Sinds afgelopen zaterdag staat SVZW op de 1e plaats in de 1e klasse D.  Zaterdag tegen Nunspeet zal blijken of SVZW die plek kan vast houden.

Nunspeet staat op dit moment op de 10e plaats op de ranglijst. Uit de 5 gespeelde wedstrijden werden 5 punten gehaald.  Afgelopen zaterdag werd de eerste overwinning van dit seizoen behaald. In Kampen werd KHC met 0-1 verslagen. Belangrijke punten, want hierdoor nam Nunspeet wat afstand van de onderste plaatsen op de ranglijst.  Thuis is Nunspeet nog ongeslagen. Tegen SDV Barneveld en WHC werd een gelijkspel behaald. Nunspeet wil zeker op 1e klasse niveau actief blijven. Dus de club wil snel punten pakken om door te stijgen naar de middenmoot, onderkant linkerrijtje van de ranglijst. De selectie staat dit seizoen voor het eerst onder leiding van Erwin Brem. Hij is wel bekend met de 1e klasse D, want vorig seizoen was hij trainer van Hierden.  Volgens het eigen verslag van de wedstrijd tegen KHC heeft Nunspeet de stijgende lijn te pakken. En is het een mooie uitdaging om de strijd aan te gaan met SVZW. Lars van Wetering lijkt de man in vorm te zijn, want hij scoorde 4 van 5 doelpunten die Nunspeet maakte in de competitie.  De eerste wedstrijden kregen de gastheren nog vele goals om de oren, maar de laatste weken lijkt de verdediging op orde.

SVZW beleefde afgelopen zaterdag een probleemloze wedstrijd tegen SDV Barneveld. Van te voren werd er van uitgegaan dat deze tegenstander moeilijk te kloppen zou zijn. Maar tijdens de wedstrijd bleek daar niets van.  Door een eigen goal kwam SVZW wel heel gemakkelijk op voorsprong. En ook de 3-0 was een cadeautje van de SDVB verdediging. SVZW won uiteindelijk met 6-0, een mooie uitslag, en verbetering van het doelsaldo. Door de resultaten op de andere velden steeg SVZW weer naar de 1e plaats op de ranglijst. Nu is het zaak om te proberen deze plaats vast te houden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want elke tegenstander wil graag de koploper verslaan. Dat zal zaterdag ook het geval zijn in Nunspeet. Zij zullen denken aan het gelijke spel tegen het sterke WHC, en vol vertrouwen SVZW tegemoet treden. Het zal dus geen gemakkelijke middag worden op sportpark “De Wiltsangh” in Nunspeet. Toch moet het mogelijk zijn om de punten mee te nemen naar Wierden.  De wedstrijd begint om 14:45 uur en zal onder leiding staan van scheidsrechter  Gerbert Stegeman uit Rijssen.

De overige wedstrijden van zaterdag 26-10-2019

DFS – Go Ahead Kampen (1)

Beiden ploegen speelden zaterdag gelijk. DFS kwam tegen DTS in Ede niet verder dan 0-0.  Na de winst op SVZW op 12 oktober was er waarschijnlijk opnieuw op winst gerekend.   Ook Go Ahead Kampen boekte zaterdag een tegenvallend resultaat. Tegen DZC werd gelijk gespeeld, terwijl de ploeg dacht dat deze wedstrijd te winnen zou zijn. DFS is een sterke ploeg die zich thuis niet de kaas van het brood laat eten. Go Ahead Kampen zal dat gaan ervaren, want de punten blijven in Opheusden.

DZC’68 – WHC (2)

DZC’68 weet dat het dit jaar zal moeten strijden voor elk punt. Ze hanteren een verdedigende tactiek. Ze hebben wel een paar snelle spitsen die goed zijn voor razend snelle counters. Het is dus aan de tegenstanders om een antwoord op deze speelwijze te vinden. WHC heeft dit seizoen een sterke selectie die mee gaat strijden om de prijzen.  DZC’68 zal het WHC ook wel moeilijk weten te maken, maar dat is uiteindelijk onvoldoende voor punten.

DOS Kampen – DOS’37  (2)  

Dos Kampen moet zich zien te herstellen van de 4-1 nederlaag in Apeldoorn tegen CSV. DOS’37 speelde zaterdag een hele goede wedstrijd tegen Bennekom, maar moest in de blessure tijd toch nog een 3-2 voorsprong weggeven. Hierdoor eindigde deze wedstrijd in 3-3.  DOS Kampen zal voor winst gaan in deze thuiswedstrijd, want het wordt tijd voor een sprong op de ranglijst. Maar ook de bezoekers uit Vriezenveen zullen voor de winst komen. Zij willen graag meegaan met de ploegen in het linkerrijtje. DOS’37 is goed op dreef de laatste wedstrijden, dus vandaar de voorspelling dat zij deze wedstrijd gaan winnen.

Hierden – Bennekom (2)

Sinds afgelopen zaterdag is Hierden de rode lantaarn drager in de 1e klasse D.  Tot nu toe haalde de ploeg nog maar 1 punt. Er moet dus iets veranderen voor de thuisclub. Bennekom staat tweede op de ranglijst, en behoort tot de kanshebbers op het kampioenschap.  Hierden hoopt op betere tijden de komende weken. Het zal bij hopen blijven, want Bennekom is te sterk in deze wedstrijd.

SDV Barneveld – KHC (3)

Beide ploegen presteren niet zoals verwacht. SDV Barneveld staat wel in de middenmoot, maar won nog maar 1 keer, en verloor zaterdag met 6-0 in Wierden van SVZW. KHC doet het nog veel slechter en heeft nog maar 1 punt na 5 gespeelde wedstrijden. Het lijkt aan scorend vermogen te ontbreken, want KHC scoorde nog maar 3 doelpunten.  Niet verliezen is waarschijnlijk het uitgangspunt voor deze tegenstanders. De wedstijd kan dan ook zomaar in een gelijkspel eindigen.

CSV Apeldoorn – DTS Ede (1)

CSV Apeldoorn is de ploeg met de meeste doelpunten voor. In 5 wedstrijden werd er 19 keer gescoord. Met 8 doelpunten is Sander Krijns de topscoorder van de 1e klasse D.  DTS staat mooi in de middenmoot. Zij hebben de minst gepasseerde verdediging van deze competitie. Slechts 4 tegen doelpunten in 5 wedstrijden. Wat doet deze verdediging tegen de makkelijk scorende thuisploeg? Ze zullen het CSV heel moeilijk maken, maar op het eigen sportpark is CSV ijzersterk.

 

Zaterdag 26 oktober staat speelronde 6 op het programma in de 1e klasse D. Ook dit seizoen is het een mooie klasse om te volgen. Bovenin lijken de ploegen erg aan elkaar gewaagd, en het gaat er dus om welke ploeg het meest constant is. Sinds afgelopen zaterdag staat SVZW bovenaan, want door het gelijke spel van Bennekom, kon SVZW de 1e plaats weer overnemen.  Onderin hebben KHC en Hierden het wel erg moeilijk. Het is voor deze ploegen zaak om snel tot betere resultaten te komen. Zaterdag a.s. staan er weer mooie wedstrijden op het programma. Er kunnen dus zomaar weer de nodige verschuivingen op de ranglijst plaats vinden. Ook deze week wens ik iedereen weer een mooie en sportieve zaterdag toe.

Gerrit Koers