Zaterdag 16 november zijn er geen competitiewedstrijden. Er staan dan bekerwedstrijden op het programma. SVZW gaat proberen om de volgende ronde te bereiken door LONGA’30 uit te schakelen.

Longa ’30 (Sportvereniging Lichamelijke Ontspanning Na Gedane Arbeid ’30) is een voetbalclub met meer dan 1100 leden. S.V. Longa 30 werd op 1 april 1930 opgericht in Lichtenvoorde met 24 leden. De clubkleuren waren in eerste instantie zwart-wit. Later werden deze kleuren gewijzigd naar oranjewit, en vele jaren later werd er op het shirt een witte V gezet

LONGA’30 komt dit seizoen uit in Hoofdklasse B van de zondagamateurs. Na tien gespeelde wedstrijden staat de club uit Lichtenvoorde op de achtste plaats. Er werden 14 punten bij elkaar gespeeld.  Het aantal gescoorde doelpunten is 17 , terwijl er 16 keer een tegen doelpunt werd geïncasseerd. De doelstelling is om zich te handhaven in de hoofdklasse. In 2011 maakte LONGA ook de stap naar de hoofdklasse. Drie jaar speelde de club op dat niveau. Maar in 2014 volgende degradatie naar de 1e klasse.  In mei 2019 kon de club het kampioenschap in de 1e klasse E vieren, en maakte zo de stap naar de hoofdklasse. Dat gebeurde onder leiding van trainer Erik Zandstra, die nu voor het 3e jaar werkzaam is voor de club.  De topscoorder is Thom Berendsen, die 6 doelpunten achter zijn naam heeft staan. Voor LONGA’30 is dit de 1e bekerwedstrijd van dit seizoen, want hoofdklassers kwamen niet in actie in de poulewedstrijden van het bekertoernooi.

SVZW boekte zaterdag een mooi succes. Want na 8 wedstrijden bleef SVZW de koploper in de competitie. Door de winst in Bennekom werd de 1e periodetitel binnen gehaald. De wedstrijd werd met 1-4 gewonnen. In de rust stond SVZW nog met 1-0 achter, maar in de 2e helft beloonde SVZW het goede spel met 4 doelpunten. Hierdoor is SVZW nu al verzekerd van een plaats in de nacompetitie. Zaterdag zal blijken of SVZW ook door gaat in de strijd om de district beker. Dan zal in de thuiswedstrijd moeten worden afgerekend met LONGA’30. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want de bezoekers komen uit in de hoofdklasse. Een mooie uitdaging om te zien waartoe SVZW in staat is tegen deze club. Het is zeker de bedoeling om een ronde verder te komen in de beker. De wedstrijd op sportpark “Het Lage Veld” begint om 17:00 uur. Scheidsrechter is Wilfried van Schaik uit Goor.  Iedereen is van harte welkom bij deze wedstrijd.  In verband met het aanvangstijd van deze wedstrijd zal de keuken in het clubhuis tot 19:30 uur geopend zijn.

Gerrit Koers.