Beste trainers, leiders en ouders,

Morgen kunnen er weer een aantal teams kampioen worden. Het is vanuit het verleden een leuk gebruik om dan met het team op de ‘platte wagen’ door Wierden te rijden. Vanuit SVZW regelen we dit al jaren niet meer, omdat het verboden is. We hebben gemerkt dat dit niet bij iedereen bekend is. Daarom dit bericht:

In art. 61B RVV (onderdeel van de Wegenverkeerswet) staat geregeld dat het vervoeren van personen op een aanhangwagen achter een motorvoertuig niet is toegestaan.

Wat kun je dan wel doen, als je toch graag door Wierden wilt?

  1. Je kunt een ontheffing aanvragen bij de gemeente. Bij een eventuele ontheffing van dit artikel moet worden voldaan aan allerlei (keurings)eisen, veiligheidsvoorschriften. Dit moet je dus op tijd regelen, door je plan (hoe ga je de kinderen vervoeren, waar rijd je langs, enz.) bij de gemeente te overleggen.
  2. Met een evenementenvergunning geldt dit verbod niet. Handig voor de carnavalsoptocht. Maar voor een kampioensfeestje wat omslachtig, maar we noemen het toch maar even.
  3. Een alternatief zoeken: een huifkar met paard of een bedrijf zoeken dat al een ontheffing heeft van de gemeente of ….

Als je dit niet goed regelt en er gebeurt wat onderweg, dan ben je niet verzekerd. De politie is hier ook heel streng in.

We gunnen iedereen een leuk feestje.

Jeugdbestuur SVZW

Afbeeldingsresultaat voor voetbal kampioen