Door de resultaten van de laatste weken worden de wolken boven SVZW steeds donkerder. Gaat de zon nog doorbreken dit seizoen?

CSV Apeldoorn staat op dit moment op de 13e plaats op de ranglijst. Is dat aan het eind van de competitie nog zo, dan moet CSV proberen om zich via de nacompetitie te handhaven in de hoofdklasse. Op dit moment is er echter nog alle kans om op de veilige 12e plaats te komen. De achterstand op Buitenpost is maar 3 punten, al heeft Buitenpost nog wel een inhaalwedstrijd te goed. CSV Apeldoorn moet dus nog wel aan de bak de komende wedstrijden.  Afgelopen zaterdag verloor CSV met 3-0 van Sparta Nijkerk. Volgens het verslag op de clubwebsite een terechte nederlaag. Vooral in de 1e helft was Sparta veel beter. De spelers hebben dus wat goed te maken voor de eigen supporters. Trainer Jeroen Burghout zal daar deze week ook op hameren bij de spelers.  Als hij tenminste hersteld is van de griep die hem verhinderde om zijn elftal te coachen in Nijkerk. De trainer is voor het 2e seizoen werkzaam in Apeldoorn en heeft ook al een contract voor het komende seizoen. De topscoorders van CSV Apeldoorn zijn Steven van Es en Sander Krijns.  Samen zij ze goed voor 17 doelpunten.  In Wierden eindigde de wedstrijd in 1-1.  Opnieuw een gelijkspel, daar schieten beide ploegen niets mee op.

SVZW speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen Buitenpost. En dat in een wedstrijd waarin de winst heel dichtbij was. Ga maar na, in de 89e minuut kopte Deniz Sahbaz heel fraai de 2-1 binnen. Maar het lukte niet om deze driepunter over de streep te trekken. In blessuretijd toch nog de gelijkmaker incasseren, dan moet je toch eens goed bij jezelf te rade gaan. Op hoofdklasse niveau mag je dat niet overkomen. En dit is niet de eerste keer dit seizoen. Wat dat betreft lijken de spelers niet te leren van voorgaande wedstrijden. Een voorbeschouwing is doorgaans positief opbouwend, maar dit moest ik toch even kwijt.  Zaterdag de kans om te laten zien dat SVZW wel degelijk thuis hoort in de hoofdklasse. Uitwedstrijden naar Apeldoorn zijn nooit makkelijk. Toch zijn er wel degelijk kansen op punten, want ook CSV Apeldoorn heeft het moeilijk in de hoofdklasse. Deze week hard trainen en dan er zaterdag 100% voor gaan. Scherp verdedigen, maar ook scherp zijn voor de goal. Want kansen creëren lukt elke wedstrijd wel, maar deze benutten is ook belangrijk.  Punten zijn nodig, want de situatie waarin SVZW nu zit is van verre van rooskleurig. De wedstrijd op sportpark Orderbos begint om 15:00 uur en zal staan onder leiding van scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter.

De overige wedstrijden van zaterdag 16-03-2019

Excelsior’31 – DETO (1)

Na het verlies zaterdag in Staphorst is Excelsior’31 wel wat achterop geraakt in de strijd om het kampioenschap. DETO is de laatste weken goed bezig, en heeft de nodige punten behaalt. Veilig is de ploeg nog lang niet, maar rechtstreekse degradatie is steeds verder weg voor de Vriezenveeners.  Zaterdag de derby in Rijssen. DETO gaat ook in Rijssen de nieuwe tactiek gebruiken om een goed resultaat te halen. Derby’s zijn moeilijk voorspelbaar, maar Excelsior’31 moet in staat zijn om deze wedstrijd te winnen.

Buitenpost – WHC (3)

Een heel belangrijke wedstrijd voor beide teams. Want beiden zijn gewikkeld in de strijd om handhaving. Buitenpost staat er wel beter voor, maar heeft nog wel punten nodig om het hoofdklasse verblijf met een jaar te verlengen. WHC heeft de laatste twee wedstrijden gewonnen, maar staat nog wel op een degradatieplek. Een spannende wedstrijd gaat het vast worden tussen deze beide ploegen. Uiteindelijk draait het uit op een gelijkspel.

AZSV – Staphorst (2)

AZSV ontvangt koploper Staphorst. Deze ploeg snoepte op de laatste speeldag van de 2e periode net de periodetitel af van AZSV. Misschien dat de thuisclub wel hoopt dat Staphorst kampioen wordt, want dan kunnen zij de 2e periodetitel overnemen. Maar dat wil niet zeggen dat AZSV  de punten cadeau gaat doen aan Staphorst. De koploper zal alle zeilen moeten bijzetten om te winnen in Aalten. AZSV is thuis moeilijk te verslaan, maar Staphorst zit in positieve flow, en slaagt erin om deze wedstrijd te winnen.

Flevo Boys –  Urk (2)

Een spannende derby voor beide ploegen. Om nog meer mensen de kans te geven deze wedstijd te bezoeken is de aftrap op 18:00 uur gezet. Echt flitsend zijn de resultaten  niet van de thuisclub na de winterstop. De ploeg staat op dit moment op de 10e plaats, maar heeft nog wel een paar overwinningen nodig om helemaal veilig te zijn. Urk doet het stuk beter, en doet nog volop mee  in de kampioensrace. Om niet verder achterop te raken moet Urk deze wedstrijd winnen. Gelet op de vorm van beide ploegen, is de voorspelling winst voor Urk.

SC Genemuiden – DUNO D (1)

SC Genemuiden is het aan eigen trouwe aanhang verplicht om deze wedstrijd te winnen. De thuisclub verloor de laatste 3 wedstrijden, dus het is weer eens tijd voor een overwinning. Ook voor DUNO loopt het niet zoals men zou willen in Doorwerth. In plaats van bovenin meedraaien moet de ploeg alle zeilen bijzetten om zich te handhaven in de middenmoot. SC Genemuiden zal in deze thuiswedstrijd laten zien  dat ze wel degelijk een team zijn dat uitstekend kan voetballen.  Helaas voor DUNO, maar de punten zijn voor de thuisclub.

SDC Putten – Sparta Nijkerk (2)

Dit is ook een echte derby. De aftrap van deze wedstrijd ook om 18:00 uur. Ook hier hoopt men dat daardoor nog meer toeschouwers op deze wedstijd zullen afkomen. De thuisclub staat op een mooie 7e plek op de ranglijst. De club lijkt het seizoen zonder zorgen te kunnen uit voetballen. Voor Sparta zijn de belangen groter. Zij hebben nog alle kans in strijd om het kampioenschap in de hoofdklasse.  SDC Putten heeft een goed voetballend elftal dat het Sparta heel moeilijk kan gaan maken. Sparta wil bovenin blijven meestrijden en heeft net meer wilskracht om te winnen.

ACV – Berkum (1)

ACV behoort ook tot de ploegen die strijden om het kampioenschap. Op dit moment is de achterstand op koploper Staphorst wel 6 punten, maar met nog 9 wedstijden te spelen is dat geen onoverbrugbare kloof. Berkum deed de laatste weken goede zaken op de ranglijst door te winnen van SVZW en SC Genemuiden.   Hierdoor is de lucht boven Berkum aardig opgeklaard, al zijn alle donkere wolken nog niet verdwenen. ACV weet dat het in de achtervolging op Staphorst geen fouten mag maken. In deze thuiswedstrijd lukt het ACV om Berkum te verslaan.

 

Speelronde 22 in de hoofdklasse B kan ook wel de titel derby zaterdag mee krijgen. Want drie wedstrijden krijgen het etiket van derby opgeplakt. Flevo Boys – Urk, SDC Putten – Sparta Nijkerk en Excelsior’31- DETO zijn de ontmoetingen waar het omgaat. Mooie duels waar de supporters van de betrokken clubs met belangstelling naar uitzien. In de andere wedstrijden zijn de belangen ook groot. Het gaat om mee doen om de titel, of om de strijd om handhaving. De hoofdklasse B kent vele gelijkwaardige tegenstanders, vandaar elke week ook weer onverwachte uitslagen. Het is te hopen dat wedstrijden van zaterdag onder betere weersomstandigheden kunnen worden afgewerkt dan de natte condities van afgelopen speelronde.  Hoe het ook zij, iedereen een mooie wedstijd toegewenst.

Gerrit Koers