Vandaag, 25 mei, heeft MO11-1 het kampioenschap gevierd. We hadden onze laatste competitiewedstrijd, maar helaas ging die niet door, de tegenstander had niet genoeg speelsters. Die wedstrijd houden we nog te goed. Maar de feestelijkheden waren al geregeld, dus hebben we een andere tegenstander geregeld voor deze kampioenswedstrijd. Gelukkig waren enkele vaders, moeders, broertjes en zusjes bereid de voetbalschoenen aan te trekken. Het werd een doelpuntrijk gebeuren, maar uiteraard bleef de ongeslagen status van MO11-1 overeind. We wonnen met 8-7.
Dit seizoen begonnen we vol enthousiasme aan de competitie. We wisten dat we talent en inzet hebben, maar we wisten ook dat we een paar goede tegenstanders zouden treffen. De eerste wedstrijd al direct, uit bij Quick20. De winterstop had ons goed gedaan en we voetbalden fantastisch. Goed samenspel, positiesspel, alles klopte. We wonnen dan ook met 0-2. Vervolgens kwam Berghuizen op ons pad. Ook al zo’n grote club in het vrouwenvoetbal. Ook deze wedstrijd werd gewonnen. En vervolgens Eibergen en BWO. De uitslagen werden ook iets groter, maar het waren wel spannende potjes; de tegenstander moesten we geen ruimte geven, want dan scoorden zij ook. Dit soort wedstrijden zijn natuurlijk wel het leukste. Een goede tegenstander, maar uieindelijk wel winnen!
Daarna volgden nog 2 wat mindere tegenstanders en deden we iets aan het doelsaldo. Maar onze meiden wilden ook dat de tegenstanders plezier zouden houden, dus we hebben het wel binnen de perken gehouden en de tegenstander zelfs nog een doelpuntje gegund. In de volgende wedstrijd werd netjes gewonnen van Excelsior. En toen kwam de wedstrijd tegen de nummer 2, uit bij ATC. Wanneer deze gewonnen zou worden, waren we nog maar 1 punt verwijderd van het kampioenschap. ATC had er ook zin in en scoorde de openingstreffer. Onze MO11-1 was toch een beetje gespannen. Gelukkig maakten we de 1-1 net voor rust. Na de rust kregen we meer ruimte om te voetballen en viel de 1-2 en ook al snel de 1-3. Doordat onze keeper alle ballen tegenhield en wij wel scoorden gaven de meiden van ATC de moed een beetje op. Daarop scoorden we nog 2 keer. Met een eindstand van 1-5 deden we goede zaken op weg naar ons kampioenschap. De volgende wedstrijd was weer uit. Dit keer tegen Almelo. Een gelijkspel was voldoende, maar ook deze wedstrijd werd gewonnen. We mogen dus nog 1 wedstrijd spelen en hopen ook die te winnen. Het was een mooi seizoen. Niet alleen vanwege het kampioenschap, maar vooral vanwege het plezier in het voetballen, de kwaliteit van het voetballen en de onderlinge sfeer en gezelligheid van dit team. Meiden van MO11-1: dit kampioenschap hebben jullie dik verdiend. Bedankt voor het mooie seizoen!