Svzw g1 is om 10:30 begonnen aan de 1ste bekerwedstrijd 1 van de 2 bekerpoulewedstrijden. Op het hoofdveld begonnen ze tegen Rigtersbleek g4 op een warme zomerdag in 30 graden warmte! Svzw g1 begon met directe druk aan de wedstrijd en creëerde kans na kans, Rigtersbleek g4 wist niet wat hen overkwam! En binnen 3 minuten was het al 1-0 voor Svzw g1, na een spetterende combinatie haalde de spits (nummer 14) uit en de keeper van Rigtersbleek g4 was kansloos!

Hieruit putte Svzw g1 en de leiding vertrouwen. Vaak kwam Rigtersbleek g4 vanuit de opbouw niet heel erg snel aan combinatievoetbal toe en werd vaak gedwongen tot de lange bal of er werden ballen naar de zijlijn geschoten. Toch was Svzw g1 te sterk en kwam de 2-0 door een technische combinatiespel tot stand door het filosofievoetbal van Svzw g1 te blijven hanteren, iets waar ze veel op oefenen. Zodoende kon ook de 3-0 niet uitblijven in dit combinatievoetbal, het tikie -takie systeem en kwam nog voor de rust de 4-0. Door het middenveld naar voren toe te sturen en van links naar rechts te passen was zelfs de 5-0 tot stand gekomen. Via een cros-pass meteen geschoten en gescoord door nummer 7 werd de ruststand 5-0 en rusten ze daar ook mee !

Na rust gingen Svzw g1 net als Rigtersbleek g4 op hetzelfde schuitje door! Svzw g1 ging aan de aanval daar waar Rigtersbleek g4 bijna constant verdedigde en af en toe eruit kwam! Toch schoot Svzw g1 de 6-0 schoot via combinatie pasjes was het 5 minuten na rust al 6-0 op het scorebord! De leiders, trainers en het publiek genoten van dit Svzw g1. Rigtersbleek g4, wat er af en toe uitkwam, moest genadig toekijken hoe de 7-0 dan ook niet uit bleef, vanuit de verdediging een pass naar de middenvelder en die haalde uit de 8-0 en 9-0 waren dan ook via het gehele middenveld als de spitsen gecombineerd waarvan de spits als middenvelder scoorden en daarmee was de wedstrijd bijna op het slot gegooid. Het afstandsschot van nummer 7 links in de kruising was de definitieve einduitslag 10-0. Daarna floot de scheidsrechter af! De uitslag is op papier neergezet naar 9-0 omdat Svzw g1 uit respect niet over de 9-0 wil gaan! Met nog 1 wedstrijd te gaan (uit) naar zvv’56 g1 Apeldoorn op 14 september. Svzw g1 heeft op 7 september rust omdat zvv’56 g1 en Rigtersbleek g4 tegen elkaar moeten spelen in Enschede!

Bart Westra