voor de mannen uit Wierden en al helemaal als men de namen in de ziekenboeg voorgeschoteld kreeg, we telden zomaar een man of zeven die niet fit waren om te spelen. Voor trainer Philip Agteres van SVZW moet het een hele klus geweest zijn om desondanks met een zo sterk mogelijk elftal af te reizen naar de kop van Overijssel. Na het fluitsignaal ging de verdediging van Genemuiden meteen al in de fout, Frank Smit maakte het buitenkansje niet af in die 1e minuut, terwijl diezelfde Frank Smit in de 8eminuut de bal niet onder controle kreeg om alsnog de 0-1 aan te tekenen. Daarna liet de thuisploeg van zich spreken zoals in de 10e minuut toen Anne van der Kolk zijn schot op de paal zag eindigen en de gasten daar met mazzel wegkwamen. Ook Sijmon Eenkhoorn deed natuurlijk zijn duit in het zakje door in de 17e minuut rakelings voorlangs het Wierdense doel te schieten. In de 21e minuut werd YessinMaskoul gelanceerd en er op links als een haas vandoor ging richting het doel van Genemuiden en slechts door een overtreding van Roelof de Jong gestopt kon worden binnen de beruchte lijnen en dat betekende een gele kaart plus een penalty voor SVZW die door Robin de Jong zeker en vast werd binnengeschoten: 0-1. Matthijs Witten ontving in de 26e minuut eveneens de gele kaart, behoorlijk overdreven voor de geringe overtreding die hij beging. De thuisploeg ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, kreeg daartoe een enorme kans in de 29e minuut via Sijmon Eenkhoorn, die naast schoot en even later de inzet van Kay Velda voorlangs zag gaan. Genemuiden werd duidelijk steeds dreigender en was het maar goed dat Omar Kavak nogal eens te zelfzuchtig bleek zoals in de 35e minuut, terwijl SVZW doelman Jens Veldwachter zijn ploeg redde door de 1-1 in een reflex te voorkomen! Dezelfde doelman tastte twee minuten later mis en had geluk dat de kopbal naast zijn doel verdween. De 41eminuut betekende een gele kaart voor Michael Wensing namens SVZW en een vrije trap tegen, het schot daaruit van de voet van Arend van de Wetering belandde op de vuisten van Veldwachter. Aldus werd met kunst- en vliegwerk de rust bereikt met die 0-1 voorsprong op het fraaie scorebord. 

Twee ongewijzigde elftallen na de thee op het veld en het eerste wapenfeit kwam op naam van Anne van der Kolk wiens schot net over het Wierdense doel verdween. De counter in de 53e minuut van de gasten leverde vanaf links een voorzet op van Yessin Maskoul, het was Frank Smit die een fractie te laat kwam om de bal binnen te lopen. In de 56e minuut gebeurde dan toch waar alom om gevreesd werd: Omar Kavak schoot beheerst de gelijkmaker binnen en gezien het aantal kansen dat Genemuiden kreeg, was dat ook terecht. Frank Smit probeerde het namens SVZW nog maar eens, hetgeen twee corners opleverde maar geen doelpunt en in de 69e minuut paste Philip Agteres zijn eerste wissel toe: Joshua ter Avest ging, Sten Knol kwam. Vlak daarop de kans van de wedstrijd, Omar Kavak mikte over het Wierdense doel, pff. Aan de andere kant werd de voorzet van Robin de Jong door niemand binnen gelopen en in de 73eminuut sloeg het noodlot toe bij SVZW omdat Sijmon Eenkhoorn onhondbaar de 2-1 in de touwen joeg. Vervolgens vergat Genemuiden de 3-1 te scoren, zoals in de 79e minuut en de 81 minuut. (Kay Veldanaast). SVZW gaf niet op, was via Yessin Maskoul dichtbij de gelijkmaker in de 82eminuut en wisselde Philip Agteres ten tweede male, dit keer door de moegestreden Bas Woesthuis te vervangen door Nino Ros. En omdat de thuisploeg weigerde de trekker over te halen bleef die slotfase ongemeen spannend daar in Genemuiden en bleef een keihard werkend SVZW vooralsnog weliswaar naar die 2-1 achterstand aankijken, maar was de pot nog niet gespeeld. De vrije trap van Frank Smit in de 86e minuut bleek geen succes in tegenstelling tot het verwoestende schot van de voet van Tom Hegeman dat een minuut later onhoudbaar in de linker bovenhoek binnen viel, een schitterend doelpunt en tevens gelijkmaker. Vreugde alom bij alles wat SVZW een warm hart toedroeg en toen moest het toetje nog komen. Want in de 92e minuut begon de oh zo rappe Yessin Maskoul aan een solo die hij hoogstpersoonlijk prachtig en koel afrondde: 2-3 zowaar in blessuretijd. Tactische wissel bij SVZW in de 96eminuut: de maker van de 2-2 Tom Hegeman werd vervangen door More Kippers en ondanks het aandringen van de thuisploeg bleven de Wierdenaren overeind in een wedstrijd waarin de thuisploeg vele kansen kreeg maar ze niet benutte en een gedreven en hardwerkend SVZW dat wel deed. Hulde voor deze prestatie!

Volgende week speelt SVZW uit in Bennekom voor de beker, aanvang 15.00 uur volgens onze informatie. Een week later, zaterdag 2 maart, volgt dan de inhaalwedstrijd tegen Berkum op sportpark Het Lageveld te Wierden. 

 

Opstelling SVZW:

Veldwachter, De Jong, Grendelman, Wensing, Witten, Scholten, Ter Avest (69eKnol), Woesthuis (83e Ros), Maskoul, Hegeman (96e Kippers), Smit. 

 

Doelpuntenmakers SVZW:

 

21e minuut Robin de Jong 0-1 (penalty)

87e minuut Tom Hegeman 2-2

92e minuut Yessin Maskoul 2-3