Zaterdag 3 februari begint met een zonnetje wanneer MO15-1 vertrekt naar Ommen voor de bekerwedstrijd tegen SJO JCO MO15-1. Het sportpark is groot; we staan eerst bij de verkeerde vereniging op de stoep. Dat mag de pret niet drukken. We hebben er zin in, maar verwachten er weinig van. De tegenstander komt in de voorjaarscompetitie uit in de hoofdklasse. Het is een goede oefening voor ons debuut in de eerste klasse in de komende voorjaarscompetitie. De scheidsrechter komt aan op klompen en weet nog niet dat deze wedstrijd echt nog ergens om gaat. Maar hij doet zijn best en zo ook de tegenstander die, ondanks hun fanatisme, erg sportief zijn, we kunnen niet anders zeggen.
De zon schijnt nog steeds, dus alle ingredienten voor een leuke voetbalochtend zijn aanwezig. SJO JCO gaat fel van start, zoals verwacht. Ze beschikken over een snelle voorhoede en weten ook goed en snel te combineren vanuit het middenveld. Gelukkig hebben wij ook een snelle verdediging. Maar na een dikke 10 minuten breekt SJO JCO toch door de verdediging heen en scoren de 1-0. We laten de moed niet zakken, blijven scherp en strak verdedigen. Met name de buitenspelval lukt goed. Ook onze voorhoede zet goed druk. Het publiek krijgt een goede pot voetbal te zien. En zo gaan we de rust in met een kleine achterstand. Na de rust is helaas de zon verdwenen, maar onze spirit niet. De combinaties van achter via middenveld en naar voren lukt steeds beter en SJO JCO gaat steeds meer tegen zichzelf voetballen. Met nog 10 minuten te gaan krijgen wij een corner. De verdediging sluit goed aan en legt de afvallende bal strak in de voet van onze spits. Die draait zich vrij voor het doel, schiet en scoort de 1-1. SJO JCO schrikt hierdoor wakker en zet nog een paar gevaarlijke aanvallen in. Gelukkig hebben wij een keeper die nergens bang voor is. Ze haalt de ballen gewoon van de schoen van de tegenstander.
Het publiek kan niet meer stil blijven zitten van de spanning. De scheidsrechter fluit voor het einde van de wedstrijd. De beslissing komt dus van de penaltyreeks. Wij hebben sowieso al een fantastische ochtend. Zelfverzekerd melden 5 meiden zich op de vraag van de trainer wie een penalty wil nemen. Onze keeper wordt moed in gesproken, ze kan het nooit fout doen. De druk ligt bij de meiden van SJO JCO, maar inmiddels willen we de wedstrijd natuurlijk ook wel winnen. Wij mogen beginnen. De eerste gaat er via de handen van de keeper in. SJO JCO schiet of de eerste of de tweede mis, de verslaggever is het even vergeten. Maar wij schieten de 2e, 3e en 4e er onhoudbaar in. De 3e van SJO JCO gaat er ook in. Het staat dus 4-2 en SJO JCO moet dus raak schieten, anders liggen ze er uit. Dat doen ze niet, dus winnen onze meiden van MO15-1 deze bekerwedstrijd en zijn door naar de kwartfinales. Verdiend door teamwork, inzet en de juiste vrouw op de juiste plek. Complimenten voor de meiden en dus ook complimenten voor de trainers van deze meiden.
Zaterdag 17 februari was de eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse. De meiden kunnen elkaar steeds beter vinden, en bezitten over voldoende conditie en strijdlust. We staan in de rust voor met 2-0. Wilhelminaschool komt nog terug tot 3-3, maar we blijven scherp. 5 minuten voor tijd maken we de 3-4. De eerste wedstrijd wordt dus ook gewonnen. Een zeer goed begin van 2018 voor SVZW MO15-1.